Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Re: Piłka nożna

Post autor: Undead »

Cypryjczycy odpuscili po 2 bramce dlatego udało sie Wiślakom trafić do bramki. Jak do konca by grali jak na początku to nie stracili by bramki.Wisła nie istniała w tym meczu. Ssali pałkę od początku do końca

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Ale gdyby Pareiko nie wrzucił sobie sam piłki do bramki, Cypryjczycy mogliby nie nabrać takiej pewności w grze. Poza tym Wisła też odpuściła początek bo wygrywała wynikiem z poprzedniego meczu. Spięli się gdy stracili przewagę w wyniku.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

nie wiem dlaczego uważasz, że Wisła odpuściła, wynik 1:0 z pierwszego meczu u siebie jest gówna wart. zagrali kompromitująco słabo, przez większość meczu nie podjęli walki. Wdawali się w bezsensowne dryblingi, gdy wychodzili z kontratakiem, to był śmiech na sali, bo w najlepszym przypadku biegło dwóch wiślaków... Już w pierwszym meczu z resztą Cypryjczycy grali lepiej, ale Wiśle się udało. W rewanżu już przewagę zawodników z Cypru było widać wyraźnie.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Wiślacy w ogóle nie potrafili utrzymać się przy piłce, widać że nie mogli rozegrać piłki przy maksymalnym i bardzo wysokim presingu Apoelu, byli wolniejsi i za bardzo się cofnęli odpuszczając kompletnie środek pola. Małecki był kompletnie rozbity psychicznie, nie wytrzymał presji i pierwsza bramka dla Cypryjczyków to głównie jego zasługa, a nie Parejki (chociaż też się nie popisał). Do tego Małecki wdawał się w bezsensowne dryblingi co przy tak mocnym presingu nie miało szansy powodzenia. Wiślacy bardzo słabo grali na jeden kontakt i tracili piłkę już po pierwszym podaniu.
Szkoda że tak wyszło bo polska piłka znowu nie zagości na parkietach Ligi Mistrzów, na razie musimy się zadowolić Ligą Europejską i mam nadzieję że Wisła nie będzie naszym jedynym reprezentantem w tych rozgrywkach, w bierzącym sezonie [-o<
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Polska piłka to dno... więc w LM nie zagości przez dłuższą chwilkę... nawet nie mogą cypryjczyków ograć żal...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Myślę że jeszcze ze dwa lata i powinno się to zmienić. Po EURO cała Europa trochę bardziej pozna polską piłkę i zauważą postępy jeśli chodzi o infrastrukturę i całe zaplecze. Zarobki też rosną z roku na rok więc siłą rzeczy będą u nas grać coraz lepsi piłkarze, do tego powstaje coraz więcej profesjonalnie zorganizowanych szkółek dla młodzików, scauting w samej Polsce też się poprawił i w niektórych klubach już widać efekty. W Legii moim zdaniem zaczyna to wyglądać na prawdę dobrze i coraz więcej młodych chłopaków puka do pierwszej drużyny... Kucharczyk, Wolski, Kosecki, Żyro, Zbozień, Szumski, Efir. Borysiuk też jest jeszcze młodziakiem a już regularnie gra w pierwszym składzie.
Może jednak nie będzie tak źle ale musimy jeszcze poczekać i uzbroić się w cierpliwość :)

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

Przemcio pisze:Polska piłka to dno... więc w LM nie zagości przez dłuższą chwilkę... nawet nie mogą cypryjczyków ograć żal...
widzę , że rewelacyjnie znasz się na piłce. Po pierwsze nie Cypryjczyków tylko zawodników kupionych przez cypryjski klub. Teraz zobacz jedno do Polskich klubów przychodzą znani zawodnicy w starszym często wieku i za darmo (zarobić przed emeryturą) tam przychodzą gracze za pieniądze, które dla polskich klubów są jeszcze nie osiągalne.

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

To jak grała wczoraj wisła było żałosne, bez kitu :|
Obrazek

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :cry:
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Pieta pisze: Brawa dla Wisły. Było blisko, a tak jest wywalczona po ciężkich bojach faza grupowa LE. Zabrakło parszywego doświadczenia i pewności siebie.
Za co te brawa? Powinno dostać 5:0... To jest najniższy wymiar kary.

Jak w badziewnym stylu wygrywali z Litexem, to słyszałem, że " to nie jazda figurowa na lodzie i za styl się punktów nie dostaje", ale od tego się zaczyna. Samymi indywidualnościami (Małecki, Melikson), to można wygrać polską nędzną ligę, a nie drużynę, która wie co to podstawy elementarnego zgrania.

Legia i Śląsk mają już raczej pozamiatane, ale może chociaż te zespoły pokażą trochę charakteru i zawalczą.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

karlito pisze:Myślę że jeszcze ze dwa lata i powinno się to zmienić. Po EURO cała Europa trochę bardziej pozna polską piłkę i zauważą postępy jeśli chodzi o infrastrukturę i całe zaplecze. Zarobki też rosną z roku na rok więc siłą rzeczy będą u nas grać coraz lepsi piłkarze, do tego powstaje coraz więcej profesjonalnie zorganizowanych szkółek dla młodzików, scauting w samej Polsce też się poprawił i w niektórych klubach już widać efekty. (...) Może jednak nie będzie tak źle ale musimy jeszcze poczekać i uzbroić się w cierpliwość :)
Potrzeba jeszcze kibiców, którzy nie będą gadać że piach i 100 metrów mułu bo cała infrastruktura i stadiony będą stały puste. Niestety rozkapryszone społeczeństwo chce na gotowe widzieć, że ktoś dla niego zdobywa mistrza.

Małecki akurat był najlepszym zawodnikiem w pierwszej połowie, dwoił się o troił osamotniony w ataku i to tylko on i Cezary Wilk strzelali bramki w tej potyczce. Reszta armii zaciężnej trzęsła niestety portkami i pewnie się rozsypie na koniec sezonu bo nie wywalczą następnych pucharów. Oby za to w tej fazie grupowej nabili Polsce jak najwięcej punktów, by za te dwa lata mieć lepszy start.

Brawa za dojście tak daleko ;)

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Pieta pisze:
karlito pisze:Myślę że jeszcze ze dwa lata i powinno się to zmienić. Po EURO cała Europa trochę bardziej pozna polską piłkę i zauważą postępy jeśli chodzi o infrastrukturę i całe zaplecze. Zarobki też rosną z roku na rok więc siłą rzeczy będą u nas grać coraz lepsi piłkarze, do tego powstaje coraz więcej profesjonalnie zorganizowanych szkółek dla młodzików, scauting w samej Polsce też się poprawił i w niektórych klubach już widać efekty. (...) Może jednak nie będzie tak źle ale musimy jeszcze poczekać i uzbroić się w cierpliwość :)
Potrzeba jeszcze kibiców, którzy nie będą gadać że piach i 100 metrów mułu bo cała infrastruktura i stadiony będą stały puste. Niestety rozkapryszone społeczeństwo chce na gotowe widzieć, że ktoś dla niego zdobywa mistrza.

Małecki akurat był najlepszym zawodnikiem w pierwszej połowie, dwoił się o troił osamotniony w ataku i to tylko on i Cezary Wilk strzelali bramki w tej potyczce. Reszta armii zaciężnej trzęsła niestety portkami i pewnie się rozsypie na koniec sezonu bo nie wywalczą następnych pucharów. Oby za to w tej fazie grupowej nabili Polsce jak najwięcej punktów, by za te dwa lata mieć lepszy start.

Brawa za dojście tak daleko ;)
Pieta ale to nie kibice grają.
Wiesz bardziej chodzi o styl w jakim Wisła przegrała, bo IMO oni ten mecz już w szatni przegrali.
To tak samo jak w Battlu -- ćwiczysz i klepiesz słabszych graczy, jedziesz na Mastera, dostajesz kogoś z czołówki, a tam ktoś gra coś czego nie widziałeś.
Zaczynasz się bronić a na koniec i tak dostajesz maskę ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Ja w Battlu zawsze atakuję, taka specyfika armii :wink:

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Mnie to zadziwia wiara co poniektórych w to całe EURO2012... dla mnie to strata kasy wywalonej na stadiony bo przecież nasi kopacze i tak najwyżej ugrają wyjście z grupy :mrgreen: o ile losowanie będzie łaskawe ( a to bywa dla gospodarzy ) :mrgreen:

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Wisła zagrała tak jakbym widzial Arke Gdynia przez 5 ostatnich sezonow... obrona i czekanie na wyrok. Skonczylo sie tak jak sie niestety musialo skonczyc, czyli strata bramek. Z drugiej strony Wisła taki potencjał jaki posiada to prawdopodobnie pokazałą i gdzieś tam zaszła. Z roku na rok coraz więcej drużyn gra coraz lepiej. Mamy bardzo nowoczesne i duże stadiony. Baltic arene widać ze skwerku w Gdynii, wiec jest co podziwiac.
Przemcio pisze:Mnie to zadziwia wiara co poniektórych w to całe EURO2012... dla mnie to strata kasy wywalonej na stadiony bo przecież nasi kopacze i tak najwyżej ugrają wyjście z grupy :mrgreen: o ile losowanie będzie łaskawe ( a to bywa dla gospodarzy ) :mrgreen:
Po co ten pesymizm ? :wink: Stadiony opłaca się budować choćby dla samej ekstraklasy. Gwarantują ci to kibice lecha, lechi, śląska, legi, wisły i calej reszty, ktorzy to maja duza frekwencje, a mieli by wieksza gdyby stadiony pozwalaly. Dodatkowo co chwila sa w Polsce jakieś koncerty, we wrzesniu walczy Kliczko-Adamek, wiec wszystko idzie w dobra strone :) Go Poland :wink:

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

zadne brawa sie nie naleza.
1)dawno zadna druzyna z Ekstraklasy nie powalczyla z 1-2 garniturem nawet srednich lig europ.
2)tutaj pojechali na rewanz z zadatkiem. a zaprezentowali (bo ciezko to nazwac gra) sie jak patafiany. podobno druzyne poznac mozna po charakterze.
3)skoro mobilizacji nie daje perspektywa pewnych ponad 20mln zl do zarobku dla klubu (de facrto za 90min przyzwoitej gry) to czym mobilizowac?

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

woda i dziwkami
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Robson takie coś oni mają na codzień i wcale ich to nie mobilizuje...

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Buła pisze:
Przemcio pisze:Polska piłka to dno... więc w LM nie zagości przez dłuższą chwilkę... nawet nie mogą cypryjczyków ograć żal...
widzę , że rewelacyjnie znasz się na piłce. Po pierwsze nie Cypryjczyków tylko zawodników kupionych przez cypryjski klub.
To jakby Wisła wygrała i weszła do LM to musiałbyś powiedzieć, że nie wszedł do LM polski klub bo polaków w składzie Wisły było mniej niż w Borussi Dortmund :D
Obrazek

ODPOWIEDZ