ETC 2013
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2013
Koronny argument dla wprowadzania ograniczeń - "czy chcemy zobaczyć coś takiego"
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Laik pisze:miszczostfo świata
@Gokish
to nigdy nie będzie PG, na żadnym stole.
Wezme moje snajperke kostki i będę mordował

LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Nie wiem czemu tak się śmiejecie bardzo. Na niektóre armie ta rozpa jest całkiem dobra przy paru zmianach. Dałbym 4 bolce zamiast sisterek jednych, może te latajace bolce. To nie jest moim zdaniem freefrag. A potrafię sobie łatwo wyobrazić jak ta rozpa więcej zabija niż traci.
pozdro
pozdro
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Dokładnie. Nawet to sobie ostatnio z Dębkiem porównywaliśmy. Czasem trzeba się pokierować pewną intuicją, mieć nosa, szczerzę liczę na to, że chłopaki tego nosa mieli.Dębek pisze: IMO chłopaki cały czas szli łeb w łeb. Szanse mieli 50-50. Mógł przeważyć ostatni master. Pamiętam podobne dylematy moje i Barbarossy 2 lata temu w kwestii obsady demonów. Do samego końca wybieraliśmy między Darkiem Politem a Kalafiorem. Dyskutowaliśmy o tym praktycznie do ostatniego dnia selekcji. Porównywaliśmy turnieje, szukaliśmy racjonalnych argumentów. Potem odbył się master w Białymstoku. kalafior wygrał tego mastera i to przeważyło szalę.
Karli, zgłaszam pewne zastrzeżenie, na które musisz przystać!
Jeżeli Śląskiemu Paziowi udałoby się dostać do Drużyny Pierścienia, to nalegam, aby to on był moim Samem Ogrodnikiem!!!

On już tę rolę ma ograną

Czekam na zdolnego grafika, który zrobi nam pamiątkowy obrazek

Strasznie lubię to obśmiewanie rozp na starcie. To nie singiel, to 8 osobowa drużynówka, często zagranica tworzy rozpy które mają jeden jedyny cel w armii i mają go spełnić. Nie wszyscy w drużynach są ograni, czasem daje się takiemu chłopakowi defens i wiadro kostek i każe strzelać i czarować (np. włoska chadecja i nieogar z Napoli....). W gorszych teamach gra ze 3 zawodników, reszta ma coś tam ugrywać i być straszakami. Jakby wymienić te siostrzyczki na 4 bolce to na DE całkiem fajna kontra.
Ja się spotkałem ostatnio z czymś takim:
2x herald tęczy z metalem
6x10 horrorów
3x5 furii
3x5 seekerek
3x1 bestii
4 flamery
skullcannon
2x3 muchy

Swoją drogą IMO zajebiście jest spotykać się z tak różnorodną metą.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

dalej nie widze opcji na kowboi (szczegolnie w unitach, z dragonhelmami)
rozpiska Szweda jest za bardzo na jedno kopyto zeby byla dobra, na pewno bym jej PG nie nazwal
rozpiska Szweda jest za bardzo na jedno kopyto zeby byla dobra, na pewno bym jej PG nie nazwal
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Kurde, doczytajcie tam - im chodzi o to żeby nie było monotonnych rozpisek... a wy już wszystko torpedujecie ; ( Brak w was dobrej woli ; (
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
No uważajcie bo zaraz się okaże, że ta rozpa to zagięcie czasoprzestrzeni. Normalni gracze HE się zastanawiają czy chociaż jeden oddział SW się opłaca wystawiać, a tu pojawia się postrach stołów w postaci 37 SW w 3 oddziałach i klocków siostrzyczek (które nie mogą mieć muzyków). Normalnie turbokmina - lecę dokupić jeszcze ze 4 pudełka SW/sisterek. A na poważnie to ja bym wprowadził limity, ale IQ dla osób wypowiadających się na tamtym forum...
jedne siostry za bolce i jest oki 
no i obok arcego ma tam loremastera. Nie wiem ale to nie jest jakieś słabe wobec mnie nie licząc, ze to nadal BSowe strzelanie, niezbyt pewne

no i obok arcego ma tam loremastera. Nie wiem ale to nie jest jakieś słabe wobec mnie nie licząc, ze to nadal BSowe strzelanie, niezbyt pewne

- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Ja tu po prostu widzę uwarunkowanie kulturowe. Ot wytresowany Szwed przyzwyczajony do modelu swojego państwa, które wpieprza się w każdy aspekt życia i ratuje obywateli przed nimi samymi, przenosi to doświadczenie na inne pola. Tutaj też będzie forsował jakieś durne ograniczenia, żeby uchronić graczy przed nudnymi rozpiskami. Jakież to szlachetne...
Nie ma problemu, wszak Sam był za gruby i nie lubił fajkowego ziela więc i tak na mnie by i tak nie pasował ;pCauliflower pisze: Karli, zgłaszam pewne zastrzeżenie, na które musisz przystać!
Jeżeli Śląskiemu Paziowi udałoby się dostać do Drużyny Pierścienia, to nalegam, aby to on był moim Samem Ogrodnikiem!!!![]()
![]()
![]()
On już tę rolę ma ograną![]()
Wtedy Ty zostałbyś zgrywusem Pipinsem!
Czekam na zdolnego grafika, który zrobi nam pamiątkowy obrazek![]()
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Dawac składa!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
-
- Falubaz
Ci Gamblersi
Oni zawsze wszystko wiedzą, podobno Dymaniusz znał skład już miesiąc temu
A ty Durin weź się podziel kto wchodzi na 2 wolne wakaty 

Noo, ja też znam typowane kandydatury.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!