Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Co fakt to fakt. Zmniejszenie szans na rzucenie brzytwy bardzo przechyliło szale na rzecz domeny: beast.
Nowe Euro szału nie robi ale wrzucenie 2 kloców Gorów do abusha + ungory i możliwość wzięcia 4 rydwanów pomogło.
Problem polega na tym że to wszytko nie mieści się to w punktach
Czopek - "Manebane" daje oddziałom dowodzonym przez bestlorda lub wargora, możliwość przerzutu nieudanego testu Primal Fury w walce przeciwko Imperium i Bretonni. W skrócie ... bzdura bo i tak zazwyczaj masz BSB.
Nowe Euro szału nie robi ale wrzucenie 2 kloców Gorów do abusha + ungory i możliwość wzięcia 4 rydwanów pomogło.
Problem polega na tym że to wszytko nie mieści się to w punktach
Czopek - "Manebane" daje oddziałom dowodzonym przez bestlorda lub wargora, możliwość przerzutu nieudanego testu Primal Fury w walce przeciwko Imperium i Bretonni. W skrócie ... bzdura bo i tak zazwyczaj masz BSB.
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Ad. beast lore'a - problem jest też taki, że w zasadzie trudno grać z herdstone'm - za mały zasięg, za dużo punktów w magów. Przy trzech magach statystycznie przeciwnik wpuszcza 1 wyssana (czasem 2) + raz na jakiś czas curse of aranheir. Granie zbyt dużą ilością jednostek wymagających boosta może się szybko skończyć tym, że w krytycznym momencie zabraknie PD... Dlatego wg mnie Bestigory nie znikną szybko z rozpisek, bo choć zawsze zbiorą sporo strat to nie trzeba boostować ich zdolności do klepania.
Witam!
Mam kilka małych szybkich pytań głównie odnośnie konwersji.
1. Mam pomysł na stworzenie konwersji Razorgonów z nowych dzików z boxa boar boyów O&G. Czy może ktoś z was orientuje się, czy te dziki są dużo mniejsze od Razorów? Czy wystarczyłoby trochę kolców i GSu, aby nabrały masywności?
2. Co sądzicie o konwersji Jabberslythe'a z tego modelu :http://www.games-workshop.com/gws/catal ... od1460123a oraz doklejeniu mu odpowiednio jakiejś ładnej główki oraz skrzydeł?
3. Czy dobrym pomysłem byłoby korzystanie z Furii Chaosu jako harpii?
4. Czy zna ktoś jakiś poradnik, jak można w miarę szybko i efektownie stworzyć konwersje centigorów?
Dlatego głównie pytam, ponieważ klimat armii jest przaśny, jednakże niektóre modele niestety ale moim zdaniem nie mają zbyt ciekawych walorów estetycznych.
A może chodzą jakieś pogłoski na temat reedycji ?
Pozdrawiam!
Mam kilka małych szybkich pytań głównie odnośnie konwersji.
1. Mam pomysł na stworzenie konwersji Razorgonów z nowych dzików z boxa boar boyów O&G. Czy może ktoś z was orientuje się, czy te dziki są dużo mniejsze od Razorów? Czy wystarczyłoby trochę kolców i GSu, aby nabrały masywności?
2. Co sądzicie o konwersji Jabberslythe'a z tego modelu :http://www.games-workshop.com/gws/catal ... od1460123a oraz doklejeniu mu odpowiednio jakiejś ładnej główki oraz skrzydeł?
3. Czy dobrym pomysłem byłoby korzystanie z Furii Chaosu jako harpii?
4. Czy zna ktoś jakiś poradnik, jak można w miarę szybko i efektownie stworzyć konwersje centigorów?
Dlatego głównie pytam, ponieważ klimat armii jest przaśny, jednakże niektóre modele niestety ale moim zdaniem nie mają zbyt ciekawych walorów estetycznych.
A może chodzą jakieś pogłoski na temat reedycji ?
Pozdrawiam!
1. Dziki są ok i tak, trochę GS wystarczy
2. Najs Choć główki to on moim zdaniem żadnej już nie potrzebuje. Co do skrzydeł, to dobre mogą być te od Balroga, albo nowego black dragona
3. Drogo i brzydko. Lepiej zainwestować w demonetki (najlepiej te z 6th edycji) i doczepić im skrzydła od gargoyli
4. Niestety nie widziałem
A co do reedycji, to żadnych plotek nie ma, a podręcznik jest dość nowy, więc raczej szybko nie wyjdzie (ale nie na pewno, bo nigdy nie wiadomo co GW za numer wykręci).
2. Najs Choć główki to on moim zdaniem żadnej już nie potrzebuje. Co do skrzydeł, to dobre mogą być te od Balroga, albo nowego black dragona
3. Drogo i brzydko. Lepiej zainwestować w demonetki (najlepiej te z 6th edycji) i doczepić im skrzydła od gargoyli
4. Niestety nie widziałem
A co do reedycji, to żadnych plotek nie ma, a podręcznik jest dość nowy, więc raczej szybko nie wyjdzie (ale nie na pewno, bo nigdy nie wiadomo co GW za numer wykręci).
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Shadar ma racje:
- Dziki to najlepsza i najpopularniejsza alternatywa dla oryginalnych razorów,
- Taki model w zupełności starczy ale nie wiem jak u niego z wielkością, podstawką itp
- Tu sie kompletnie nie zgadzam z przedmówcą, nie wyobrażam sobie żeby furie NIE robiły za harpie, tfu ! To harpie u nas robią za furie ! a nie odwrotnie ewentualnie ale tylko ewentualnie alternatywą są ungory (!!) ze skrzydłami. Tu jestem surowy
- Centigory często gracze robią z glade ridwersów WE i zamiast głowy konia wkleja sie korpus Gora, troszkę GS-u i gotowe. O ile kojarzę to Klops takich używał. Ja ubóstwiam oryginalne modele - ale fakt że są drogie.
- Dziki to najlepsza i najpopularniejsza alternatywa dla oryginalnych razorów,
- Taki model w zupełności starczy ale nie wiem jak u niego z wielkością, podstawką itp
- Tu sie kompletnie nie zgadzam z przedmówcą, nie wyobrażam sobie żeby furie NIE robiły za harpie, tfu ! To harpie u nas robią za furie ! a nie odwrotnie ewentualnie ale tylko ewentualnie alternatywą są ungory (!!) ze skrzydłami. Tu jestem surowy
- Centigory często gracze robią z glade ridwersów WE i zamiast głowy konia wkleja sie korpus Gora, troszkę GS-u i gotowe. O ile kojarzę to Klops takich używał. Ja ubóstwiam oryginalne modele - ale fakt że są drogie.
Czcij Koze !!
Co do centków:
http://z8.invisionfree.com/herdstone/in ... opic=19777
http://z8.invisionfree.com/herdstone/in ... opic=19777
Chcę dorobić gorom tarcze, bo mam fajny pomysł, ale czy ma to sens na polu bitwy?
I czy tatuaże(np. z krwi) i skóry zwierząt w charakterze peleryn nie zepsują klimatu?
I czy tatuaże(np. z krwi) i skóry zwierząt w charakterze peleryn nie zepsują klimatu?
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
tatuaże są fajne na maruderach na kózkach czy byczkach są niestety za mało widoczne, bo najczęściej ciemna karnacja, a do tego futro które też trzeba ładnie wycieniować itd. co może dać w efekcie po prostu popaćkaną figurkę
malarze we wrocławiu stwierdzili że trudno osiągnąć ładnie widoczną armię beastmenów, tym bardziej w kupie, jako pojedyncze modele mogą wyglądać świetnie ale jako całość beznadziejnie, jak patrzyłem na foty w necie to faktycznie coś w tym jest
malarze we wrocławiu stwierdzili że trudno osiągnąć ładnie widoczną armię beastmenów, tym bardziej w kupie, jako pojedyncze modele mogą wyglądać świetnie ale jako całość beznadziejnie, jak patrzyłem na foty w necie to faktycznie coś w tym jest
Ze względu na fluff tak jak naj bardziej, ze wzgledu na gre a pozniej wysywig zdecydowanie nie.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...