Nasze rozpiski
Moderator: esgaroth
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Re: Nasze rozpiski
Hashut ! zobaczymy kto będzie generałem chadecji
rozpiski są open ?
rozpiski są open ?
- Kacpi 1998
- Masakrator
chętnie wasze chadeki pooglądam bo moje dziewiczo szare w pudle leżą bez atestu bitewnego bo tk ciągle cisnę
Ten gosc ma rozpe niestandardowa nie przez mortary zobacz na jego generala Riplay ma maga na krowieNijlor pisze:Widzieliście, na DMP jedzie 7 chadeków Hmm poza mną i Khumanem oraz jednym gościem z dwoma magmami i dwoma mortarami standardowo.....
- rudobrody79
- Falubaz
szykuję pierwszy raz na turniej CHaDecją. gramy parowy na 1800 z pewnymi ograniczeniami. co powiecie o takiej rozpisce :
1 Daemonsmith Sorcerer @ 160.0 Pts
General; Lore of Fire; Magic Level 2; Ensorcelled Hand Weapons; Blackshard
Armour; Miscast Table
Talisman of Endurance [30.0]
1 Bull Centaur Taur'ruk @ 225.0 Pts
Blackshard Armour; Shield
Dawnstone [25.0]
Sword of Swift Slaying [25.0]
29 Chaos Dwarf Inferal Guard @ 457.0 Pts
Great Weapons; Blackshard Armour; Shield; Musician, Overseer
6 Bull Centaurs Renders @ 385.0 Pts
Great Weapons; Heavy Armour; FCG, Banner of Eternal Flame [10.0]
1 K'daai Destroyer @ 325.0 Pts
1 Deathshrieker Rocket Launcher @ 100.0 Pts
1 Magma Cannon @ 145.0 Pts
Models in Army: 43
1 Daemonsmith Sorcerer @ 160.0 Pts
General; Lore of Fire; Magic Level 2; Ensorcelled Hand Weapons; Blackshard
Armour; Miscast Table
Talisman of Endurance [30.0]
1 Bull Centaur Taur'ruk @ 225.0 Pts
Blackshard Armour; Shield
Dawnstone [25.0]
Sword of Swift Slaying [25.0]
29 Chaos Dwarf Inferal Guard @ 457.0 Pts
Great Weapons; Blackshard Armour; Shield; Musician, Overseer
6 Bull Centaurs Renders @ 385.0 Pts
Great Weapons; Heavy Armour; FCG, Banner of Eternal Flame [10.0]
1 K'daai Destroyer @ 325.0 Pts
1 Deathshrieker Rocket Launcher @ 100.0 Pts
1 Magma Cannon @ 145.0 Pts
Models in Army: 43
- rudobrody79
- Falubaz
to prawda muszę dać 20 hobków
a może na bulkach dać tarcze tylko i ręczną broń. mają pary save wówczas prawda ? czy tylko piechota to ma, bo już zwątpiłem...
a może na bulkach dać tarcze tylko i ręczną broń. mają pary save wówczas prawda ? czy tylko piechota to ma, bo już zwątpiłem...
-
- "Nie jestem powergamerem"
- Kacpi 1998
- Masakrator
w sobotę mój pierwszy turniej chd
2500pkt i takie ograniczenia:
Chaos Dwarfs:
- K'daai Destroyer 0-1
- Chalice of darkness nie może być użyte między rzutem na cast Chaos Dwarfów a dispellem przeciwnika
wymyśliłem coś takiego:
Sorcerrer-prophet 4lev Haszut, Bale taurus, Black hammer of Haszut, Talisman of preserwation, Enchanted shield, Scroll of shielding 625pkt
Hobgoblin khan, giant wolf, light armour, Dragonhelm, Shrieking blade 74pkt
31 Infernal guard, hailshot blunderbusses, fcg, razor banner 633pkt
Deadshriker rocket luncher 100pkt
3 Bull centaurs renders, tarcze, muzyk, sztandar, Banner of swiftness 165pkt
27 Infernal ironsworns, fcg, Glaeming pennant 492pkt
Hellcannon 210pkt
racem 2499pkt
Jeśli chodzi o modele to mam jeszcze lamusa, kilku bohaterów, trochę piechoty i wilków w zapasie i nic poza tym więc proszę mi tu nie pisać, żebym wziął khadaja Co sądzicie ?
2500pkt i takie ograniczenia:
Chaos Dwarfs:
- K'daai Destroyer 0-1
- Chalice of darkness nie może być użyte między rzutem na cast Chaos Dwarfów a dispellem przeciwnika
wymyśliłem coś takiego:
Sorcerrer-prophet 4lev Haszut, Bale taurus, Black hammer of Haszut, Talisman of preserwation, Enchanted shield, Scroll of shielding 625pkt
Hobgoblin khan, giant wolf, light armour, Dragonhelm, Shrieking blade 74pkt
31 Infernal guard, hailshot blunderbusses, fcg, razor banner 633pkt
3 Bull centaurs renders, tarcze, muzyk, sztandar, Banner of swiftness 165pkt
27 Infernal ironsworns, fcg, Glaeming pennant 492pkt
Hellcannon 210pkt
racem 2499pkt
Jeśli chodzi o modele to mam jeszcze lamusa, kilku bohaterów, trochę piechoty i wilków w zapasie i nic poza tym więc proszę mi tu nie pisać, żebym wziął khadaja Co sądzicie ?
Ostatnio zmieniony 20 paź 2014, o 20:22 przez Kacpi 1998, łącznie zmieniany 2 razy.
4 maszyny i żadnego inżyniera (propheta nie liczę bo go raczej w 3" od nich nie uświadczysz) to proszenie się o katastrofę;) Ja bym wziął magmę za jednego shrikera, z hashutem MC i MI nie będzie wiedziała gdzie się chować. Mnie blunderbusy nie przekonują, podobnie jak ironswordzi za te punkty. A jak nie ma ograniczeń to death mocniejszy od hashuta.
- Kacpi 1998
- Masakrator
pisałem już o modelach, które mam
inżynier za deadshrikera ?
inżynier za deadshrikera ?
razor banner dla gwardii dla mnie jest bez sensu, same Bulnderbassy mają armour piercing, więc do strzelania Ci się nie przyda. Ja bym dał banner Flaming Attacks. Z dużego maga rzucasz Ash Stroma i odpalasz blanderami, po 2 rany zadaje każdy hit. Niezwykle śmiertelna dawka.
Dobrze, że ich wystawiasz 30, powinni Ci się w takiej ilości sprawdzić.
---
Bullom za zaoszczędzone punkty podmieniłbym Swiftness na War bannera, z tarczami i +1 do combatu spokojnie zagonią wrogie śmieci.
---
Infernal Ironsworn, wiesz co to ryzyko. To właśnie im bym dał banner Razora, wtedy dają - 3 do sv. I zaczyna to naprawdę boleć wrogą kawalerię, np demigryfy. Z hatem są groźni. Drodzy, ale groźni.
---
Jednego shriekera bym wywalił, i bym dał za minimum socjalne kasztelana do blundów albo ironswornów. Chociaż 130 pkt to dużo, i jako jedyny stąd nigdy go nie wystawiałem. Re-roll na helupie też się przyda.
Dobrze, że ich wystawiasz 30, powinni Ci się w takiej ilości sprawdzić.
---
Bullom za zaoszczędzone punkty podmieniłbym Swiftness na War bannera, z tarczami i +1 do combatu spokojnie zagonią wrogie śmieci.
---
Infernal Ironsworn, wiesz co to ryzyko. To właśnie im bym dał banner Razora, wtedy dają - 3 do sv. I zaczyna to naprawdę boleć wrogą kawalerię, np demigryfy. Z hatem są groźni. Drodzy, ale groźni.
---
Jednego shriekera bym wywalił, i bym dał za minimum socjalne kasztelana do blundów albo ironswornów. Chociaż 130 pkt to dużo, i jako jedyny stąd nigdy go nie wystawiałem. Re-roll na helupie też się przyda.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2014, o 21:01 przez Never, łącznie zmieniany 4 razy.
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!