Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
Dokładnie , a powiem Ci że itemki DE są mega przegięte ( nie mówię w tym momencie o RoH i PoK ) i jeżeli miałbym ustawić lorda specjalnie na twojego gościa to wyszedł bym zwycięsko. Rzecz jasna to jest tylko takie gadanie bo ustawianie się pod konkretnego wroga oznacza brak profesjonalizmu , oraz bycie początkującym ( więc chyba mogę to robić )
LOLPewnie by podszedł i uciął Ci głowę. Wink
Sposób zabójstwa jest mi nie znany ale jeżeli zastanawiasz się co bym mu dał :
Save 1+
Lifetakera albo Soulrednera
Invert Warda
Jajo czarnego smoka
Nie wiem dokładnie ale i tak nie będę się pod ciebie ustawiał. Wróćmy do tematu rozpisek bo zaraz nas upomną. Stąd moje pytanie , dlaczego w praktycznie żadnej rozpisce WE nie widzę Treekinów , pomińmy argumentacje że są słabe.
Postaraj sie stosowac do swojej sygnaturki (ten cytat Pitagorasa), a nie wszedzie robić burdel i spamować.ZiMny pisze:Dokładnie , a powiem Ci że itemki DE są mega przegięte ( nie mówię w tym momencie o RoH i PoK ) i jeżeli miałbym ustawić lorda specjalnie na twojego gościa to wyszedł bym zwycięsko. Rzecz jasna to jest tylko takie gadanie bo ustawianie się pod konkretnego wroga oznacza brak profesjonalizmu , oraz bycie początkującym ( więc chyba mogę to robić )
xYz
Jesteś hipokrytą skoro napisałeś bym nie spamował to sam tego nie rób A że to jest luźna dyskusja jak sam zauważyłeś to sobie zażartowałem.Postaraj sie stosowac do swojej sygnaturki (ten cytat Pitagorasa), a nie wszedzie robić burdel i spamować.
PS. Burdel to ty masz w mózgu
Co sądzicie o takiej rozpisce
Highborn na smoku (tarcza, lekka zbroja)
- Oekan armour
- Sword of Might
- Hail of doom arrows
Noble BSB
- Hunters Talon
- Pageant of skrikes
- Elf steed
Spellsinger
- Dispel Scroll
- Dispel Scroll
5 Glade Riders
5 Glade Riders
5 Glade Riders
5 Glade Riders
5 Glade Riders
4 Warhawk Riders
4 Warhawk Riders
6 Wild Riders
- War Banner
Treeman
Great Eagle
Różne wariacje na temat "tatarskich" rozpisek WE non stop testuje. Po kilku zmianach ta narazie sobie najlepiej radzi, chociaż nowością jest w niej BSB ze snajperkami. Wcześniej smok miał warda na 3+, a BSB haila. Ciągle zastanawiam się, która kombinacja lepsza, aczkolwiek snajperki na BSB powinny mi pozwolić jeszcze szybciej wychaczać wrogich magów (w tym dana rozpa dobrze się wyspecjalizowuje). W walce z offensami klasyczne unikanie walki dzięki mobiności, wyłapywanie miekkich punktów i pod koniec gry kanapki. W przypadku deffensów to również wyłapywanie łatwych punktów i dzięki mobilności zdobywanie przewagi strzeleckiej w wybranym przez siebie punkcie oraz przy pomocy mobilności trzymanie na dystans jendostek z zasięgiem 24 cali i mniej, aby na konieć otoczyć i zaatakować w wybranych punktach.
Rozpa bardzo wymagająca, ale również bardzo grywalna. Dobra alternatywa dla skirmiszujących WE na driadach, tancerzach i wildach, których już od dłuzszego czasu mam serdecznie dość Jest fajnie.
Od razu mówię, że tego typu rozpami zamierzam wyłącznie grać przez dłuższy czas i ew. rady - w stylu zamień GR na driady są bezcelowe Jest fajnie.
Bardzo chętnie poznałbym Wasze zdanie na jej temat, zwłaszcza tych osób, które tego typ rozpiskami grają - o dziwo jest coraz więcej takich graczy Jest fajnie. Co możnaby jeszcze dodać a co odjąć, co nie współgra w tej armii?
P.S. Chyba największą zaletą takiej armii jest to, że impunująco prezentuje się na stole Jest fajnie.
Rozpiska pochodzi ze strony Cytadeli , wygląda mi na ciekawą zbudowana chyba by ładnie się przezentować , dla mnie to fajnie wygląda co wy o niej sądzicie ?? było już parę rozpisek kawaleryjskich , u DE też , nawet to zdawało egzamin.
Określenie "tatarska" bardzo tu pasuje, zapewne ma klimat ta rozpiska, szans w walce raczej nie ma. Jeśli już to zrobiłbym z tego coś w stylu "latającego cyrku".
1 Spellweaver @ 333 Pts
General; Magic Level 3
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Calaingor's Stave [25]
Elf Steed
1 Noble @ 181 Pts
Spear; Longbow; Light Armour; Shield
Blight of Terrors [50]
Great Eagle @ [50] Pts
1 Noble @ 179 Pts
Spear; Longbow; Light Armour
Wraithstone [50]
Great Eagle @ [50] Pts
1 Alter Noble @ 158 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Hail of Doom Arrow [30]
Helm of the Hunt [20]
7 Waywatchers @ 168 Pts
1 Great Eagle @ 50 Pts
4 Warhawk Riders @ 160 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts
5 Glade Riders @ 120 Pts
5 Glade Riders @ 120 Pts
5 Glade Riders @ 120 Pts
5 Glade Riders @ 120 Pts
5 Glade Riders @ 120 Pts
Casting Pool: 5
Dispel Pool: 4
Models in Army: 57
Total Army Cost: 2249
Rozpiska to wariacja na temat rozpy Zimnego, rzecz funowa. Noblowie mają latać razem i terroryzować wszystko co sie da już od 1-2 tury. Warunek jakiejkolwiek grywalności - waye, GR i warchlaki muszą szybko zneutralizować szuting.
1 Spellweaver @ 333 Pts
General; Magic Level 3
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Calaingor's Stave [25]
Elf Steed
1 Noble @ 181 Pts
Spear; Longbow; Light Armour; Shield
Blight of Terrors [50]
Great Eagle @ [50] Pts
1 Noble @ 179 Pts
Spear; Longbow; Light Armour
Wraithstone [50]
Great Eagle @ [50] Pts
1 Alter Noble @ 158 Pts
Hail of Doom Arrow [30]
Helm of the Hunt [20]
7 Waywatchers @ 168 Pts
1 Great Eagle @ 50 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts
5 Glade Riders @ 120 Pts
5 Glade Riders @ 120 Pts
5 Glade Riders @ 120 Pts
5 Glade Riders @ 120 Pts
5 Glade Riders @ 120 Pts
Models in Army: 57
Total Army Cost: 2249
Rozpiska to wariacja na temat rozpy Zimnego, rzecz funowa. Noblowie mają latać razem i terroryzować wszystko co sie da już od 1-2 tury. Warunek jakiejkolwiek grywalności - waye, GR i warchlaki muszą szybko zneutralizować szuting.
Panowie, zaczynam sądzić, że Wy nie wiecie co piszecie. Chyba ktoś tu traci poczucie rzeczywistości.
Sorry, rozpisek nie będę komentował, bo ze śmiechu prawie się popłakałem.
Imho nawet towarzysko tym sobie nie pograsz, chyba że lubisz dostawać w dupe
Pozdro
Sorry, rozpisek nie będę komentował, bo ze śmiechu prawie się popłakałem.
Imho nawet towarzysko tym sobie nie pograsz, chyba że lubisz dostawać w dupe
Pozdro
Nie, ależ oczywiście, że nie. Śmieszy mnie to, że wrzucacie coś czym na turnieju nigdy nie zagracie, ba, nawet nie zakupicie tylu figurek.
No i dajecie rozpy super turbo nie gyrwalne... Też tak umiem:
No i dajecie rozpy super turbo nie gyrwalne... Też tak umiem:
Bądźmy choć TROCHĘ poważni... Proszę.1 Glamourweave Spellweaver @ 383 Pts
General; Glamourweave; Magic Level 4;
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Befuddlement of Mischiefs
Ranu's Heartstone
Elf Steed
1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Calaingor's Stave
Dispel Scroll
1 Noble @ 132 Pts
Light Armour; Battle Standard
Asyendi's Bane
Hail of Doom Arrow
1 Alter Noble @ 158 Pts
Helm of the Hunt
Stone of the Crystal Mere
5 Glade Riders @ 120 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
4 Treekin @ 260 Pts
4 Treekin @ 260 Pts
1 Treeman @ 285 Pts
1 Treeman @ 285 Pts
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 5
Models in Army: 35
Total Army Cost: 2250
ojejku jejku koniecznie trzeba być poważnym bo batlowa rozpiska to sprawa wymagająca tyle namaszczenia co ceremonia pogrzebowa...
mniejsza z tym, ja pozwolę sobie jednak od czasu do czasu wrzucić funową rozpiskę (oczywiście zaznaczając, że jest to raczej do zabawy niż poważnego grania)
Piotras, nie bierz na poważnie rzeczy, które z założenia maja być niepoważne bo wychodzisz na strasznego ponuraka.
pozdro
mniejsza z tym, ja pozwolę sobie jednak od czasu do czasu wrzucić funową rozpiskę (oczywiście zaznaczając, że jest to raczej do zabawy niż poważnego grania)
Piotras, nie bierz na poważnie rzeczy, które z założenia maja być niepoważne bo wychodzisz na strasznego ponuraka.
pozdro
nie robmy z tego forum czegos takiego!
zaraz wyjdzie na to ze jak nie masz maksymalnie wyzylowanej rozpiski(czytaj jednej z kilku wersji standardu) to sie bedziesz bal pisac...
niech zyje pluralizm - jesli sie komus nie podoba to spoko, bez mnogosci mozna by temat zamknac...
zaraz wyjdzie na to ze jak nie masz maksymalnie wyzylowanej rozpiski(czytaj jednej z kilku wersji standardu) to sie bedziesz bal pisac...
niech zyje pluralizm - jesli sie komus nie podoba to spoko, bez mnogosci mozna by temat zamknac...
Eh panowie, nie zrozumieliście. :p Żaden hate. Chodzi po prostu o to, że ułożyliście i podaliście rozpiski hmm bardzo niegrywalne... Moja również jest raczej słabo grywalna, choć już można próbować coś powalczyć.
A ja jestem wyluzowany, zawsze Po prostu robi się offtop i spam, jakby każdy wrzucił rozpę z "nowymi" jednostkami i tak dalej i tym podobne...
Chyba mnie rozumiecie, nie chce mi się przebijać później przez tony spamu na temat jakie coś jest oryginalne i funowe. Rozpiski bez pierdolnięcia zazwyczaj są funowe, chyba że lubisz dostawać w d... 4 litery.
Joł
A ja jestem wyluzowany, zawsze Po prostu robi się offtop i spam, jakby każdy wrzucił rozpę z "nowymi" jednostkami i tak dalej i tym podobne...
Chyba mnie rozumiecie, nie chce mi się przebijać później przez tony spamu na temat jakie coś jest oryginalne i funowe. Rozpiski bez pierdolnięcia zazwyczaj są funowe, chyba że lubisz dostawać w d... 4 litery.
Joł
Ja rozpiską z minimalnym pierdolnięciem wygrałem na kikassie 2 z 3 bitew. A w potyczkach towarzyskich nawet mam jeszcze lepsza średnią.
Co prawda przegrałem jedną bardzo wysoko, ale z najlepszym graczem w lidze.
Jeśli kogoś interesuje to oto rozpa o której mówię:
1 Spellweaver @ 315 Pts
General; Magic Level 3
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Calaingor's Stave [25]
1 Alter Noble @ 153 Pts
Annoyance of Netlings [25]
Helm of the Hunt [20]
1 Alter Noble @ 151 Pts
Alter; 2ndWeapon; Longbow; Shield
Hail of Doom Arrow [30]
Briarhearth [15]
1 Noble @ 127 Pts
Light Armour; Battle Standard
Bow of Loren [35]
1 Treeman @ 285 Pts
5 Glade Riders @ 120 Pts
5 Glade Riders @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
6 Wardancers @ 108 Pts
5 Wardancers @ 90 Pts
1 Great Eagle @ 50 Pts
Models in Army: 67
Total Army Cost: 1999
Co prawda przegrałem jedną bardzo wysoko, ale z najlepszym graczem w lidze.
Jeśli kogoś interesuje to oto rozpa o której mówię:
1 Spellweaver @ 315 Pts
General; Magic Level 3
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Calaingor's Stave [25]
1 Alter Noble @ 153 Pts
Annoyance of Netlings [25]
Helm of the Hunt [20]
1 Alter Noble @ 151 Pts