Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Hmm bardzo ciekawa rozpa, jednak... Jeden zasadniczy minus: 50 łuków + oddziały będziesz miał cholernie wielką trudność z wystawieniem ich w swojej strefie rozstawienia. Bez górki to nie da rady.

Co do małych zmian kosmetycznych:
Wyrzucił bym 1 łuki, za to dał 5tke scoutów, a za reszte pkt z 1 warhawków zrobił 4rke, a drugie warhlaczki zamienić na gołych wildów, bądź jak starczy pkt (muzyk z 5tki WD) dać im szmatke. :)

aha i generalnie liczba Wayów 6+ do mnie nie przemawia. Za dużo pkt i problem z wystawieniem czasami w małym miejscu... Ale co kto lubi ;)

Pozdro

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

Znaczy to jest tak, że wszyscy straszą tym wystawianiem, a ja nie mam z tym naprawdę problemów. Aczkolwiek, może po prostu dosyć często mam farta z terenami. Warchlaczki 4 to rozsądna rzecz, jednak dla mnie oni są tylko po to, aby przez 1 lub 2 tury poobcinać marsz, nie będę się raczej bawił w hit and runy. Zastanawiam się bardzo czy potrzebny jest bsb i czy nie dać wardancera nobla zamiast haja, a zaoszczędzone punkty w jednostki.

p.s. w tajemnicy mogę powiedzieć, że gracze z wawy i okolic mogą zacząć szykować rozpy na 1650 :wink:
Ostatnio zmieniony 13 lis 2008, o 22:02 przez mdłości, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

mdłości pisze:p.s. w tajemnicy mogę powiedzieć, zę gracze z wawy i okolic mogą zacząć szykować rozpy na 1650 :wink:
a co, mastera robicie? :)

A na poważnie: h&r to jest turbo dobra opcja na magów z T3 i T4 nawet, wypłacasz 4 ataki z WS 4 i S4, a potem na spokojnie uciekasz...
IHMO opcja warta rozpatrzenia ;)

Co do lorda, nigdy nie grałem na WD haju i nie widzi mi się on... No, ale cóż ;)

Pozdro

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Ja też bardzo lubię grać na WD lordzie. Zawsze mi się spłacił. Ale te warhawki........No cóz zawsze to jakaś niekonwencjonalna opcja.
Zrób jakiś test i powiedz jak to się sprawdziło.
Pzdr.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

co do wardancera lorda to zmienilem zdanie po kik assie

zabil w jednym combacie najpierw nobla dark elfow potem lorda na smoku i wypedzil smoka za plansze mial do pomocy wardancerow ktrzy nic nie robili tylko gineli

a w ostatniej bitwie z oddzialem przyjal i zniszczay kawe imperialna potem 2x detachmenty potem klocek swordsmenow i na koncu oddzial inner circle i warrior prista wiekszosc oddzialow byla pochlastana przez luki wiec moze dlatego tak latwo im to poszlo

konfiguracja tego herosa

blades of loec
amber of pendant
annoyance of netlgins

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

amber of pendant
I wszystko jasne... blades of loec znam , powiedz mi tylko co robi to ostanie ;) ?? ale sprzyjało Ci szczęście z tymi DE , najpierw Noble potem Dredzio na Smoku , nie zmienia to faktu że taki Wardancer Lord jest mocny ale przyfarciłęś ;).

Pozdrowienia
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

powiedz mi tylko co robi to ostanie
Model w chellenge jest trafiany na "6".
Runpriest, gratulacje. Bardzo miło się czyta jak wardancer lord robi rozpierduchę wśród DE :wink: Tak na pokrzepienie leśnych serc :)

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

IMHO niezła kombinacja na lorda... Takie asf na nim, nawet lepsze. ;)
Wrzuć to Runepriest do tematu Bless'a, może się przydać i podyskutujemy tam.

P.S. Dziwie się graczowi DE, że skoro wiedział co ma lord to pakował tam jeszcze smoka... No, ale co kto lubi. :)

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Nie wiedział, na KIKASSIE rozpy były tajne. Ale i tak wygrałem z runepriestem 11:9 moją rozpą na łukach. :D
A ten sam wardancer lord w czelendżu nie wbił ani jednej rany mojemu biegaczowi z netlingami. :D

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

po pierwsze to mialem pecha bo koles na smoku i smok zabili 5 tancerzy a mialem warda a po drugie nie wiedzial ze mam taka kombinajce ale powiem ze amber of pendant jest potrzeby wlasnie na de bo trafianie na 6 ich tak nie karci jak maja hatred

gdzie jest temat blessa ?

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

runepriest pisze:po pierwsze to mialem pecha bo koles na smoku i smok zabili 5 tancerzy a mialem warda a po drugie nie wiedzial ze mam taka kombinajce ale powiem ze amber of pendant jest potrzeby wlasnie na de bo trafianie na 6 ich tak nie karci jak maja hatred

gdzie jest temat blessa ?
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=12792

Wystarczy spojrzeć parę wstecz ;) Napisz relacje itp.

pozdro

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Jeżeli będziecie tak układać lordów jak Tomek to ja nigdy nie przyjmuje od WE challengy :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

zimny nie przesadzaj ty masz hate wiec w changu mozesz mnie zabic
Ostatnio zmieniony 16 lis 2008, o 23:47 przez Tutajec, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

moja kolejna rozpa

wardancer highborn
blades of loec
annoyance of netlings
amber of pendant

2xcaddy

wood elf noble
battle standar bearer
hail of doom arrow
asyenids bane

3xglade guards
muzyk

2x dryads

2x5 scout

4xwarhawk riders

8x wardancers troups
muzyk

5xwild riders of kurnous
banner

5xwild riders of kurnous
banner warbanner

great eagle

5x waywatchers

ogolnie rozpa ktora ciezko przegrac bo nigdzie nie mam punktow ktorych boje sie stracic

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

runepriest - kombinuj kombinuj i tak ze mną nie wygrasz :wink:

dziś testowałem rozpiskę na 1650, po raz pierwszy od bardzo dawna wystawiłem warchlaki i mi się naprawdę spłaciły!

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

no mimo ze wygrales bo co cos pozwolilem to potem wyladaowales z shinem na jednym stole

a z czym grales ze tak dobrze poszlo orzelkom

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

z wampirami, zjadły podpakowanego necromancera i parę ghuli :wink:

W ogóle załamuje mnie ten format restricted, muszę całkiem zmienić do niego mój styl gry. Nie wiem czy jestem w stanie złożyć na to sensowną rozpiskę i do tego taką żeby mi samu się podobała, więc czekam co ciekawego ludzie wmyślą, może coś mnie natchnie.

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

zimny nie przesadzaj ty masz hate wiec w changu mozesz mnie zabic
Szczególnie że Ty pierwszy uderzasz i trafiam Cię tylko na "6" , nie twierdze że taki Nobel jest nie zniszczalny , ale przyjmowanie od niego challenga do samobójstwo.. no chyba że podpakuje swojego nobla kociołkiem
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

moj koles i tak atakuje pierwszynawet jak szarzujez i masz asf

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Kociołek nie daje ASF kolego , może dać KB , Dodatkowy Atak , albo ward na 5+ , ja mówiłem o KB , z KB łatwiej ściągnąć takiego Nobla.
Obrazek

Zablokowany