Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Dibo »

Co fakt to fakt. Zmniejszenie szans na rzucenie brzytwy bardzo przechyliło szale na rzecz domeny: beast.
Nowe Euro szału nie robi ale wrzucenie 2 kloców Gorów do abusha + ungory i możliwość wzięcia 4 rydwanów pomogło.
Problem polega na tym że to wszytko nie mieści się to w punktach :roll:

Czopek - "Manebane" daje oddziałom dowodzonym przez bestlorda lub wargora, możliwość przerzutu nieudanego testu Primal Fury w walce przeciwko Imperium i Bretonni. W skrócie ... bzdura bo i tak zazwyczaj masz BSB.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

wokrze
Kradziej

Post autor: wokrze »

Ad. beast lore'a - problem jest też taki, że w zasadzie trudno grać z herdstone'm - za mały zasięg, za dużo punktów w magów. Przy trzech magach statystycznie przeciwnik wpuszcza 1 wyssana (czasem 2) + raz na jakiś czas curse of aranheir. Granie zbyt dużą ilością jednostek wymagających boosta może się szybko skończyć tym, że w krytycznym momencie zabraknie PD... Dlatego wg mnie Bestigory nie znikną szybko z rozpisek, bo choć zawsze zbiorą sporo strat to nie trzeba boostować ich zdolności do klepania.

Knopers
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Knopers »

Witam!
Mam kilka małych szybkich pytań głównie odnośnie konwersji.
1. Mam pomysł na stworzenie konwersji Razorgonów z nowych dzików z boxa boar boyów O&G. Czy może ktoś z was orientuje się, czy te dziki są dużo mniejsze od Razorów? Czy wystarczyłoby trochę kolców i GSu, aby nabrały masywności?
2. Co sądzicie o konwersji Jabberslythe'a z tego modelu :http://www.games-workshop.com/gws/catal ... od1460123a oraz doklejeniu mu odpowiednio jakiejś ładnej główki oraz skrzydeł?
3. Czy dobrym pomysłem byłoby korzystanie z Furii Chaosu jako harpii?
4. Czy zna ktoś jakiś poradnik, jak można w miarę szybko i efektownie stworzyć konwersje centigorów?
Dlatego głównie pytam, ponieważ klimat armii jest przaśny, jednakże niektóre modele niestety ale moim zdaniem nie mają zbyt ciekawych walorów estetycznych.
A może chodzą jakieś pogłoski na temat reedycji ? :)

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

1. Dziki są ok i tak, trochę GS wystarczy
2. Najs :D Choć główki to on moim zdaniem żadnej już nie potrzebuje. Co do skrzydeł, to dobre mogą być te od Balroga, albo nowego black dragona
3. Drogo i brzydko. Lepiej zainwestować w demonetki (najlepiej te z 6th edycji) i doczepić im skrzydła od gargoyli
4. Niestety nie widziałem

A co do reedycji, to żadnych plotek nie ma, a podręcznik jest dość nowy, więc raczej szybko nie wyjdzie (ale nie na pewno, bo nigdy nie wiadomo co GW za numer wykręci).
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Shadar ma racje:
- Dziki to najlepsza i najpopularniejsza alternatywa dla oryginalnych razorów,
- Taki model w zupełności starczy ale nie wiem jak u niego z wielkością, podstawką itp
- Tu sie kompletnie nie zgadzam z przedmówcą, nie wyobrażam sobie żeby furie NIE robiły za harpie, tfu ! To harpie u nas robią za furie ! a nie odwrotnie :wink: ewentualnie ale tylko ewentualnie alternatywą są ungory (!!) ze skrzydłami. Tu jestem surowy :mrgreen:
- Centigory często gracze robią z glade ridwersów WE i zamiast głowy konia wkleja sie korpus Gora, troszkę GS-u i gotowe. O ile kojarzę to Klops takich używał. Ja ubóstwiam oryginalne modele - ale fakt że są drogie.
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Wilczek.
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wilczek. »

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

Chcę dorobić gorom tarcze, bo mam fajny pomysł, ale czy ma to sens na polu bitwy?

I czy tatuaże(np. z krwi) i skóry zwierząt w charakterze peleryn nie zepsują klimatu?
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Tatuaże są OK !! Sam się do tego zabieram ale moje umiejętności malarskie są żadne. Futra absolutnie nie !!
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

tatuaże są fajne na maruderach na kózkach czy byczkach są niestety za mało widoczne, bo najczęściej ciemna karnacja, a do tego futro które też trzeba ładnie wycieniować itd. co może dać w efekcie po prostu popaćkaną figurkę :roll:

malarze we wrocławiu stwierdzili że trudno osiągnąć ładnie widoczną armię beastmenów, tym bardziej w kupie, jako pojedyncze modele mogą wyglądać świetnie ale jako całość beznadziejnie, jak patrzyłem na foty w necie to faktycznie coś w tym jest :P

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Nikt nie odpowiedział na pierwsze pytanie :P
Czy tarcze na gorach mają sens???
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Ja nie widzę zupełnie żadnego.
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

krusk pisze:Nikt nie odpowiedział na pierwsze pytanie :P
olej wysywig, klej tarcze! graj ahw :wink:

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

archeolog pisze:
krusk pisze:Nikt nie odpowiedział na pierwsze pytanie :P
olej wysywig, klej tarcze! graj ahw :wink:
jak i z jednym jak i z drugim się zgadzam :D

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

tarcze to pomyłka.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Naząbkuje krawędzie i będą piły tarczowe :P

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Archeolog ma racje, jak nie zależy ci na wsywigu to dorzuć tarcze w sumie wyglądają całkiem całkiem.
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ze względu na fluff tak jak naj bardziej, ze wzgledu na gre a pozniej wysywig zdecydowanie nie.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

Powiedzcie mi, czy mozna kupic rydwany bestii? na stronce barda nie ma, i sie zastanawiam czy nie jest tak jak Z rydwanami de ze nie mozna ich dostac. A moze znacie jakies ciekawe alternatywy dla rydwanow bestii? (inne figurki)?

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Zamów ze strony Games Workshop.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Rydwany stosunkowo często są na allegro. Nawet nie wiedziałem że jest problem z nowymi :shock:
Czcij Koze !!

ODPOWIEDZ