Problemy początkującego

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
raat
Mudżahedin

Re: Problemy początkującego

Post autor: raat »

demonetki mają s3, więc zdejmują save tylko o 1 i gorzej ranią.

Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz

Post autor: Tirit »

Masz racje.

Ale masz 2 ataki z przerzutami. No ale i tak nie zmienia to faktu ze gra sie albo na pinkach albo plagusach.
There is no escape from Chaos, it marks us all.

Obrazek

Awatar użytkownika
raat
Mudżahedin

no i demonetki mają tylko BS4, a BL 5 ;D

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ja gram na mono-Slaaneshu, co prawda dopiero zaczynam tę armię, ale już się sprawdza. Bardzo przyjemnie się tym gra. :) Keeper to według mnie najlepszy duży demon, a Lore of Slaanesh jest super. Heraldzi mają dostęp do Lore of Shadow i właściwie cała armia jest na wrogu w pierwszej turze. W większości przypadków rozgrywasz bitwę na swoich warunkach. Keeper, Furie, Seekerki i Fiendy dają super kontrolę pola bitwy, a demonetki przede wszystkim są tanie. ;)

Gibon

Post autor: Gibon »

Czy muchy są w skirmishu?

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

tak. zgodnie z zasadami z RB ze strony 70 wszystkie modle latające zawierające wiecej niż jeden model są w skirmishu..
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Jak widzicie rozpiski na etc 2400 z plagusami ale bez heralda ? Myślałem, żeby zamiast niego wstawić działo ale zastanawiam się czy to dobry pomysł :) Przerzut w bardzo przykrych sytuacjach np 2x6 jest kluczowy ale z drugiej strony czy zdarza się tak często ?:)

Awatar użytkownika
raat
Mudżahedin

Ostatnio grałem na turnieju bez heralda, ale z działem i żałuję. Pomijając pecha pt.:
1. gra - w pierwszej turze rzucam 8 na wiatry magii, potem 6 na działo, działo rzuca 13 na liderkę i znika
2. gra - zastrzeliło bolec i wybuchło w drugiej turze z misfire'a
3. gra - wybuchło w 1 turze z misfire'a strzelając w feniksa,

to jednak herald by mi bardziej pomógł. Dodatkowy sztandar na Plagusach (np. razor), przerzutki Ldr na swift reform lub marsz albo lore Nurgla z buffami, podczas gdy na Generale miałem Death też byłby spoko. Nie mówiąc o tym, że 2 heraldów na skraju oddziału i champion w pierwszym szeregu ogranicza mocno ilość ran, jaką przyjmują plagusy (większość rzeczy trafia heraldów na 5+ i rani na 5/6+)

Raz mi się zdarzyło przez 3 gry, że coś wybuchło na 2 szóstkach, ale nic znaczącego, więc sam BSB w tym przypadku nie był mocno potrzebny, ale dawałby na pewno pewein komfort.

Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz

Mi sie udalo dzialem zestrzelic generala ktory oblal look out-a wiec wydaje mi sie ze miales poprostu pecha.
Herald jest spoko do momentu jak ktos ma snajpery. 2 Woundy to zadna przezywalnosc dla 160ptk.
A cannon nie zapominajcie ze tez niezle sie bije.

Obrazek

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

no właśnie ja również zastanawiam się czym grać bo przez ostatnie gry obie opcje się sprawdzały.. Regena i razor na plagusach daje dużą przewagę lecz działo również. Może często mało daje ale głównie aspekt psychologiczny. Przeciwnik boi się wyskoczyć nam czymś dużym i kryje się. Obie rzeczy się sprawdzają i zostaję przy armacie jednak.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

czy burning chariot po marszu może używać grapeshota?
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Nie może maszerować.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Bearded Unclean 'Un pisze:Nie może maszerować.
Znaczy on lata. No to po pełnym locie...
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Charioty nie maszerują. Robisz 10 i wsio.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Hoax pisze:Charioty nie maszerują. Robisz 10 i wsio.
AA czyli to jak normalny chariot ? A no to spox.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

First of all, this is about Warhammer 40,000.

So yes, we all know - directly after Orks is Bretonnia, which has indeed been patiently waiting since the Jurassic period.

But we've heard that there is an untraditional Chaos release window on the far side of that during the summer. We've been told to look for:

- Chaos Daemons Release Window
- 3-4 Week release period
- Daemon themed Apoc Warzone Book
- New CD Dataslates
- New CD Formations
Może w końcu dostaniemy Greater Demony w plastiku :)

Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz

co z tego jak co jeden to brzydszy? Nie przypadkowo kazdy chce to convertowac :P

Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Tirit pisze:co z tego jak co jeden to brzydszy? Nie przypadkowo kazdy chce to convertowac :P
No tak, ale przynajmniej dostępność figur pod konwersję będzie lepsza :) Chcociażby Keeper of Secrets :)

Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz

Azgaroth pisze:
Tirit pisze:co z tego jak co jeden to brzydszy? Nie przypadkowo kazdy chce to convertowac :P
No tak, ale przynajmniej dostępność figur pod konwersję będzie lepsza :) Chcociażby Keeper of Secrets :)

Obrazek

albo

Obrazek

Czego chciec wiecej? :)

Obrazek

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

no właśnie więcej bo te są paskudne...do klimatu Diablo pasują nie do warhammera

ODPOWIEDZ