Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
shadow najlepiej jakims d6s4 albo 2d6s4 sa bardzo wkurzajacy... z assassinem w srodku robia sie baardzoo groźnym oddziałem...
Shadzi to tzw. pedały. Skąd ta obelżywa nazwa? Otóż, jest to oddział w skirmishu, z BS 5, w walce też nieźle daje sobie radę, bo ma WS 5, hate, można go wyposażyć w gw/xhw, który jednak unika walki jak może. Czyli łażą tacy, widzą na 360 stopni, nawalają z repetek ,a jak pochodzisz bliżej - wieją i dalej strzelają. Na dodatek jak ich złapiesz, to za wiele punktów nie dostaniesz, bo są bardzo tani, jak na swoje możliwości. Innymi słowy: olejesz ich - źle, ganiasz za nimi - źle.Mortipher pisze:a co ptrafią shadzi? i jak ich najlepiej niszczyć? fast strzelanie?
walniesz im 2 razy 2d6 s4 - dobrzeMatis99 pisze: Innymi słowy: olejesz ich - źle, ganiasz za nimi - źle.
wbijesz w nich BSBka z BattleBannerem - dobrze
bsb ich ładnie goni a 3 ataków się nie bojisz, asasyna z s4 też
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
No nie wiem, jak ma na sobie KB to raczej bym się go bałWojciech pisze:bsb ich ładnie goni a 3 ataków się nie bojisz, asasyna z s4 też
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
ja tak BSB SV1+/reroll sie nie bałem... aż do drugiej tury kombatu... kiedy assassyn i shadi dostali KB od kotła... skończyło się to wbiciem 3 KB, co nie jest do wywardowania nawet jakbym mial tego warda na 5+...
jeszcze jest opcja gdzie assassin ma KB z darów khaina zamiast manebane naprzykład...
2d6 s4 ich niszczy
EDIT: Ukalez mnie ubiegł
jeszcze jest opcja gdzie assassin ma KB z darów khaina zamiast manebane naprzykład...
2d6 s4 ich niszczy
EDIT: Ukalez mnie ubiegł
bsb z tym bannerem +d6 do CR
asasynów w szejdach ja zazwyczaj widuję takich strzelających, ale różnie bywa
jak nie ma ran, to wygrywa o minimum 1
a jedna rana chociażby powinna być...
asasynów w szejdach ja zazwyczaj widuję takich strzelających, ale różnie bywa
jak nie ma ran, to wygrywa o minimum 1
a jedna rana chociażby powinna być...
zabiję dwa trafiam na 3+ z trzech ataków 2 wejdą, ranię na dwa więc tu tylko jedynki... a po za tym shadów widuję raczej z 2 hw niż z dwurakami...
tak wgl to ostatnio miałem dwie takie udane szarże, tyle ze BSB po tym zostawał w lesie :/
podsumowując z tym BSBkiem to zależy od sytuacji
tak wgl to ostatnio miałem dwie takie udane szarże, tyle ze BSB po tym zostawał w lesie :/
podsumowując z tym BSBkiem to zależy od sytuacji
-
- Oszukista
Witam, mam prośbę. Kolega niedługo będzie grał na takiej rozpisce, co na niego najlepiej wystawić (przeciwko szczurom będę grał 2 raz, a ogólnie nie jestem dobrym graczem):
Lords and Heroes
Plague Priest(100pkt.):
-2lvl Wizard(35pkt.)
-Flail(4pkt.)
-Plague Furnace(150pkt.)
Suma:289pkt.
Warlock-Engienieer(15pkt.):
-2lvl Wizard(85pkt.)
Suma:100pkt.
-2lvl Wizard(85pkt.)
Core Units:
5 Giant Rats(15pkt.):
-1 Packmaster(8pkt.)
Suma:23pkt.
5 Giant Rats(15pkt.):
-1 Packmaster(8pkt.)
22 Skaven Slaves(44pkt.)
-Musician(2pkt.)
Suma:46pkt.
21 Skaven Slaves(42pkt.)
-Musician(2pkt.)
Suma:44pkt.
Special Units:
26 Plague Monks(182pkt.)
-Fcg(25pkt.)
-Storm Banner(50pkt.)
Suma:257pkt.
8 Plague Censer Bearers(128pkt.)
Rare Units:
Doomwheel(150pkt.)
PD-9 DD-5
Suma pkt.-1160pkt.
Myślałem o magu lub 2 15 włócznikach, DP z battle banner i PG lub WL + noble (jeśli wejdzie).
Lords and Heroes
Plague Priest(100pkt.):
-2lvl Wizard(35pkt.)
-Flail(4pkt.)
-Plague Furnace(150pkt.)
Suma:289pkt.
-2lvl Wizard(85pkt.)
-2lvl Wizard(85pkt.)
Core Units:
5 Giant Rats(15pkt.):
-1 Packmaster(8pkt.)
5 Giant Rats(15pkt.):
-1 Packmaster(8pkt.)
22 Skaven Slaves(44pkt.)
-Musician(2pkt.)
Suma:46pkt.
21 Skaven Slaves(42pkt.)
-Musician(2pkt.)
Suma:44pkt.
Special Units:
26 Plague Monks(182pkt.)
-Fcg(25pkt.)
-Storm Banner(50pkt.)
Suma:257pkt.
8 Plague Censer Bearers(128pkt.)
Rare Units:
Doomwheel(150pkt.)
PD-9 DD-5
Suma pkt.-1160pkt.
Myślałem o magu lub 2 15 włócznikach, DP z battle banner i PG lub WL + noble (jeśli wejdzie).
BSB to 218 raczej
i tak wogóle to gracz DE raczej nie widzi sensu wyjścia na czyste pole ot tak...
a na wywabienie ich nie mam dobrego pomysłu, może ty masz jakiś?
i tak wogóle to gracz DE raczej nie widzi sensu wyjścia na czyste pole ot tak...
Skąd wiesz, może daje mu halabarde bez tarczyBSB to 218 raczej
Owszem mam. Zwykle DE mają tylko 2 bolce, podczas kiedy ja mam 4. Stoje wszystkim poza zasięgiem shadów i pruje do całej reszty. W końcu wyjdziei tak wogóle to gracz DE raczej nie widzi sensu wyjścia na czyste pole ot tak...
A tak w ogóle najlepszym sposobem na shadów jest zionięcie SD
shadzi to skauci, więc jak masz las, to ciężko, żeby nie mieli zasięguAndrzej pisze:Owszem mam. Zwykle DE mają tylko 2 bolce, podczas kiedy ja mam 4. Stoje wszystkim poza zasięgiem shadów i pruje do całej reszty. W końcu wyjdziei tak wogóle to gracz DE raczej nie widzi sensu wyjścia na czyste pole ot tak...
nawet o tym nie pomyślałem... ^^Andrzej pisze:A tak w ogóle najlepszym sposobem na shadów jest zionięcie SD
na shadow najlepszy jest arcy z BoH i high magic, jak ich widzim to 2d6 s4 jak nie to flame of phoenix, bo pamietajcie jak czegos nie widzimy(co shadzi sie moga w lesie zkitrac azeby poczekac az SD sobie poleci) to zionac nie mozemy w cos czego nie widzimy, i tu jest przewaga arcy z BoH, ale to tez nie zasada, w 12" bd pan z miscastami i jestesmy w dupie =)
Arcy z BoH vs DE nie ma racji bytu, cały jego power w postaci ifki na dubletach jest niwelowany. Oprócz jego "normalnych" wad (niewylosowanie czaru, nierzucenie dubletu itp.) dochodzi jeszcze tona shadow najlepszy jest arcy z BoH i high magic
Tak jak już mówiłem, na shadów najlepsze jest zionięcie. Podlatujemy smokiem, zionięciem zdejmujemy połowę, a następnie muszą zdać panike i terror
Bardzo rzadko las jest na tyle duży, żeby schować 8-10 shadów od każdej strony. A wystarczy, że wystaje jeden i możemy ziać w cały odziałbo pamietajcie jak czegos nie widzimy(co shadzi sie moga w lesie zkitrac azeby poczekac az SD sobie poleci) to zionac nie mozemy w cos czego nie widzimy
- Master of reality
- Oszukista
Pytanko: Wynajmuje ogry jako rare,kupuje warbanner. Czy WB kupuje po cenie z AL DoW czy naszego?
I sold my soul for rock'n roll
- Master of reality
- Oszukista
Dzięki
I sold my soul for rock'n roll