ETC 2013

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Re: ETC 2013

Post autor: Jankiel »

Koronny argument dla wprowadzania ograniczeń - "czy chcemy zobaczyć coś takiego"
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

to nie ograniczenia są złe, tylko ludzie wybierający co ograniczyć...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Jankiel pisze:Koronny argument dla wprowadzania ograniczeń - "czy chcemy zobaczyć coś takiego"
haha!
A najlepsze jest to, że chcemy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Laik pisze:miszczostfo świata :mrgreen:

@Gokish
to nigdy nie będzie PG, na żadnym stole.

Wezme moje snajperke kostki i będę mordował :D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Nie wiem czemu tak się śmiejecie bardzo. Na niektóre armie ta rozpa jest całkiem dobra przy paru zmianach. Dałbym 4 bolce zamiast sisterek jednych, może te latajace bolce. To nie jest moim zdaniem freefrag. A potrafię sobie łatwo wyobrazić jak ta rozpa więcej zabija niż traci.
pozdro

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Dębek pisze: IMO chłopaki cały czas szli łeb w łeb. Szanse mieli 50-50. Mógł przeważyć ostatni master. Pamiętam podobne dylematy moje i Barbarossy 2 lata temu w kwestii obsady demonów. Do samego końca wybieraliśmy między Darkiem Politem a Kalafiorem. Dyskutowaliśmy o tym praktycznie do ostatniego dnia selekcji. Porównywaliśmy turnieje, szukaliśmy racjonalnych argumentów. Potem odbył się master w Białymstoku. kalafior wygrał tego mastera i to przeważyło szalę.
Dokładnie. Nawet to sobie ostatnio z Dębkiem porównywaliśmy. Czasem trzeba się pokierować pewną intuicją, mieć nosa, szczerzę liczę na to, że chłopaki tego nosa mieli.

Karli, zgłaszam pewne zastrzeżenie, na które musisz przystać!
Jeżeli Śląskiemu Paziowi udałoby się dostać do Drużyny Pierścienia, to nalegam, aby to on był moim Samem Ogrodnikiem!!! :D :D :D
On już tę rolę ma ograną :wink: :wink: Wtedy Ty zostałbyś zgrywusem Pipinsem!
Czekam na zdolnego grafika, który zrobi nam pamiątkowy obrazek :wink:

Strasznie lubię to obśmiewanie rozp na starcie. To nie singiel, to 8 osobowa drużynówka, często zagranica tworzy rozpy które mają jeden jedyny cel w armii i mają go spełnić. Nie wszyscy w drużynach są ograni, czasem daje się takiemu chłopakowi defens i wiadro kostek i każe strzelać i czarować (np. włoska chadecja i nieogar z Napoli....). W gorszych teamach gra ze 3 zawodników, reszta ma coś tam ugrywać i być straszakami. Jakby wymienić te siostrzyczki na 4 bolce to na DE całkiem fajna kontra.

Ja się spotkałem ostatnio z czymś takim:
2x herald tęczy z metalem
6x10 horrorów
3x5 furii
3x5 seekerek
3x1 bestii
4 flamery
skullcannon
2x3 muchy
:roll: :roll: :roll:

Swoją drogą IMO zajebiście jest spotykać się z tak różnorodną metą.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

@HE
0 kontry na kowboi
0 kontry na MC
0 kontry na potworki z AS
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Po pierwsze masz, metal i hity z siłą 4 i ap nie są do dupy, po drugie tak jak pisali panowie powyżej to nie będzie się biło z wochem czy imperium, a na przykład DE, Liz, Boch itp.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

dalej nie widze opcji na kowboi (szczegolnie w unitach, z dragonhelmami)

rozpiska Szweda jest za bardzo na jedno kopyto zeby byla dobra, na pewno bym jej PG nie nazwal

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Kurde, doczytajcie tam - im chodzi o to żeby nie było monotonnych rozpisek... a wy już wszystko torpedujecie ; ( Brak w was dobrej woli ; (
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

No uważajcie bo zaraz się okaże, że ta rozpa to zagięcie czasoprzestrzeni. Normalni gracze HE się zastanawiają czy chociaż jeden oddział SW się opłaca wystawiać, a tu pojawia się postrach stołów w postaci 37 SW w 3 oddziałach i klocków siostrzyczek (które nie mogą mieć muzyków). Normalnie turbokmina - lecę dokupić jeszcze ze 4 pudełka SW/sisterek. A na poważnie to ja bym wprowadził limity, ale IQ dla osób wypowiadających się na tamtym forum...

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

Dolne limity czy górne? Przy maksymalnych może być śmiesznie, przy minimalnych nie będzie komu rozmawiać 8)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

jedne siostry za bolce i jest oki :D

no i obok arcego ma tam loremastera. Nie wiem ale to nie jest jakieś słabe wobec mnie nie licząc, ze to nadal BSowe strzelanie, niezbyt pewne ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Ja tu po prostu widzę uwarunkowanie kulturowe. Ot wytresowany Szwed przyzwyczajony do modelu swojego państwa, które wpieprza się w każdy aspekt życia i ratuje obywateli przed nimi samymi, przenosi to doświadczenie na inne pola. Tutaj też będzie forsował jakieś durne ograniczenia, żeby uchronić graczy przed nudnymi rozpiskami. Jakież to szlachetne...

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Cauliflower pisze: Karli, zgłaszam pewne zastrzeżenie, na które musisz przystać!
Jeżeli Śląskiemu Paziowi udałoby się dostać do Drużyny Pierścienia, to nalegam, aby to on był moim Samem Ogrodnikiem!!! :D :D :D
On już tę rolę ma ograną :wink: :wink: Wtedy Ty zostałbyś zgrywusem Pipinsem!
Czekam na zdolnego grafika, który zrobi nam pamiątkowy obrazek :wink:
Nie ma problemu, wszak Sam był za gruby i nie lubił fajkowego ziela więc i tak na mnie by i tak nie pasował ;p
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Dawac składa!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Przecież już wszystko wiadomo...
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Ci Gamblersi :roll: :wink: Oni zawsze wszystko wiedzą, podobno Dymaniusz znał skład już miesiąc temu :wink: A ty Durin weź się podziel kto wchodzi na 2 wolne wakaty :wink:

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

SS i tak to nie dotyczy;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Noo, ja też znam typowane kandydatury.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

ODPOWIEDZ