NoWE (zbiór plot str. 113)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
diuk
Falubaz

Re: NoWE.

Post autor: diuk »

Azgaroth pisze:Inna focia drzewka :)

http://www.warseer.com/forums/attachmen ... 1398350193

Liczba detali ogromna, łatwo się tego malować nie będzie...:)
To drzewko moim zdaniem całkiem spoko się prezentuje.

W sumie każdy znajdzie coś dla siebie - jal ktoś preferuje drzewa rodem z hobbita, to figurki na rynku są, a komu odpowiada takiej bardziej agresywne wydanie to zakupi te modele.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Ale driady na zdjęciach w WD są stare, więc chyba nowych wzorów nie będzie.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

diuk pisze:
Azgaroth pisze:Inna focia drzewka :)

http://www.warseer.com/forums/attachmen ... 1398350193

Liczba detali ogromna, łatwo się tego malować nie będzie...:)
To drzewko moim zdaniem całkiem spoko się prezentuje.

W sumie każdy znajdzie coś dla siebie - jal ktoś preferuje drzewa rodem z hobbita, to figurki na rynku są, a komu odpowiada takiej bardziej agresywne wydanie to zakupi te modele.
Obiektywnie pisząc model jest ładny, ale potem nachodzi człowieka refelksja, czy to jest jeszcze warhammer :D nie da się ukryć, że nachodzą wątpliwości :D

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

Sevi pisze:Ale driady na zdjęciach w WD są stare, więc chyba nowych wzorów nie będzie.
I chyba dobrze gdyż aktualne wzory są ładne i niema co pogarszać. Treemana chyba właśnie w ten deseń stworzyli by nie był jednolitą bryłą jak staroedycyjne tylko "gałęziowaty" jak właśnie driady.
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Dlatego też mam, alternatywne modele driad i mi rybka czy wychodzą nowe :mrgreen:
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

Azgaroth pisze:Ehh 9 dni do premiery armybooka a jeśli chodzi o zasady to praktycznie nadal nic nie wiadomo...GW naprawdę pilnie strzeże swoich tajemnic :)
Tym działem teraz kieruje Keeper of Secrets :twisted:

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

W sklepiku GW Eternale zawsze były tyko w core ? Bo o ile mnie pamięć nie myli to były też w sekcji special :)

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Post autor: Me_gusta »

Najnowsze ploty z warseera"

Some rule rumours:

"Confirmed rumour from a PDF copy - archers are same as before except they now skirmish and all bows are glade guard longbows; re roll all ones to hit and wound

dryads still skirmish have a 6+ Ward save and can upgrade their unit champion to a treekin - tasty.

Also archers champ has a new optional rule - asrai prowess - which gives them a mini bow of Loren - 3D3 str4 shots once per game - not bad for 25 points !!! "

"Lore attribute is to either move forests or opponents take 2D6 Str 2 KB hits for all opponent units in forests. Match with shadow magic and Ouch! Also interesting on the treemen - all I'll say is Optimus Vine is not far from the truth smile.gif . Old riders are there - but you C&A. Upgrade to stag riders. monstrous Cav - 3 Str 5, move 8. MR 1 and 5+WS"

"12 points for 2Str5 AP attacks with WS5I6 for the glaive unit"

Prawdopodobnie większość wyssane z palca ale bedzie o czym gadac :P

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

łuki w skirmishu bardzo zmieniłyby naszą grę. nie chce mi się w to wierzyć
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Nie chce mi się w to wierzyć,
O ile łuki w skirmishu jeszcze byłby realne, o tyle czampion z hoda za 25pkt no way, champion driad to treekin to samo, no i wildzi na jelonkach jako MC, kiedy na zdjęciach widac ze sa zwykłą kawą.

Ready
Mudżahedin

Post autor: Ready »

orzesz, rozmarzyłem się... pewnie pic na wodę
łuki w skirmishu mega flafowe rozwiązanie
a treekiny w oddziale driad to już gdzies słyszałem cos ala kohorta u Lizardmenów ?

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Na warseerze koleś który wrzucił te plotki został już zmiażdżony :) Sam fakt podania że są to plotki z PDF są już mocno wątpliwe...w każdym razie zbyt piękne by było prawdziwe :)

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

DOBRE!!! =D> =D>

Będę miał z czego się śmiać przez weekend :lol2: :lol2:

To ja też coś słyszałem, pod sklepem gadali!

Treeman ma dostać Fly, szarżę na 5D6!! (4 wyższe) w końcu to szybka bestia jest!! no i Warda 2+ bo to twardziel!!

Podobno ma też się pojawić w Expendables 4!! Razem z Gotrekiem, Pinokiem i Grzegorzem Rasiakiem w końcu każdy z nich ma w sobie coś z drewna!! :mrgreen:

PS. Uświadomiłem sobie, że Araloth ma atak, który w sumie jakby nie patrzeć jest atakiem dystansowym.
Posiada ptaka, który jest z nim (orzeł/jaSZCZomb)

Czyli krótko mówiąc..... "Sraka z tego ptaka !!" - zabiera -5WS i 5I do końca gry - Czym on sra ? :mrgreen: Niech ten ptak zmieni dietę :P
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Ptaszor wydziobuje oko ;)

No i nikt nie zwrócił uwagi na wyjaśnienie zagadki nowych drwali. WS5 , S5 AP, 2A za 12 pkt. Ktoś miał chyba "wet dream" :roll:

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Czy ja wiem? Swordmasters kosztują 13pkt. ws6 2A S5 asv 5+ wsv 6+ (na strzelanie). Exegi kosztują 12pkt. ws5 s6, ld9 i KB, więc jest to możliwe.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Ready
Mudżahedin

Post autor: Ready »

hypnotic pisze:Ptaszor wydziobuje oko ;)

No i nikt nie zwrócił uwagi na wyjaśnienie zagadki nowych drwali. WS5 , S5 AP, 2A za 12 pkt. Ktoś miał chyba "wet dream" :roll:
Pixel pisze:Czy ja wiem? Swordmasters kosztują 13pkt. ws6 2A S5 asv 5+ wsv 6+ (na strzelanie). Exegi kosztują 12pkt. ws5 s6, ld9 i KB, więc jest to możliwe.
To chyba przez to, że przez 9 lat WE nie miały nowych zasad, nowego booka, każda nowa wydana armia zwiększała tylko nam dystans, tyle lat trwania w ciemnym gównie zatraciło w nas zmysły patrzenia na promyczki nadziei ;)

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Ready pisze:To chyba przez to, że przez 9 lat WE nie miały nowych zasad, nowego booka, każda nowa wydana armia zwiększała tylko nam dystans, tyle lat trwania w ciemnym gównie zatraciło w nas zmysły patrzenia na promyczki nadziei ;)
Ale, że niby co ? Mamy uwierzyć w coś takiego jak oddział drwali po 12 pkt bijący po WS5 z ASF na S5+AP i 2 atakami... u nas w armii coś takiego ? Nie uwierzę póki nie zobaczę :mrgreen:

... z jednej strony wydaje się to naprawdę jakimś chorym wymysłem z drugiej strony

....Mat Ward i wszystko jasne :mrgreen:
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Nie jest to jakies mega wygiete, jeżeli popatrzy sie na WL i Exeki po 13 pkt.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Ty ktorym sie te nowe drzewce nie podobaja chce zwrocic uwage na malowanie ... jest imo slabe tzn. jakies dziwne (fiolety itp.) .Jezeli maznac go stricte jak drzewo (jakies brazy etc.) bedzie git :) Podoba mi sie klimat ala driady .
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Ale Egzeki mają 1A. A WL S5 bez AP i kosztują 1pt więcej, więc nikt na nich nie gra. No nie było by to może największe przegięcie battla, ale i tak mało prawdopodobne.

Zablokowany