Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku
E tam. Ogólna zasada jest taka: jeśli widzisz w armii przeciwnika magów i inne nieprzyjemne jednostki - musisz je zniszczyć. Od biedy może być w walce wręcz, najlepiej jednak ze strzelania. Jeśli zniszczysz wszystkie jednostki przeciwnika, to wygrywasz. Chyba, że przeciwnik zniszczy równocześnie wszystkie twoje jednostki, wtedy będzie remis.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
-
- Chuck Norris
Nie wspominając o Nagashukangur022 pisze:Jak zobaczysz maga w imperium to lepiej sie poddaj odrazu. Tymbardziej jak będzie tam czołg
Nie masz szans
Ok nie ma co trollować chłopaka, ale też widać chłopaku, że nic a nic nie czytałeś rulebooka.
Każda armia, oprócz jedynie słusznej czyli naszej, posiada magów i każdy kto gra przeciwko nie naszym, musi się zmierzyć z magią. Boisz się bo najwyraźniej nie znasz zasad dotyczących czarów, i tak na prawdę poza kilkoma sytuacjami przeciwnik nie rozniesie Cię w pył magią. Na pewno nie wszystko .
Fakt w 7 ed mieliśmy lepszą antymagię, ale teraz też można pograć.
Szmata z r. of sanctuary, runiarz duży czy mały, rune of spellbreaking którą może mieć więcej niż jeden runiarz i oszacowanie, jaki czar możesz wpuścić a jaki próbować rozproszyć.
I oczywiście to co mówi Panterq. Trzeba zniszczyć albo doprowadzić do combatu.
Bardziej bym się nie obawiał rozbicia w pył czarami ofensywnymi, bo są gorsze rzeczy, tak jak np. ww. Nagash.
Nagle masz na stole tylu nowych przeciwników, że to głowa mała (oczywiście nie w jednej turze) i czujesz się jak byś z battelline nagle zmienił scenariusz na heroic last stand (kiedyś graliśmy z kumplem 2k DW vs. 6k WoC, 2 tury i stół pusty od krasiów).
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
- Slayer Zabójców
- Masakrator
A jak on to niby robi? Jeżeli nie wiecie, to power scroll został zmieniony w FAQ by GW i teraz nie daje IF na dwóch dubletach, tylko połowi casting value wymagany do rzucenia czaru.Anadim pisze:Zjadaczka działa jak się czar normalnie castuje, a przeciwnik rzuca mi zwykle na maksymalnej ilości kości z opcją irresistible dla wszystkich dubletow
Ale scroll TK dalej tak działa. Najlepsze co możesz zrobić to zmusić przeciwnika do trzymania się na dystans, tak, żeby słońce dolatywało tylko na wysokich wynikach. Nie zawsze się da, to prawda, ale na to już niewiele poradzimy.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Jeśli oprócz tego nie ma niszczenia maszyn z automatu przy testach charakterystyk.... to może nawet spróbuję.
Póki co z krótkiego spojrzenia na jedyną słuszną jednostkę - slayerów, mam wrażenie że Furion nie lubi Giant slayerów, bo już zupełnie nic nie uzasadnia dopłacania 12 punktów.
Póki co z krótkiego spojrzenia na jedyną słuszną jednostkę - slayerów, mam wrażenie że Furion nie lubi Giant slayerów, bo już zupełnie nic nie uzasadnia dopłacania 12 punktów.
-
- Chuck Norris
Champion zwykły kosztuje 10 pkt, a ten 12 bo możesz mieć ich tylu ilu chcesz, więc nie rozumiem dlaczego twierdzisz, że jest to nieuzasadnione.
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
Ciekawe .... ale niedokładne Pytam jak zniszczyc armie nie mając kowala run .
Moja osobista armia to głownie jednostki strzelajace plus jeden oddział wojowników . Teraz dojdą dwa regimenty wariorsów Więc jest ok . Ale czy wygram bitwy bez kowala ?
Oto jest pytanie ..
Moja osobista armia to głownie jednostki strzelajace plus jeden oddział wojowników . Teraz dojdą dwa regimenty wariorsów Więc jest ok . Ale czy wygram bitwy bez kowala ?
Oto jest pytanie ..
Krasnoludy to najbardziej uparty naród w starym i nowym świecie . Lecz żadna rasa nie ma tak dobrego piwa , mocnego spirytusu i mocnej stali.
NIECH ŻYJĄ KRASNOLUDY !!!!!
NIECH ŻYJĄ KRASNOLUDY !!!!!
In_the_sea_of_blood pisze:Champion zwykły kosztuje 10 pkt, a ten 12 bo możesz mieć ich tylu ilu chcesz, więc nie rozumiem dlaczego twierdzisz, że jest to nieuzasadnione.
Chodzi mi o to,że w zwykłym armybooku za 12 był boost do siły,ws a u furiona lepsze statsy są już w cenie zwykłego slayera. Ogólnie slayerki zyskują, ale jest mniej sensowne kupowanie czempionow
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
Może im się daty porypaly i mysla ze 1.04...