8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) II

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Garbin
Powergamer Rozpiskowy

Re: 8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji)

Post autor: Garbin »

co do kawalerzystow, to nie zwrocilem uwagi, bo nie mam ich w szczurach. zerkne jutro. Odnosnie tmplatek, to nie ma juz range guessing. kladziesz placek w zasiegu i scatterujesz. wszystkie modele pod plackiem/templatka sa trafione (nie ma juz partial hits). katapa jest str 3(9) ale nie zwrocilem uwagi na save/brak takowego z tego samego powodu co kawaleria - szczurze sa i tak no armour save. :)

Czary na pierwszy rzut oka wygladaly tak jak na warseerze ale dokladnie ich nieczytalem. dispell scroll dziala tak samo jak teraz, ale wyglada na to, ze tylko jeden na armie.

Generalnie wyglada na to, ze lista z warseera jest w calosci prawdziwa. Nawet te nieszczesne randomowe lasy sa w podreczniku. :/

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Mam jeszcze jedno ważne pytanko - czy niektóre magiczne przedmioty, takie jak dispel scrolle i power stone'y, można mieć wielokrotnie w armii, czy też wszystkie magiczne przedmioty są 0-1? To potencjalnie bardzo dużo zmienia...

Oops, widzę odpowiedź w poprzednim poście. Oj magichammer wita.

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Właśnie wróciłem ze sklepu w Coventry.
Sporo ludzi i RB miałem na chwilkę ale jutro mam nadzieję, że dłużej go będę mógł oglądać.
Limit na bohaterów 25% nie ma limitu na duplikowanie (tak na szybko zerknąłem bo wiara prawie biła się o księgę)
Cory jw
Specjale 50% max 3 takie same jednostki
Rary nie pamiętam.

Jednostki strzelające żeby strzelić ze wszystkich ranków nie muszą być na wzniesieniu.
5 szeregowy oddział może wypalić 60 strzał ( w zależności od modeli)
Smok wchodzi w koszt bohatera ;/ lipa

Bohater z GW i ASF bije wg inicjatywy.

Ja jutro zamawiam Pre-Ordera - dają fajną promocję (wybierasz sobie Batalion i jak wylosują Ciebie to malują go Tobie profesjonalni malarze GW)

Jutro postaram się więcej oblukać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Barbarossa pisze:No to niestety masakra. Herohammer + Magichammer po bandzie.
+1.

Nędza z biedą.

Awatar użytkownika
Lueviel
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lueviel »

Podręcznik kosztuje 45 funtów, a nie jak podawano wcześniej 60 :)
WFB: Ogre Kingdoms

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Post autor: theudulf »

Troszkę to śmieszne będzie, sama magia zmieniająca magusa w monstera mi się nie podoba, to po prostu wyciąganie kasy na siłę, jest za bardzo rozległa, teraz to Imperium może wystawić kombos na magii, wyobraźcie sobie 2 magusów + archelektor sigmara + wp. Jak imperialista dostanie rzutem 9-12 kości + 4 czary kapłanów wraz z WA + rod of power działający jak dotąd i jakiś bound spell.. zdispelowanie wszystkiego będzie sporym problemem.

A tak btw, to na 2k imperium będzie mogło wyskoczyć z WA i gołym 4 lvlowym lordem na piechotę... :p

Ps. ze szczurami grałem tylko raz z panem Bartkiem Skwarą w 6 edycji, ale nie podobało mi się, głównie z powodu jego wychodzenia co 2 tury na 20 minut na papierosa :/ albo gramy albo palimy... ale mnie osobiście twój no as będzie bolał... i to bardzo.....

@Lueviel
My mówiliśmy o Euro, jest 60 euro... czyli koło 250 zł na czysto, plus to co doliczą sklepy ;)
Największa maruda na Border Princes 8)

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Lueviel pisze:Podręcznik kosztuje 45 funtów, a nie jak podawano wcześniej 60 :)
Edycja kolekcjonerska 75Ł
Obrazek

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Tego to u nas nikt nie kupi, wielu ludzi nie stać albo szkoda będzie im kasy... a tak btw to widzieliście teraz ceny podstawek do warhamca? ja biadoliłem naw wzrostem ceny figurek ale na podstawkach to GW rżnie na całej linii, dawniej za około 30 zł można było mieć 64 podstawki 20 na 20 mm, teraz za 33 zł... 20 podstawek...

PS. na stronie GW pojawiły się river trolle, według mnie całkiem ładne (ten rzyguś jest ql) , za to nowi ork boar boyz są średni, dziki mi się nie podobają.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2010, o 13:35 przez theudulf, łącznie zmieniany 1 raz.

Garbin
Powergamer Rozpiskowy

Barbarossa pisze:Mam jeszcze jedno ważne pytanko - czy niektóre magiczne przedmioty, takie jak dispel scrolle i power stone'y, można mieć wielokrotnie w armii, czy też wszystkie magiczne przedmioty są 0-1? To potencjalnie bardzo dużo zmienia...

Oops, widzę odpowiedź w poprzednim poście. Oj magichammer wita.
Moze jest napisane gdziec i przeoczylem. Duzo tego bylo.. :D na poczatku rozdzialu o m.items jest napisane, ze kazdy moze byc wziety tylko raz a w opisie d.scrolla nie widzialem nic co by zmienialo ta zasde, wiec chyba 0-1.

Z drugiej strony bez limitu na hero, to mozna by tych scrolli brac garsciami, wiec torche rozumiem.. :)

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

@Theudulf: Ty to juz biadolisz na całej linii: od cen GW przez zasady po jedną grę ze Skavenami w 6 edycji bo koleś wychodził na papierosa :lol2: Idź do pubu i poglądaj MŚ, zrelaksuj się :wink:

Co do 8 edycji, to mogę powiedzieć jedno: będzie ciekawie i całkiem śmiesznie :wink:
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

"Tego to u nas nikt nie kupi, wielu ludzi nie stać albo szkoda będzie im kasy"

nie przesadzaj, 250zł raz na pięć lat, to raptem 50 zł rocznie czyli raptem 4,16 zł miesięcznie. nawet z głupiego zbierania butelek/złomu/makulatury tyle uzbierasz. albo nie kupisz pół paczki fajek w miesiącu.

także bez biadolenia.

Awatar użytkownika
eyrmin
Pseudoklimaciarz

Post autor: eyrmin »

Ja zamowilem kolekcjonerska... Mam nadzieje ze bedzie warta wydanych pieniedzy....

A co do:
theudulf pisze:PS. na stronie GW pojawiły się river trolle, według mnie całkiem ładne (ten rzyguś jest ql) , za to nowi ork boar boyz są średni, dziki mi się nie podobają.
to te modele sa tam juz od ponad miesiaca...

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Barbarossa pisze: Oj magichammer wita.
Koniec świata idzie :P

Barb, a nie sądzisz, że warto na to w kontekście spojrzeć szerszym?
Bo jak widzę scrolla, który wali rany po magu czarującym (nawet jeśli tylko na 5+), to sobie myślę, że lekko nie będzie i dla mnie to będzie przedmiot wręcz oczywisty do wzięcia.
Nowe miscasty są wręcz hardcore'owe.

Jesteś pewien, że magichammer?
Bo ja się zastanawiam, jak 4levelowy mag ma dotrwać żywy do końca gry :mrgreen:

Limit kości do 12PD, czyli jak w BP.
Losowa ich ilość, niezależna od magów.

Średni to będzie magichammer, jak ich wylosujesz 4.
Jasne, że są armie jak DE/HE/VC/Liz, które mogą się doładować, ale nawet wtedy masz limit.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Grazbird pisze:"Tego to u nas nikt nie kupi, wielu ludzi nie stać albo szkoda będzie im kasy"

nie przesadzaj, 250zł raz na pięć lat, to raptem 50 zł rocznie czyli raptem 4,16 zł miesięcznie. nawet z głupiego zbierania butelek/złomu/makulatury tyle uzbierasz. albo nie kupisz pół paczki fajek w miesiącu.

także bez biadolenia.
Chodzi o tą meega kolekcję ze wszystkimi bajerami :D

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

A jak sprawa ma się z polskimi sklepami i ewentualnymi preorderami? Wie ktoś coś na ten temat?

Garbin
Powergamer Rozpiskowy

Skoro ide jutro zagrac jakas gre demo, to wypadalo by jakas liste na ta okazje napisac.

Moze takie cos? :P

Grey Seer

50 clanrats (banner, musician)
plague mortar

3x5 globadiers
2xplague mortar

2x plagueclaw catapult

1000pkt

cziekawe ile takich potworkow jeszcze powstanie.. :P

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Zaklinacz Kostek pisze:@Theudulf: Ty to juz biadolisz na całej linii: od cen GW przez zasady po jedną grę ze Skavenami w 6 edycji bo koleś wychodził na papierosa :lol2: Idź do pubu i poglądaj MŚ, zrelaksuj się :wink:
Bo tak wysoka cena za kilka gramów kwadratowego tworzywa sztucznego jest według mnie lekko dziwna. A biadolę bo na daną chwilę jestem lekko rozczarowany w jaką stronę idzie WFB, spam herosów z uber siłą, transformacja magów, latający dywan, gunline, średnio to wygląda oj średnio. Mam jeszcze cichą nadzieję, że mocno zmienią zasady booków.

ps. do pubu nie pójdę bo mi się nie chce, a po drugie ja nawet kawy nie piję a co dopiero piwo, a co do wychodzenia na papierosa, to jestem absolutnie pewny, że też nie byłbyś zadowolony z takiej postawy gracza. Nie powiedziałem, że skavy były mocne czy cuś (oczywiście dostałem 20:0) ale po prostu sama postawa gracza zahaczała o worst play.

@ gokish
Właśnie o to mi chodziło cały zestaw kosztuje prawie 98 euro czyli... 400 zł :p

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Fluffy pisze:
Barbarossa pisze:No to niestety masakra. Herohammer + Magichammer po bandzie.
+1.

Nędza z biedą.
No cóż puppet i dwie heleny obowiązkowy, wykończymy magów w inny sposób. :twisted:
Bestialski_Brokuł pisze:A jak sprawa ma się z polskimi sklepami i ewentualnymi preorderami? Wie ktoś coś na ten temat?
Jeszcze głucho, ale skoro w Anglii już jest, to na dniach i u nas powinno coś się wykluć na ten temat.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

turalyon
Mudżahedin

Post autor: turalyon »

Bestialski_Brokuł pisze:A jak sprawa ma się z polskimi sklepami i ewentualnymi preorderami? Wie ktoś coś na ten temat?

U nas w gnomie juz jest. Cena 175
http://gnom.bielsko.pl/forum/index.php? ... entry72480

Varden
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Varden »

Sprawdźcie dla mnie parę rzeczy:

Jaka jest tabelka na misfire?
Czy katapa jest no AS?
Czy można legalnie overguesować?

Zablokowany