Skład na ETC 2011
Moderator: swieta_barbara
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Re: Skład na ETC 2011
Absolutnie tak, zarówno moja mama jak i mój tata występowali w roli "autorytet-naukowiec" w Wiadomościach TVP. Oboje byli niezmiernie zdegustowani tym, że ich wypowiedzi zostały pocięte tak, że wszystko było totalnie wyrwane z kontekstu i miało znikomy sens/wprowadzało w błąd.
Również moje własne doświadczenia z mediami są takie, że dziennikarz z ogromu informacji, z których większości nie rozumie, wybiera sobie kilka fragmentów, które wydają się interesujące dla "zwykłego człowieka" lub wskakują w ucho... i składa z nich tekst (lub montuje film).
Również moje własne doświadczenia z mediami są takie, że dziennikarz z ogromu informacji, z których większości nie rozumie, wybiera sobie kilka fragmentów, które wydają się interesujące dla "zwykłego człowieka" lub wskakują w ucho... i składa z nich tekst (lub montuje film).
Niestety pewnie jest w tym duzo prawdy. Kwestie zwiazane z prawem są opisywane na podobnym poziomie (na ogol). I o ile tutaj można odrobine usprawiedliwic dziennikarza, o tyle w kwestii takiej jak warhammer, gdzie podstawowe informacje mozna uzyskac w 15 min w necie (by kuzwa chociazby byc w stanie odroznic gre fabularna od strategicznej) - mozna tylko potepiac tego idiote.Jak sobie pomyślę, że taką samą rzetelnosć dziennikarze mogą przejawiać także wobec wszystkich innych tematów, jakie sa omawiane w mediach, to moja wiara w jakość publicznych informacji sięga dna.
Ja wiem, ze to tylko marna notatka na podrzednym portalu, ale nie moge się oprzeć wrazeniu, że inne tematy, na większych portalach, są traktowanie rownie "profesjonalnie".
Luźna refleksja, EOT.
Ale juz od dawna trzymam sie prawidel, ze 90% osob pracujacych we WSZYSTKICH zawodach to buce, ktore sie do tego nie nadaja. Nic sie na to nie poradzi.
+1Również moje własne doświadczenia z mediami są takie, że dziennikarz z ogromu informacji, z których większości nie rozumie, wybiera sobie kilka fragmentów, które wydają się interesujące dla "zwykłego człowieka" lub wskakują w ucho... i składa z nich tekst (lub montuje film).
Przypominam sobie art, chyba w jakiejs gazecie Lubuskiej po pierwszym etc lub dmp o takim oto tylule:
Warhammer, czyli walki o terytorium w świecie Tolkienowskim
do tego o ile dobrze pamiętam to słowo warhammer było napisane z błędem
w artykule jakies kompletnie z dupy wypociny nie na temat + wyrwane z kontekstu cytaty
(z pamięci):
" emocjonujaca walka pytamy co sie stało"
"hurra mój koń zabił generała przeciwnika! " odpowiada Marek (buszman)
i po raz kolejny dla laickiego czytelnika "warhamerowcy" wychodzą na bandę zdziecinniałych idiotów
... zaraz zaraz, przecież to własnie my! 
p.s. zagadka, kto pamieta wywiad z TV: " to moim włocznicy z włóczniami i łucznicy z łukami "

Warhammer, czyli walki o terytorium w świecie Tolkienowskim

](./images/smilies/eusa_wall.gif)
do tego o ile dobrze pamiętam to słowo warhammer było napisane z błędem

w artykule jakies kompletnie z dupy wypociny nie na temat + wyrwane z kontekstu cytaty
(z pamięci):

p.s. zagadka, kto pamieta wywiad z TV: " to moim włocznicy z włóczniami i łucznicy z łukami "

Ostatnio zmieniony 26 sie 2011, o 12:33 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
hahaha, to było podczas naszej bitwy nawet
z Piotrem wtedy graliśmy na przeciwko Kielona

The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
Nie, Macki, 1 bitwa 5 stół bodajże z tego, co pamiętam 

The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
Robson pisze:p.s. zagadka, kto pamieta wywiad z TV: " to moim włocznicy z włóczniami i łucznicy z łukami "![]()

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
To było na jakiejś Arenie. Grałem z Buszem na pierwszym stole, mój lord na smoku z wardem i regeneracją z dwurakiem zabił wampira, po czym Busz sobie przypomniał, że jeszcze ma jeden atak konikiem. I mi zajebał lordaRobson pisze:Przypominam sobie art, chyba w jakiejs gazecie Lubuskiej po pierwszym etc lub dmp o takim oto tylule:
Warhammer, czyli walki o terytorium w świecie Tolkienowskim![]()
![]()
do tego o ile dobrze pamiętam to słowo warhammer było napisane z błędem![]()
(z pamięci):
i po raz kolejny dla laickiego czytelnika "warhamerowcy" wychodzą na bandę zdziecinniałych idiotów
... zaraz zaraz, przecież to własnie my!
![]()
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
brzmi znajomoCrus full rispekt- jedyny kierowca w aucie,

RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Jak ktoś mnie wybierze to mogę grać, ale raczej nie dam nikomu powodów do wybrania mnie
.
P.S.- nie dodałem tego w raporcie, ale po tych bitwach bilans ostatnich moich 3 wystepow na euro podbił się do 16-2-0 :p
Jakies za proste te szczury

P.S.- nie dodałem tego w raporcie, ale po tych bitwach bilans ostatnich moich 3 wystepow na euro podbił się do 16-2-0 :p
Jakies za proste te szczury

http://www.youtube.com/watch?v=br6eShqKB5s
"To są łucznicy, mają łuki, normalnie strzelają strzałami"
"To są łucznicy, mają łuki, normalnie strzelają strzałami"

Nie przesadzaj Kalesoner, Artur Szyndler nawet sie nie zawahal w swej opowiesc o bretonskim lordzie na pegazie co z giewontu pilnuje swoich ziem 

kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego