Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
Hmm bardzo ciekawa rozpa, jednak... Jeden zasadniczy minus: 50 łuków + oddziały będziesz miał cholernie wielką trudność z wystawieniem ich w swojej strefie rozstawienia. Bez górki to nie da rady.
Co do małych zmian kosmetycznych:
Wyrzucił bym 1 łuki, za to dał 5tke scoutów, a za reszte pkt z 1 warhawków zrobił 4rke, a drugie warhlaczki zamienić na gołych wildów, bądź jak starczy pkt (muzyk z 5tki WD) dać im szmatke.
aha i generalnie liczba Wayów 6+ do mnie nie przemawia. Za dużo pkt i problem z wystawieniem czasami w małym miejscu... Ale co kto lubi
Pozdro
Co do małych zmian kosmetycznych:
Wyrzucił bym 1 łuki, za to dał 5tke scoutów, a za reszte pkt z 1 warhawków zrobił 4rke, a drugie warhlaczki zamienić na gołych wildów, bądź jak starczy pkt (muzyk z 5tki WD) dać im szmatke.
aha i generalnie liczba Wayów 6+ do mnie nie przemawia. Za dużo pkt i problem z wystawieniem czasami w małym miejscu... Ale co kto lubi
Pozdro
Znaczy to jest tak, że wszyscy straszą tym wystawianiem, a ja nie mam z tym naprawdę problemów. Aczkolwiek, może po prostu dosyć często mam farta z terenami. Warchlaczki 4 to rozsądna rzecz, jednak dla mnie oni są tylko po to, aby przez 1 lub 2 tury poobcinać marsz, nie będę się raczej bawił w hit and runy. Zastanawiam się bardzo czy potrzebny jest bsb i czy nie dać wardancera nobla zamiast haja, a zaoszczędzone punkty w jednostki.
p.s. w tajemnicy mogę powiedzieć, że gracze z wawy i okolic mogą zacząć szykować rozpy na 1650
p.s. w tajemnicy mogę powiedzieć, że gracze z wawy i okolic mogą zacząć szykować rozpy na 1650
Ostatnio zmieniony 13 lis 2008, o 22:02 przez mdłości, łącznie zmieniany 1 raz.
a co, mastera robicie?mdłości pisze:p.s. w tajemnicy mogę powiedzieć, zę gracze z wawy i okolic mogą zacząć szykować rozpy na 1650
A na poważnie: h&r to jest turbo dobra opcja na magów z T3 i T4 nawet, wypłacasz 4 ataki z WS 4 i S4, a potem na spokojnie uciekasz...
IHMO opcja warta rozpatrzenia
Co do lorda, nigdy nie grałem na WD haju i nie widzi mi się on... No, ale cóż
Pozdro
- Jacek_Azael
- Masakrator
Ja też bardzo lubię grać na WD lordzie. Zawsze mi się spłacił. Ale te warhawki........No cóz zawsze to jakaś niekonwencjonalna opcja.
Zrób jakiś test i powiedz jak to się sprawdziło.
Pzdr.
Zrób jakiś test i powiedz jak to się sprawdziło.
Pzdr.
co do wardancera lorda to zmienilem zdanie po kik assie
zabil w jednym combacie najpierw nobla dark elfow potem lorda na smoku i wypedzil smoka za plansze mial do pomocy wardancerow ktrzy nic nie robili tylko gineli
a w ostatniej bitwie z oddzialem przyjal i zniszczay kawe imperialna potem 2x detachmenty potem klocek swordsmenow i na koncu oddzial inner circle i warrior prista wiekszosc oddzialow byla pochlastana przez luki wiec moze dlatego tak latwo im to poszlo
konfiguracja tego herosa
blades of loec
amber of pendant
annoyance of netlgins
zabil w jednym combacie najpierw nobla dark elfow potem lorda na smoku i wypedzil smoka za plansze mial do pomocy wardancerow ktrzy nic nie robili tylko gineli
a w ostatniej bitwie z oddzialem przyjal i zniszczay kawe imperialna potem 2x detachmenty potem klocek swordsmenow i na koncu oddzial inner circle i warrior prista wiekszosc oddzialow byla pochlastana przez luki wiec moze dlatego tak latwo im to poszlo
konfiguracja tego herosa
blades of loec
amber of pendant
annoyance of netlgins
- Jacek_Azael
- Masakrator
Model w chellenge jest trafiany na "6".powiedz mi tylko co robi to ostanie
Runpriest, gratulacje. Bardzo miło się czyta jak wardancer lord robi rozpierduchę wśród DE Tak na pokrzepienie leśnych serc
IMHO niezła kombinacja na lorda... Takie asf na nim, nawet lepsze.
Wrzuć to Runepriest do tematu Bless'a, może się przydać i podyskutujemy tam.
P.S. Dziwie się graczowi DE, że skoro wiedział co ma lord to pakował tam jeszcze smoka... No, ale co kto lubi.
Wrzuć to Runepriest do tematu Bless'a, może się przydać i podyskutujemy tam.
P.S. Dziwie się graczowi DE, że skoro wiedział co ma lord to pakował tam jeszcze smoka... No, ale co kto lubi.
po pierwsze to mialem pecha bo koles na smoku i smok zabili 5 tancerzy a mialem warda a po drugie nie wiedzial ze mam taka kombinajce ale powiem ze amber of pendant jest potrzeby wlasnie na de bo trafianie na 6 ich tak nie karci jak maja hatred
gdzie jest temat blessa ?
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=12792runepriest pisze:po pierwsze to mialem pecha bo koles na smoku i smok zabili 5 tancerzy a mialem warda a po drugie nie wiedzial ze mam taka kombinajce ale powiem ze amber of pendant jest potrzeby wlasnie na de bo trafianie na 6 ich tak nie karci jak maja hatred
Wystarczy spojrzeć parę wstecz Napisz relacje itp.
pozdro
moja kolejna rozpa
wardancer highborn
blades of loec
annoyance of netlings
amber of pendant
2xcaddy
wood elf noble
battle standar bearer
hail of doom arrow
asyenids bane
3xglade guards
muzyk
2x dryads
2x5 scout
4xwarhawk riders
8x wardancers troups
muzyk
5xwild riders of kurnous
banner
5xwild riders of kurnous
banner warbanner
great eagle
5x waywatchers
ogolnie rozpa ktora ciezko przegrac bo nigdzie nie mam punktow ktorych boje sie stracic
wardancer highborn
blades of loec
annoyance of netlings
amber of pendant
2xcaddy
wood elf noble
battle standar bearer
hail of doom arrow
asyenids bane
3xglade guards
muzyk
2x dryads
2x5 scout
4xwarhawk riders
8x wardancers troups
muzyk
5xwild riders of kurnous
banner
5xwild riders of kurnous
banner warbanner
great eagle
5x waywatchers
ogolnie rozpa ktora ciezko przegrac bo nigdzie nie mam punktow ktorych boje sie stracic
z wampirami, zjadły podpakowanego necromancera i parę ghuli
W ogóle załamuje mnie ten format restricted, muszę całkiem zmienić do niego mój styl gry. Nie wiem czy jestem w stanie złożyć na to sensowną rozpiskę i do tego taką żeby mi samu się podobała, więc czekam co ciekawego ludzie wmyślą, może coś mnie natchnie.
W ogóle załamuje mnie ten format restricted, muszę całkiem zmienić do niego mój styl gry. Nie wiem czy jestem w stanie złożyć na to sensowną rozpiskę i do tego taką żeby mi samu się podobała, więc czekam co ciekawego ludzie wmyślą, może coś mnie natchnie.