Pytania o magię v 2.0
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Pytania o magię v 2.0
Z tabeli nieudanego rzucenia czaru korzysta się tylko przy okazji nieodpartej siły (jak wynikałoby z podręcznika), czy także po każdej nieudanej próbie rzucenia zaklęcia (jak wynika z nazwy tabeli)?
Ok, dzięki za odpowiedź
Ok, dzięki za odpowiedź
Ostatnio zmieniony 13 lip 2015, o 20:41 przez Alavarin, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szczwaniak
- Chuck Norris
Mogę na maila albo dropboxa przeslac
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=3&t=38992
Brakuje Lore of Undeath, ale to akurat jest do znalezienia.
Brakuje Lore of Undeath, ale to akurat jest do znalezienia.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Walk Between the Worlds - czar z Lore of High Magic.
Czy oddział pod wpływem tego czaru może robić Swift Reform? ETC FAQ odnosi się tylko do Free Reform a to nie do końca to samo.
Czy oddział pod wpływem tego czaru może robić Swift Reform? ETC FAQ odnosi się tylko do Free Reform a to nie do końca to samo.
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
To wynika akurat z podręcznika - uściślenia ETC tylko potwierdzają ten fakt.Semi pisze:czar pozwala ruszyc sie w zasadzie na wprost z weelami, ale na etc mozna jeszcze wykonac ruch w tyl lub bok...
reforma nie mozna
- White Lion
- Kretozord
Jak jest teraz bo się pogubiłem pomiędzy euro faq i bez faq.
Jak jeden mag ma loremastera a drugi ma tego samego lora to ten z Loremasterem blokuje czary dla tego drugiego czy nie ?
Jak jeden mag ma loremastera a drugi ma tego samego lora to ten z Loremasterem blokuje czary dla tego drugiego czy nie ?
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Według mnie wybiera. Mag z Loremasterem w ogóle nie powinien być brany pod uwagę przy losowaniu czarów.
- Dieter Morinem
- Mudżahedin
Pewnie już wiele razy było poruszane, ale nigdy bez konkretnej odpowiedzi. Działa MR na Death Frenzy? Jeżeli nie/tak to dlaczego.
Edit. Dzięki za info.
Edit. Dzięki za info.
Ostatnio zmieniony 5 wrz 2015, o 17:59 przez Dieter Morinem, łącznie zmieniany 1 raz.
"10 lat zbierałem w bitwach wpierdziel. Dowartościowałem [dużo] lamusów - moje miłosierdzie."
a zapodaj cytat co to jestDieter Morinem pisze:Pewnie już wiele razy było poruszane, ale nigdy bez konkretnej odpowiedzi. Działa MR na Death Frenzy? Jeżeli nie/tak to dlaczego.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
1.Czy Enchanted Blades'y z metalu działaja na atak/przelot screamerów?
2. Czy mieczyki z lore of fire ( nie pamietam ich nazwy) działają na atak z s2 pink horrorów?
3. Czy rzucając Scale skina z metalu na typa który ma: Armor of Silversteel odniose efekt w postaci 1+sv?
4. Czy rzucając scale skina z metalu na soulgrindera osiągne w ten sposób 2+sv? ( soulgrinder ma wpisne natural armor a nie scale skin na 4+ )
5. Czy zasada "warpflame" działa również w przypadku gdy postać z tą zasadą znajduje się w oddziale z płonącym sztandarem?
2. Czy mieczyki z lore of fire ( nie pamietam ich nazwy) działają na atak z s2 pink horrorów?
3. Czy rzucając Scale skina z metalu na typa który ma: Armor of Silversteel odniose efekt w postaci 1+sv?
4. Czy rzucając scale skina z metalu na soulgrindera osiągne w ten sposób 2+sv? ( soulgrinder ma wpisne natural armor a nie scale skin na 4+ )
5. Czy zasada "warpflame" działa również w przypadku gdy postać z tą zasadą znajduje się w oddziale z płonącym sztandarem?
3 4 100% takGlegut pisze:1.Czy Enchanted Blades'y z metalu działaja na atak/przelot screamerów?
125 nie jestem pewny.