DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, Łomianki, wyniki str 53

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Re: DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, Łomianki, wyniki str

Post autor: #helion# »

JaceK pisze:Helion, weź pomaluj te figsy po prostu i na przyszłość nie ściemniaj :P
Hehe, co racja Jacku to racja, skoncze ich w tym roku i kij w ucho trolom forumowym....bo mimo calej sympatii do Bydgoszczy, lament niektorych przedstawicieli tamtejszego klubu juz nie jest fajny...zachowuja sie troche jak Celtic Glasgow :lol2:
Ostatnio zmieniony 28 sie 2014, o 10:56 przez #helion#, łącznie zmieniany 1 raz.
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Gniewko pisze:Jagal dawaj fotki, zbóju!
Samojebki Jagal! Ale już!

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Solo pisze:Ale się czepiacie, lepiej żeby nas było więcej niż mniej, każdy wie że szanujące się kluby mają pięknie pomalowane ręcznie, modele jak moje SK np.
Gorsze było to że Chińczyk wygrał z Lotharem 20:0 :D przez do tylko jeden team SS był w top 10.
DMP zawsze było traktowane z przymrużeniem oka i uważam że dalej tak powinno być lepiej 250 graczy niż 50 z pięknymi armiami.
Brak bufetu wyklucza tą miejscówkę na przyszły rok, kara musi być.
Sauna soluszun solar windows + długie spodnie = - 2 kg / przez brak bufetu na miejscu tylko 80 m dalej = strata nie do odzyskania.
Fajnie było ale Gorzów pls <love> come back.
Hahah +1 :mrgreen:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

katerek
Masakrator

Post autor: katerek »

Zostałem wywołany do tablicy więc się wypowiem. W armii którą grałem były pewne braki dlatego do 2 w nocy jeszcze przed wyjazdem coś tam domalowywałem, żeby pacynki nie były całe szare, czarne albo białe.
Z Helionem grałem i osobiście uważam, że to nie moja rola jako gracza żeby oceniać czy dany model ma być dopuszczony czy nie. Od tego są sędziowie, którzy pilnują regulaminu. To była ostatnia bitwa turnieju i skoro do tej pory nic z jego armią się nie działo to znaczy że została ona dopuszczona w pełnym składzie.

Jednakże gdybym ja był sędzia to z cały szacunkiem ale helion kazałbym Ci zdjąć ten regiment. Wymóg min 3 kolory nie oznacza że podstawka ma być zielona koń szary a jeździec czarny. Ale ja nie sędziowałem ino grałem.
Jeśli jakieś figsy są nielegalne to już powinny spaść przy pierwszej bitwie.Takie jest moje osobiste zdanie.

To samo dotyczy podstawek pod maszyny, a wiele armii olało temat (zwłaszcza te które miały armaty) i w sytuacji strzelania do nich dochodziło do kłótni. czy trafiłem w lufę a może w koło a może 2 mm obok lufy. Tutaj też powinno być jasno i wyraźnie masz podstawki? Nie? zdejmuj maszyny albo organizuj podstawki pod nie czas 5 minut.
Ale to jest rola sędziego żeby się tym zająć a nie graczy żeby wzajemnie na siebie kablowali.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2014, o 10:59 przez katerek, łącznie zmieniany 1 raz.
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Imo plagą są takie oddziały jak Heliona. To jest to co ja pisałem przed DMP a Ziemko chciał mi dać za to knebelek bo trolowałem :) Nomen omen teraz pisze o tym samym :). Helion wstydź się i siadaj do malowania . Na pocieszenie powiem że Pasiak wielu "armii" nie zauważył. Były gorsze kupy niż to co zamieścił. Ja rozumiem że wielu z tych 255 osób nie gra regularnie i pojawia się tylko na DMP jednak ranga imprezy do czegoś zobowiązuje - rozumiem też dlaczego tych armii nie ściągnęliście - polityka w tym świadku pełnym bagna i troli jest bardzo trudna i z pewnością żaden organizator nie chce zdejmować figurek ze stołu. W Krakowie było to samo - jak zobaczyłem krowa Kumana to mnie krew nagła zalała... (pozdro Kumek!:)) ale koledzy powiedzieli cicho ,cicho bo po tym będzie flejm...
Może czas podejść do tego hobby z jakimś podstawowym szacunkiem do siebie i przeciwników i przestać wystawiać takie kupy?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Bardzo mi się podoba donos Pasiaka na Heliona w postaci zdjęcia , niestety to za mało, jeśli mamy taki biały wywiad to poprosze jeszcze następujące informacje:
-kto,kiedy i w którym miejscu na sali spożywał alkohol, koniecznie FOTKE, i marke piwa
-kto sie spóźnił na bitwe powyżej 30 minut i dlaczego, najlepiej rachunek za jedzenie które kupił tym czasie i godzine z paragonu
-kto nie sprzątał po sobie śmieci i kto nie umył zębów rano (o większym myciu nie wspomne no bo wiadomo to battlowcy)
-kto urwał deskę na parterze w kiblu i kto nie mył rąk po sobie, tutaj prosze o wykaz nazwisk
-kto wymyślił pogodę, kto na nią wpływał, najpierw gorąco i duszno, później deszczowo, proponuje konsultacje z Jarosławem Kretem
Obrazek

Awatar użytkownika
Lubin
Calineczka

Post autor: Lubin »

Duke pisze:-kto wymyślił pogodę, kto na nią wpływał, najpierw gorąco i duszno, później deszczowo, proponuje konsultacje z Jarosławem Kretem
Putin! To Putin!
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Z calym szacunkiem dla tych co maja pomalowane armie WLASNORECZNIE, czlowiek sie opierdal owszem bez bicia przyznaje, ale powtorze mamplodstawowe kolory na tym oddziale i to dosc dokladnie nalozone, inna kwestia to pacyny-kupy, dalej bede sie upieral ze wywolany do tablicy regon wymogi turnieju spelnial, poszlo o przyczepienie sie do rzemieni ktore nomen omen nie sa mazniete NOMINALNA FARBA, sa gorsze oddzialy, jednak nawet na swoich turniejach jak ktos ma w podstawie calosc zrobiona to otrzymuje punkt za malowanie, nic mniej nic wiecej

Wszystko i tak sprowadza sie do oceny malowania, ktora zniknela a powinna byc integralna czescia takiego turnieju, i to nie jakies gowniane punkty lecz moim zdaniem nawet do 25% sumy wartosci punktow z bitew
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Szare konie z szarymi uptzezami jadace po szarym blocie a Wy sie czepiacie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

#helion# pisze:Z calym szacunkiem dla tych co maja pomalowane armie WLASNORECZNIE, czlowiek sie opierdal owszem bez bicia przyznaje, ale powtorze mamplodstawowe kolory na tym oddziale i to dosc dokladnie nalozone, inna kwestia to pacyny-kupy, dalej bede sie upieral ze wywolany do tablicy regon wymogi turnieju spelnial, poszlo o przyczepienie sie do rzemieni ktore nomen omen nie sa mazniete NOMINALNA FARBA, sa gorsze oddzialy, jednak nawet na swoich turniejach jak ktos ma w podstawie calosc zrobiona to otrzymuje punkt za malowanie, nic mniej nic wiecej

Wszystko i tak sprowadza sie do oceny malowania, ktora zniknela a powinna byc integralna czescia takiego turnieju, i to nie jakies gowniane punkty lecz moim zdaniem nawet do 25% sumy wartosci punktow z bitew
Nie ma znaczenia czy malujesz sam czy nie -ważne żeby wstydu nie było. Chcesz to maluj - nie chce Ci się to płać. Jedno i drugie jest coś realnie warte więc nie staraj się mówić między wierszami że Ci co płacą za malowanie to powinni siedzieć cicho. Nikt nikomu nic za darmo nie daje - szanuj to :)

Z drugą częścią wypowiedzi się zgadzam - kiedyś było 40 pkt za malowanie i faktycznie zmuszało to do starania :). Ale teraz ludzie są inni...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

PiotrB pisze: Z drugą częścią wypowiedzi się zgadzam - kiedyś było 40 pkt za malowanie i faktycznie zmuszało to do starania :). Ale teraz ludzie są inni...
Piotr zgadzam się ale tylko jeśli ten pierdylion pkt dostanie człowiek który sam pomaluje swoja armie a nie odda malarzowi do paćkania i będzie miał to w 4 literach.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Bzdura Krapiu - na dokładkę wtedy nie zarobisz na czapkę gruszek :)
Obrazek

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

E tam, liczy się cel, czyli pomalowana armia. Przemyślana ocena malowania, jest imho bardziej skuteczna niż straszenie. 100 pkt za 100% pomalowanego, 0 w innym przypadku i mamy nagle bat jak nigdy.

Na turniejach niestety ocena malowania jest często za szeroka, punktowane są a to techniki, a to jakieś wow-y i nagle hobbyści wyciągają ledwo 60% pkt, ludzie z kasą 100% i to też jest kiepkie.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

PiotrB pisze:Bzdura Krapiu - na dokładkę wtedy nie zarobisz na czapkę gruszek :)
Piotr i ja wiem i ty ile spędzasz na malowaniu :). Ja umiem rozdzielić taka sytuacje i wkurzam sie jak sam siedzę w cholerę godzin nad swoja armia i widzę końcowe efekty. Dodatkowe punkty na turze wtedy dodatkowo cieszą. Z drugiej strony jak widzę gościa który daje modele do malowania i ściąga cala pule punktów za malowanie jak nie przyłożył reki do pędzla ?? No trochę szacunku
Oddajmy wtedy cale punkty za takie zlecenie malarzowi a nie graczowi który skorzysta z usług :). Zobaczymy jak wyglądałby taki tur wtedy :D:D

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Oj klasyczne narzekania. Skoro jest popyt na malowanie za kase - bo ludzie np pracuja dużo i zarabiaja wiele, albo oszczedzaja po prostu wiedząc ze nie maja talentu za grosz i wola zaplacic za ładne modele - to czemu go kasowac od gornie. Celem turnieju nie jest rywalizacja malarska, tylko wylonienie najlepszego skilla i posiadanie obiektywnie fajnej armii (i tu sa punkty motywacyjne) tyle w temacie
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

+1

Nie rozumiem całego whine'a o malowanie, moja drużyna nie trafiła na żadną armię do której można się było doczepić, imo w porównaniu do innych DMP wyszło całkiem nieźle.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Kompletnie nie rozumiesz o czym rozmawiamy. Idź na konkurs malarski a nie na pseudsportowy turniej WFB.Tam zostaniesz oceniony tak jak na to zasługują Twoje umiejętności. Ja tylko chcę żeby każdy miał pomalowane i ładne figurki gdzie każdy widzi co jest co i nie odczuwa brzydzenia... więc te fakty muszą być punktowane żeby ludzie zaczęli o to dbać - sami lub poprzez zlecenie tego komuś innemu - rywalizacja jest sportowa. To tak jak byś napisał że Ty protestujesz że Barcelona wygrywa bo ma więcej kasy... no lol...
Obrazek

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Czepiacie się sali, a moim skromnym zdaniem we Włocławku było dużo gorzej pod względem temperatury.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Cześć terenów i blatów nie było idealnych. Ba, część było dalekich od ideału. Zwiększamy bazę, kupujemy tereny. Kaleson zamówił kolejne 80 szt terenów. Kombinujemy jak poprawić ich jakość.
Ewidentnie zgromadzenie bazy terenowej nie wyszło nam w 100%, głównie z przyczyn finansowych, ale zbieramy dalej fundusze, będziemy kupować, dorabiać, wywalać stare, wprowadzać nowe.
Zarzuty pod adresem bazy są zatem uzasadnione. Niekt z Bazyliszka nie ma w tej kwestii wątpliwości.

Nie mogę jednak wytrzymać i siedzieć cicho w obliczu cynizmu i szydery, popartej fotostory, które tu wkleiłeś Pasiak. Nie miałeś widać jaj by przyjść np. do mnie czy innego orga i powiedzieć, że stoły i tereny nie spełniają twoich oczekiwań. Usłyszałbyś wtedy ubolewanie nad takim stanem rzeczy. Może też pare osób powiedziałoby ci o kulisach załatwiania części blatów, bo się nie doliczyliśmy kilku. Może np. Gąsior, który zarywał noce, by blaty były. Ty jednak zatarłeś łapki i stwierdziłeś, ze trzeba to obcykać i pokazać gawiedzi by miała polew. Wiedz tylko, że takie krokodylki jak ty (duże mordki do kłapania, krótkie łapki do roboty) nic dobrego do środowiska nie wnoszą. Jak dla mnie zachowujesz się jak te dziadki z Mapet Show, które siedzą w loży i tylko czekają, aż tam na dole się coś spieprzy.
Biorąc pod uwagę, że wiele osób (w tym ja) zapieprzało w pocie czoła podczas blatowania i musiało dołożyć z własnej kieszeni do całego interesu, weź se te fotki i wsadź. Gdzie? Sam się domyśl.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2014, o 12:16 przez Dębek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Sami malkontenci [-X
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

ODPOWIEDZ