Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

sory pomylilem sie no faktycznie troche fata i moze koles zginac od jednego trafienia

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

Dokładnie , a powiem Ci że itemki DE są mega przegięte ( nie mówię w tym momencie o RoH i PoK ) i jeżeli miałbym ustawić lorda specjalnie na twojego gościa to wyszedł bym zwycięsko. Rzecz jasna to jest tylko takie gadanie bo ustawianie się pod konkretnego wroga oznacza brak profesjonalizmu , oraz bycie początkującym ( więc chyba mogę to robić :lol2: )
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

a tak z ciekawosci jaki ten noble ze by mnie zabil

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

runepriest pisze:a tak z ciekawosci jaki ten noble ze by mnie zabil
Pewnie by podszedł i uciął Ci głowę. :wink:

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

odgryzl ^^

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Pewnie by podszedł i uciął Ci głowę. Wink
LOL :D :D :D

Sposób zabójstwa jest mi nie znany ale jeżeli zastanawiasz się co bym mu dał :

Save 1+
Lifetakera albo Soulrednera
Invert Warda
Jajo czarnego smoka :D

Nie wiem dokładnie ale i tak nie będę się pod ciebie ustawiał. Wróćmy do tematu rozpisek bo zaraz nas upomną. Stąd moje pytanie , dlaczego w praktycznie żadnej rozpisce WE nie widzę Treekinów , pomińmy argumentacje że są słabe.
Obrazek

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Bo są wolne, mają szeroki front, ciężko się nimi manewruje, są za drogie i zbyt miękkie, żeby ignorować fakt, że połowa armii ma albo ogniste albo magiczne ataki. To wszystko składa się na słuszne IMO stwierdzenie: są słabe.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

ZiMny pisze:Dokładnie , a powiem Ci że itemki DE są mega przegięte ( nie mówię w tym momencie o RoH i PoK ) i jeżeli miałbym ustawić lorda specjalnie na twojego gościa to wyszedł bym zwycięsko. Rzecz jasna to jest tylko takie gadanie bo ustawianie się pod konkretnego wroga oznacza brak profesjonalizmu , oraz bycie początkującym ( więc chyba mogę to robić :lol2: )
Postaraj sie stosowac do swojej sygnaturki (ten cytat Pitagorasa), a nie wszedzie robić burdel i spamować.
xYz

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Postaraj sie stosowac do swojej sygnaturki (ten cytat Pitagorasa), a nie wszedzie robić burdel i spamować.
Jesteś hipokrytą :) skoro napisałeś bym nie spamował to sam tego nie rób :P A że to jest luźna dyskusja jak sam zauważyłeś to sobie zażartowałem.

PS. Burdel to ty masz w mózgu ;)

Co sądzicie o takiej rozpisce

Highborn na smoku (tarcza, lekka zbroja)
- Oekan armour
- Sword of Might
- Hail of doom arrows

Noble BSB
- Hunters Talon
- Pageant of skrikes
- Elf steed

Spellsinger
- Dispel Scroll
- Dispel Scroll

5 Glade Riders
5 Glade Riders
5 Glade Riders
5 Glade Riders
5 Glade Riders

4 Warhawk Riders
4 Warhawk Riders

6 Wild Riders
- War Banner

Treeman

Great Eagle

Różne wariacje na temat "tatarskich" rozpisek WE non stop testuje. Po kilku zmianach ta narazie sobie najlepiej radzi, chociaż nowością jest w niej BSB ze snajperkami. Wcześniej smok miał warda na 3+, a BSB haila. Ciągle zastanawiam się, która kombinacja lepsza, aczkolwiek snajperki na BSB powinny mi pozwolić jeszcze szybciej wychaczać wrogich magów (w tym dana rozpa dobrze się wyspecjalizowuje). W walce z offensami klasyczne unikanie walki dzięki mobiności, wyłapywanie miekkich punktów i pod koniec gry kanapki. W przypadku deffensów to również wyłapywanie łatwych punktów i dzięki mobilności zdobywanie przewagi strzeleckiej w wybranym przez siebie punkcie oraz przy pomocy mobilności trzymanie na dystans jendostek z zasięgiem 24 cali i mniej, aby na konieć otoczyć i zaatakować w wybranych punktach.

Rozpa bardzo wymagająca, ale również bardzo grywalna. Dobra alternatywa dla skirmiszujących WE na driadach, tancerzach i wildach, których już od dłuzszego czasu mam serdecznie dość Jest fajnie.

Od razu mówię, że tego typu rozpami zamierzam wyłącznie grać przez dłuższy czas i ew. rady - w stylu zamień GR na driady są bezcelowe Jest fajnie.

Bardzo chętnie poznałbym Wasze zdanie na jej temat, zwłaszcza tych osób, które tego typ rozpiskami grają - o dziwo jest coraz więcej takich graczy Jest fajnie. Co możnaby jeszcze dodać a co odjąć, co nie współgra w tej armii?

P.S. Chyba największą zaletą takiej armii jest to, że impunująco prezentuje się na stole Jest fajnie.

Rozpiska pochodzi ze strony Cytadeli , wygląda mi na ciekawą :D zbudowana chyba by ładnie się przezentować , dla mnie to fajnie wygląda co wy o niej sądzicie ?? było już parę rozpisek kawaleryjskich , u DE też , nawet to zdawało egzamin.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

hmm mega plewa nie masz tu nic oprocz mobilnosci nie ma strzelania nie ma magii anie tez walki i wszytko tez malo wytrzymale oprocz wildow i drzewa

a zimny ty przypadkiem nie grasz DE

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Gram... ale miałem krótki okres zbierania WE , jeszcze przed OnG , nie wspominałem o tym kiedy skopałeś mi dupę WW ??
Obrazek

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Określenie "tatarska" bardzo tu pasuje, zapewne ma klimat ta rozpiska, szans w walce raczej nie ma. Jeśli już to zrobiłbym z tego coś w stylu "latającego cyrku".

1 Spellweaver @ 333 Pts
General; Magic Level 3
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Calaingor's Stave [25]
Elf Steed

1 Noble @ 181 Pts
Spear; Longbow; Light Armour; Shield
Blight of Terrors [50]
Great Eagle @ [50] Pts

1 Noble @ 179 Pts
Spear; Longbow; Light Armour
Wraithstone [50]
Great Eagle @ [50] Pts

1 Alter Noble @ 158 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Hail of Doom Arrow [30]
Helm of the Hunt [20]

7 Waywatchers @ 168 Pts

1 Great Eagle @ 50 Pts

4 Warhawk Riders @ 160 Pts

4 Warhawk Riders @ 160 Pts

5 Wild Riders @ 130 Pts

5 Wild Riders @ 130 Pts

5 Glade Riders @ 120 Pts

5 Glade Riders @ 120 Pts

5 Glade Riders @ 120 Pts

5 Glade Riders @ 120 Pts

5 Glade Riders @ 120 Pts

Casting Pool: 5

Dispel Pool: 4

Models in Army: 57

Total Army Cost: 2249

Rozpiska to wariacja na temat rozpy Zimnego, rzecz funowa. Noblowie mają latać razem i terroryzować wszystko co sie da już od 1-2 tury. Warunek jakiejkolwiek grywalności - waye, GR i warchlaki muszą szybko zneutralizować szuting.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Panowie, zaczynam sądzić, że Wy nie wiecie co piszecie. Chyba ktoś tu traci poczucie rzeczywistości.

Sorry, rozpisek nie będę komentował, bo ze śmiechu prawie się popłakałem. ;) ;)

Imho nawet towarzysko tym sobie nie pograsz, chyba że lubisz dostawać w dupe :D

Pozdro

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

To są tylko funowe rozpiski Piotras. Chyba nie zabronisz nikomu ich wymyślać, testować i publikować?
Towarzysko sobie tym nie pogram bo nie mam tylu modeli GR i warchlaków.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Nie, ależ oczywiście, że nie. Śmieszy mnie to, że wrzucacie coś czym na turnieju nigdy nie zagracie, ba, nawet nie zakupicie tylu figurek. :)
No i dajecie rozpy super turbo nie gyrwalne... Też tak umiem:
1 Glamourweave Spellweaver @ 383 Pts
General; Glamourweave; Magic Level 4;
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Befuddlement of Mischiefs
Ranu's Heartstone

Elf Steed

1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Calaingor's Stave
Dispel Scroll

1 Noble @ 132 Pts
Light Armour; Battle Standard
Asyendi's Bane
Hail of Doom Arrow

1 Alter Noble @ 158 Pts
Helm of the Hunt
Stone of the Crystal Mere

5 Glade Riders @ 120 Pts

8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts

4 Treekin @ 260 Pts
4 Treekin @ 260 Pts

1 Treeman @ 285 Pts
1 Treeman @ 285 Pts

Casting Pool: 8
Dispel Pool: 5
Models in Army: 35
Total Army Cost: 2250
Bądźmy choć TROCHĘ poważni... Proszę.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

ale hate !!! ^^

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

ojejku jejku koniecznie trzeba być poważnym bo batlowa rozpiska to sprawa wymagająca tyle namaszczenia co ceremonia pogrzebowa...
mniejsza z tym, ja pozwolę sobie jednak od czasu do czasu wrzucić funową rozpiskę (oczywiście zaznaczając, że jest to raczej do zabawy niż poważnego grania)

Piotras, nie bierz na poważnie rzeczy, które z założenia maja być niepoważne bo wychodzisz na strasznego ponuraka.

pozdro

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

nie robmy z tego forum czegos takiego!

zaraz wyjdzie na to ze jak nie masz maksymalnie wyzylowanej rozpiski(czytaj jednej z kilku wersji standardu) to sie bedziesz bal pisac...

niech zyje pluralizm - jesli sie komus nie podoba to spoko, bez mnogosci mozna by temat zamknac...

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Eh panowie, nie zrozumieliście. :p Żaden hate. Chodzi po prostu o to, że ułożyliście i podaliście rozpiski hmm bardzo niegrywalne... Moja również jest raczej słabo grywalna, choć już można próbować coś powalczyć.

A ja jestem wyluzowany, zawsze ;) Po prostu robi się offtop i spam, jakby każdy wrzucił rozpę z "nowymi" jednostkami i tak dalej i tym podobne...
Chyba mnie rozumiecie, nie chce mi się przebijać później przez tony spamu na temat jakie coś jest oryginalne i funowe. Rozpiski bez pierdolnięcia zazwyczaj są funowe, chyba że lubisz dostawać w d... 4 litery. ;)

Joł

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Ja rozpiską z minimalnym pierdolnięciem wygrałem na kikassie 2 z 3 bitew. A w potyczkach towarzyskich nawet mam jeszcze lepsza średnią.
Co prawda przegrałem jedną bardzo wysoko, ale z najlepszym graczem w lidze.
Jeśli kogoś interesuje to oto rozpa o której mówię:

1 Spellweaver @ 315 Pts
General; Magic Level 3
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Calaingor's Stave [25]

1 Alter Noble @ 153 Pts
Annoyance of Netlings [25]
Helm of the Hunt [20]

1 Alter Noble @ 151 Pts