Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Warstadt by qc

Post autor: quidamcorvus »

Wśród moich modelarskich narzędzi mam jedno. które znika, gdy jest najbardziej potrzebne...

Kilka lat temu postanowiłem zebrać do pudełka (przeźroczystego, które zostało mi komplecie kostek do RPG) popiół z kadzidełek. Popiół wykorzystywałem do mieszania z pigmentami, czy do wykańczania podstawek pod figurki i dioramy.

Kilka miesięcy temu pudełko zniknęło w szafie i pojawiło się trzy tygodnie później. Podobnie było dzisiaj, gdy chciałem nadać fakturę kamiennej ścianie, pudełko znów zniknęło w szafie. Korzystając z wolnego wieczoru posprzątałem więc szafę, niestety pudełka nie znalazłem. Zobaczymy, może wróci...

...wcześniej, używając kleju Wikol, piasku i trocinowych posypek przygotowałem dioramę dla Mrocznych Elfów do malowania:

Obrazek

Więcej na BLOGU.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Bardzo super. Ciekawe jak to będzie wyglądało ostatecznie. Teraz jest pstrokate. :)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Naviedzony pisze:Ciekawe jak to będzie wyglądało ostatecznie. Teraz jest pstrokate. :)
Znając QC to ostatecznie będzie wyglądało zaje...fajnie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Zupełnie się zgadzam. ;)

Awatar użytkownika
MorgotH
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MorgotH »

We expect nothing less... ;)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

W tym tygodniu czasu na hobby nie miałem wiele.
Udało mi się rozpocząć prace nad Kartami Lokacji do Warheim FS oraz rozpocząć podkładowanie dioramy dla Mrocznych Elfów. I choć w trakcie malowania skończyła się farba w spreju to większość dioramy udało się pokryć czarną farbą. Resztę dokończę pędzlem...

Obrazek

Więcej zdjęć na BLOGU.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Świetna! Wygląda mrocznie i brudno. Jest taka... splugawiona, czyli dokładnie taka, jak powinna być po najeździe Mrocznych Elfów. :)

Awatar użytkownika
Noire
Mudżahedin

Post autor: Noire »

E tam;P przecież my druchii kwiatki sadzimy i wiersze piszemy patrzac w księżyc.... ehh sorry pomyłka to nasza rodzina dalsza to te no pedałki:D

a tak na poważnie czekam na końcowy efekt. Nie powiem pewne rzeczy zainspirowały mnie do zrobienia własnych maszyn, no ale ten mój relatywnie mały czas.... Lepiej go wykorzystać na oglądanie tej galerii
PK w sumie jest takie samo jak PVP tylko jesteś czerwony i wszyscy chcą Cię zabić

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Czasu wolnego ubywa, tylko problemów coraz więcej...

Mimo wszystko udało mi się znaleźć parę chwil i położyć pierwsze kolory na dioramie Mrocznych Elfów do Warheim FS. Do malowania używam farb akrylowych oraz olejnych.

Podobno dobrze, to już było...

Obrazek

Więcej TUTAJ.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Koniecznie musi być dużo spalenizny. :)

Awatar użytkownika
Noire
Mudżahedin

WIP bardzo interesujący;-) czekam na dalsze prace
PK w sumie jest takie samo jak PVP tylko jesteś czerwony i wszyscy chcą Cię zabić

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Zielonoskórzy to kolejna kompania do Warheim FS, która doczekała się nowych, mam nadzieję lepszych zdjęć. Zresztą, część starych fotografii zaginęła gdzieś w odmętach internetu.

Drużynę Orków i Goblinów malowałem z przerwami przez wiele lat (skóra pomalowane jest jeszcze farbami olejnymi). W końcu latem 2010 roku udało mi się wrócić do projektu i skończyć malowanie jesienią.

Zapraszam do oglądania i komentowania!

Obrazek

Więcej zdjęć na BLOGU.

Zdjęcia poszczególnych modeli pojawią się wkrótce.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Piękni są. Fajne, stonowane kolory.

Awatar użytkownika
Noire
Mudżahedin

Śliczna kompania. Tak jak mojemu przedmówcy podobają się stonowane kolory;-)

siscov
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: siscov »

wow. cudo
:D
podpis był niezgodny z regulaminem

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Piękne malowanie i figsy!!!

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki :)

Kolejne zdjęcia modeli do drużyny Orków i Goblinów do Warheim FS. Tym razem figurki reprezentujące bohaterów.

Herszt na Dziku to model Gorbad Ironclaw (jeszcze w wersji metalowej).

Szaman na Dziku to z kolei figurka z zestawu Orc Shaman Foot and Mounted.

Pieszy Szaman to model Orc Shaman, który zamiast rembaka otrzymał pistolet.

Pozostali piesi bohaterowie to modele Czarnych Orków, którym przykleiłem metalowe łby z niedostępnego już zestawu metalowych Savage Orc Boar Boyz.

Obrazek

Więcej zdjęć na BLOGU.

Awatar użytkownika
Noire
Mudżahedin

Nonono widzę, że orczasy trzymają formę;-)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kolejna porcja zdjęć Zielonoskórych. Tym razem mam na dla szanownego państwa-draństwa fotografie Orkowych Chopaków służących w kompanii Orków i Goblinów w Warheim FS.

Modele złożyłem z bitsów pochodzących z zestawów Orc Warboss, Orc Boyz, Black Orcs oraz Ork Boyz. Natomiast Snotling na podstawce Chorążego to model z zestawu Orcs & Goblins Snotlings.

Obrazek

Więcej zdjęć na BLOGU.

ODPOWIEDZ