PKS - komentarze

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Re: PKS - komentarze

Post autor: Dębek »

Ja tam widzę bardziej niż subtelną różnicę między: "jawne" a "jawne do pewnego momentu".
A ja miedzy "mają być" a "powinny", skoro już czepiamy się słówek.
Temat PKS - Komentarze miał z komentarzami, na pewnym etapie, już nie wiele wspólnego. Trolowanie, wjazdy personalne (nie pod moim adresem żeby było jasne) więc postanowiłem sobie porozmawiać z kolegami w spokoju. Tak jak pisałem. Moje prawo, które mogłem zrealizować w inny sposób niż na forum. W Szczyrku na tem przykład rozmawiałem z Kudłatym przy piwie ponad godzinę o PKSie. I co mam może stenogram udostępnić?

Dziękuję za uwagę. Kończę na tę chwilę moją działalność na tym forum.
Czekam na feedback po turniejach, na ciekawe pomysły uwolnienia pewnych buildów, które ktoś chciałby realnie wystawiać, a z określonych przyczyn nie może.
Niemniej uważam utajnienie prac za dziecinadę. Jak ktoś nie jest w stanie znieść krytyki, często bezpodstawnej, to nich się nie pcha na funkcje publiczne.
Szczekającego ratlerka można oczywiście olewać, ale na dłuższą metę jego jazgot jest strasznie męczący. Ja się strasznie nie lubię męczyć.

BTW wróciliśmy puki co na otwarte forum.

pozdr.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

"puki co" [-X

Obrazek
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Grolshek pisze:"puki co" [-X

Obrazek
Groszek daruj mi to "puki". Nie nauczę się i już. BTW skoro popełniam ten błąd konsekwentnie to może w moim przypadku jest coś na rzeczy. Tego lenia też mi daruj. Nie znasz mnie, a ja chyba za dobre miałem oceny w szkole i na studiach, by mnie wrzucać do jednego wora z głąbami i leniami :mrgreen:
P.S. Za moich szkolnych czasów nie było takich chorób. Nie było też ADHD.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Buziak :mrgreen:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Szypul
Mudżahedin

Post autor: Szypul »

Dębek pisze: Czekam na feedback po turniejach, na ciekawe pomysły uwolnienia pewnych buildów, które ktoś chciałby realnie wystawiać, a z określonych przyczyn nie może.
highborn, eagle, PoT, dragonbane gem, armour of destiny, anoyance of netlings, jakis osprzęt normalny - 304pts
duży mag, lvl4, mr3, scroll - 320 pts
- zestaw, którym normalnie gram
Nie wchodzi ze względu na sztywne % granice punktowe na 2400 nawet przy +100pts

2x treeman - 570pts
1x eagle - 50pts

Nie wchodzi ze względu na sztywne % granice punktowe na 2400 nawet przy +100pts

W ramach "ochrony" sztywnych 600 pkt na core'y, uwaliliście moim zdaniem sens bonusu/redukcji punktów w armiach. Jak ciąć armie OP, to tak, żeby cięcie miało wpływ na punkty przeznaczane na zbyt tanich bohaterów/rare'y. to samo tyczy się armii przeszacowanych punktowo. Te -/+ 25 pkt na lorda/bohatera/rare'a sprawia, że brakuje/wystarczy na mocny/grywalny build.

+/- 5% jak nie chcecie potem zabierać i gra. Nie ma problemu z kompozycją. Jest zdecydowanie bardziej intuicyjne (nie wmawiajcie mi, że ludzie nie ogarniają procentów). Jest bardziej sprawiedliwe dla widełek punktowych formatu.

Awatar użytkownika
Niedziel
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Niedziel »

Kurwa*, ludzie dajcie im spokój!
Mieli zrobić PKS? Zrobili !
Pierwsza faza zakończona, teraz pograjcie, oceńcie, wyślijcie uwagi i ekipa dalej nad nim popracuje.
Jakie znaczenie ma, czy Młody postawił Dębkowi flaszkę za zmianę opinii, czy Butan zafundował masaż Kudłatemu, czy jakiekolwiek inne na pewno mające miejsce korupcyjne działania?
Naprawdę ma to dla Was jakieś znaczenie?
Dla mnie nie, jest nowa formuła to ją testujemy, za pół roku kiedy prace przybiorą bardziej ostateczny kształt będziemy podejmować decyzję czy nam się podoba wynik ich pracy czy nie.
Decyzję to zaś podejmiemy nogami, jeżdżąc na turnieje bądź nie.
Jeżeli PKS będzie fajny i grywalny, to dla mnie naprawdę nie ma znaczenia co sobie gadali na forum, jeżeli zaś będzie do dupy, to żadna jawność mu nie pomoże.

* nie wiem czy można przeklinać, ale czułem wielką potrzebę, jeżeli kogoś uraziłem to sorry.
Prawdziwy Legionista nie ma kaca...

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

jakby co, podaj linka gdzie można się na internetowego PKS ustawiać ;)

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 4#p1103894
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Feedback:
1. Nie zmieniajcie teraz widełek punktowych w WE. Nie było turniejów. Nie było nawet miesiąca od wydania ostatniej wersji PKS. Jeśli będziecie zmieniać PKSy częściej niż co master lub dwa, to ludzie też się zaczną gubić. Moja prośba: zmieniajcie PKSy raczej od wyjścia booka do wyjścia booka. Niech będzie w tym trochę stabilności i np. 3-4 wersje PKS w ciągu roku.
2. Żeby było jasne: też uważam, że argument kolegi o widełkach był ok i należałoby go uwzględnić, ale przy następnej wersji PKS, która powinna wyjść po wyjściu lizaków.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

wokrze
Kradziej

Post autor: wokrze »

Ad. dodatkowych punktów czy ujemnych punktów
Panowie, skoro przy temacie SLOS/VLOS poszliście drogą "jak ETC żeby uniknąć zamieszania" to prośba o nie kombinowanie jakieś szczególne przy zasadach tych dodatkowych punktów - najwygodniej byłoby "robi rozpiskę na X +/-Y punktów" (np. przy bazowych 2300 leśniaki robią na 2400, z czego min 25% = 600 na cory itp). Raz że to tak samo jak obecnie (i ogólne zasady kompozycji), dwa że jest to krótszy / prostszy zapis, a trzy że potencjalnie ułatwia orgom sprawdzanie rozpisek w AB.

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

Zastanawiałem się jeszcze nad TK.
Uwolniliście im co prawda scroll i tytana, ale zabierając dodatkowe punkty i -10% do strat nie wiem czy nie lepszym byłoby zostawienie tej armii w wersji z brakiem ograniczeń na kości magii. Taka jest jej główna siła. Ponadto wydaje mi się że rzadko udałoby się wygenerować więcej niż 4, maksimum 5 kostek przy dużym szczęściu.

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Arkhan daje ci 3 na ture, casket średnio z dwie, to na dzień dobry robisz 4-5, niezła szansa na 6, a jeszcze jak channel wpadnie. Ostatnio jak grałem na akrhanie na silesianowym formacie to często miałem po 12 kości. Nawet jeśli nie od razu, to potem z deatha sie jeszcze dorobilo do 12 ;)

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

To ewentualnie bez limitu w armii bez Arhana. Poza tym te 3 kostki to nie automat, muszą ci zostać z dispela a na to nie zawsze możesz sobie pozwolić przecież.

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Karli pisze:Feedback:
Moja prośba: zmieniajcie PKSy raczej od wyjścia booka do wyjścia booka. Niech będzie w tym trochę stabilności i np. 3-4 wersje PKS w ciągu roku.

Według mnie jeśli coś należy poprawić, nie ma sensu czekać 2-4 miesięcy do booka. Bo możliwe że zmiana nie będzie dotyczyła armii, która dostanie nowego booka. Jeśli po kilku tygodniach okaże się, że WE należy dać kolejne +100, to nie wiem po co czekać z tym kilka miesięcy.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Jeśli chcielibyśmy zachować regularność, aby się łatwiej połapać to zmiany mogłyby wchodzić w życie pierwszego dnia każdego miesiąca, aby wiadomo było, że można opierać się na dokumencie z datą z obecnego miesiąca. Zmiany można robić sprawnie, wypuszczać patche jak blizzard.
pozdro

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Crusader pisze:Zmiany można robić sprawnie, wypuszczać patche jak blizzard.
pozdro
Dlaczego coś mnie kłuje w oczy w tym zdaniu ? :mrgreen:

Ale pomysł z wypuszczaniem feedbacka 01. danego miesiąca jest spoko
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Spoko ten PKS.
W sumie nie chce mi się kmninić czy jakieś przegięcia wyjdą, ale jak wyjdą, to się je pewnie utnie. A na razie jest fajnie ascetycznie.
Duży plus za sugestie scenariuszy na turnieje.

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Coraz bardziej nie podoba mi się ten shadow z 5 kosci. Ograniczenie euro wydaje się sensowniejsze.
Puszka Pandory, o immersji w grach
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Po trzech grach na PKS (grając TK):
1) PLoS przetestowany - gra się cudownie, trzeba się nie raz nagłówkować .Pozwala uniknąć sytuacji, gdy horda rangerów Bugmana nawala toporkami, a zza nich 30 kwarków rangerów czyni to samo z kusz, dwa wielgachne oddziały strzelające przez siebie :mrgreen: Również można zdjąć ograniczenie z maszynek, łatwiej będzie się do nich dobrać, więc już tak nie będą boleć =D>
2) kiepski balans magii, na Silesianie doskonale się sprawdza ograniczenie do 12 kości i kropka. Ponowne odniesienie do krasiów: kradną 1 DD, + 3 DD z Lorda na kowadle, 3 Spellbreaking Rune i +2 do rzutu? Dobranoc :lol2: Albo solidarnie uwolnić, albo ograniczyć kosteczki #-o
Reszta wciąż in plus, jakoś da się grać bez bocznych kółek i nie płakać 8)

RedScorpion +1 =D>
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

Opos pisze:Po trzech grach na PKS (grając TK):
1) PLoS przetestowany - gra się cudownie(...)
System widoczności
PKS rekomenduje wykorzystanie systemu Simple Line of Sight z pakietu zasad ETC.
Co do moich spostrzeżeń po pierwszym turnieju na PKS - póki co jedyny wniosek jaki mi się nasuwa to taki, że scenariusze ładnie balansują ewentualne przegięcia. Trafiłem HE na Teclisie w 1 bitwie (meeting engagement) i pomimo słonka, pitki, final transmutation i różnego innego g..., którym chciał mnie nakarmić Kosa zrobiłem na nim 20:0. Jasne, gdybym się wystawiał pierwszy nie byłoby różowo ale generalnie scenariusz wygrał mi bitwę. Grałem armią na euro.

Z drugiej strony takie WE trafiające na WoCh w scenariuszu B&G albo podobny napór w meetingu są podwójnie w czarnej d... +100 nic tu nie zmienia.
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Ja też testowałem na PLOS - jest duż fajniejszy
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

ODPOWIEDZ