Mantic Games - konkurent dla GW?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Re: Mantic Games - konkurent dla GW?

Post autor: Martin von Carstein »

Nijlor pisze:Przesiądź się na Middenheim :D
Starcie Markerów? :P Nieee, teraz jak już zebrałem dwie hordy piechoty, hordę strzelców, wielki klin jazdy ciężkiej, działo i trochę śmiecia, do tego znalazłem tanie odpowiedniki liniowej piechoty i jazdy (Wojna Dwóch Róż, P&S) to jakoś sobie poradzę (nawet bez większości produktów GS... tylko jeszcze trochę dział). Ale i tak chętnie bym zakupił Drabantów Mantica, niziołków lub artylerię (wyglądającą jednak jak artyleria). Byle ceny jak Undeadów lub krasi i już mam elegancką hordę.
Mimo wszystko Mantic nadal może wejść na rynek ludzki, w kwestii tanich lancknechtów z plastiku. Tego jakoś wiele (w ogóle?) nie widziałem. Oprócz tłuściochów GW. Którzy do tanich (nowi) nie należą w żadnym wypadku. Luka w skali 28mm (1/56?), na której można spokojnie konkurować z innymi wydawcami.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

http://www.manticgames.com/Shop-Home/Ki ... dium=email
Every Army needs a hero and we’ve brought in some great Avatars of War blisters to offer you even more choice in who leads your army across the battlefield!
As is the Mantic way, we’ve bundled them together free in one-click army deals.
We’ve only got limited quantities so they won’t be around for long. Act now to avoid disappointment!
całkiem fajne posunięcie :)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Czy gdybym kupił sobie całą (lub dużą większość) armię z Mantica i poszedłbym z tym na turniej WFB to byłyby jakieś większe problemy?

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Wydaje mi się, że nie, bo niby czemu. Szczerze mówiąc z gościem, który by mi na armię kręcił nosem 'bo nie ma znaczka GW' i tak bym odmówił grania. :roll:

Najlepiej będzie, jak namierzysz najaktywniejszego/najważniejszego/najbardziej wpływowego organizatora turniejów w swoim mieście/mieście w którym zamierzasz uczęszczać na turnieje i u niego się o to upewnisz.

A tak z innej beczki:
Confirmed for the v3 KoW hardback book:

Optional rules section with

New terrain rules
Multiplayer rules
Siege rules
Campaign system

All written by Jake Thornton

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

szeszej pisze:Czy gdybym kupił sobie całą (lub dużą większość) armię z Mantica i poszedłbym z tym na turniej WFB to byłyby jakieś większe problemy?
Ja mam większość modeli z mantica.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Ale mówisz chyba o Chaos dwarfach? :D a tych ogólnie to ciężko dostać więc w sumie nie dziwota

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

BOGINS pisze:Ale mówisz chyba o Chaos dwarfach? :D a tych ogólnie to ciężko dostać więc w sumie nie dziwota
Dostać łatwo. Ale zapłacić za nie już nieco trudniej...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Don_Silvarro pisze:Wydaje mi się, że nie, bo niby czemu. Szczerze mówiąc z gościem, który by mi na armię kręcił nosem 'bo nie ma znaczka GW' i tak bym odmówił grania. :roll:
Nie no oddać machę na turnieju "bo gości kręci nosem" jest fajne

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Chciałbym byśmy spotkali się w jakiejś bitwie o pierwsze miejsce na turnieju, Don :P.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

szeszej pisze:Czy gdybym kupił sobie całą (lub dużą większość) armię z Mantica i poszedłbym z tym na turniej WFB to byłyby jakieś większe problemy?
Z mych krótkich poszukiwań w google wynika iż nie ma takich problemów, oprócz turniejów oganizowanych przez ludzi gworkszopowatych (jeden) lub wargammera (chyba też jeden, ale ci dopuszczają Chaos Dwarfy Mantica z racji braku nowych od GW). Gros turniejów jest organizowanych przez zwykłych ludzi, normalnych graczy, nie mających wiele wspólnego z GW - więc mantiki i inne zamienniki są jak najbardziej ok.
Podobna sytuacja jest w Wh40k. Najlepiej jednak zapytaj się organizatorów ze swego miasta czy ci na to pozwolą, czy nie.

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Goglem pisze: Nie no oddać machę na turnieju "bo gości kręci nosem" jest fajne
Każdy ma swoje priorytety. Ja przedkładam przyjemnie spędzony czas nad kolejność nazwisk w tabelce Excela na czyimś laptopie. Zmuszanie się do grania z dupkiem jest stratą mojego czasu.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Don_Silvarro pisze:
Goglem pisze: Nie no oddać machę na turnieju "bo gości kręci nosem" jest fajne
Każdy ma swoje priorytety. Ja przedkładam przyjemnie spędzony czas nad kolejność nazwisk w tabelce Excela na czyimś laptopie. Zmuszanie się do grania z dupkiem jest stratą mojego czasu.
+1

Zbyt fajne hobby, żeby się przy nim denerwować ;)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

coś co mnie zauroczyło... Zombie Gwardia Imperialna!!! :D WANTZ!

http://www.manticblog.com/?p=5706

http://www.manticblog.com/wp-content/up ... -Guard.jpg
sorki za duzą fotę, ale na mini g... widać :/
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

Świetne, gwardia bardzo fajnie wygląda jak się ją bardzo skonwertuje...
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

bardzo zacne
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

http://www.beastsofwar.com/kings-of-war ... k-edition/

Skrótowiec:
- KoW hardback will have 8 armies. Rules for siege, magic items, and running tournaments as well as a fleshed-out background section with lots of artwork.
- "7 of the 8 armies will be out by the time the rulebook hits".
- 3 new armies coming in an expansion in 2014, rather than rushing to get them into the hardback.
- Plastic werewolves are being sculpted, quick shoutout to gaarew.
- Plastic Trolls (coming end of the year, base, bestial sculpts), and "probably ogres".
- New £30 warhost-style starter sets coming, with rules, dice, to give people a lower entry point to the game.
- Orcs and Goblins Vs. Undead confirmed for new KoW starter set.
- Wound counters etc. in the starter set.
- KoW rules planned to stay fixed for 5 years.
- Big abyssal dwarf release - Halfbreeds in restic, slave driver for the slave orcs, Mortar.
- 3 "giant wights" as the new undead unit.

Next 5 years are likely to be "2 months of board games, 10 months of cranking out unit after unit after unit", with the rules being fixed in place.

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Same zdjęcia figurek nic nie mówią o przydatności ver'myn do battla. Jezeli ręce są przyklejane osobno, to spokojnie dałoby sie tych dżentelmenów przerobic na globadierów. A oprócz tego przydaloby sie do latwego przerobienia na slaveow i na jezzaile - choć z drugiej strony - kto dziś gra na jezzailach???

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

gervaz pisze:Same zdjęcia figurek nic nie mówią o przydatności ver'myn do battla. Jezeli ręce są przyklejane osobno, to spokojnie dałoby sie tych dżentelmenów przerobic na globadierów. A oprócz tego przydaloby sie do latwego przerobienia na slaveow i na jezzaile - choć z drugiej strony - kto dziś gra na jezzailach???
Zdjęcia mówią właśnie całkiem dużo w tej materii - spoglądając na odległość dzielącą ramiona i broń od tułowia można łatwo stwierdzić, że odlanie figurki w całości byłoby niemożliwe :P Łapki ze spluwami będą osobno, tak samo jak w przypadku korporacyjnych marines.

Back to fantasy:

Dziewiątą frakcją do Kings of War, wydaną prawdopodobnie w rozszerzeniu zapowiedzianym wstępnie na 2013, będzie królestwo ludzi utrzymane w klimacie 'dobrych rycerzy'. Spodziewać się można jednostek w rodzaju paladyni, kapłani bitewni, rycerze w lśniących zbrojach, zbrojne zakonnice, anioły. Coś a'la toto. Całkiem sprytny pomysł, bo zaspokaja jęki nt. wydania armii ludzi, wypełnia pewną niszę w 'mainstreamowym' wargamingu, no i unika bezpośredniej, skazanej na porażkę, konkurencji z plastikowymi ludzikami historycznymi.

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Jak Bretońce (nie licząc piechoty)? Czyli wiem już iż tego nie kupię. Ale dobrze wiedzieć iż takie zamienniki będą na rynku.

ODPOWIEDZ