Sędziowski Rynsztok
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Sędziowski Rynsztok
1 z shadowa czyli steed of shadows jest rzucany na maga lub friendly characera, nie ma zapisku "on foot", tak więc stegadon może latać jak ma gościa na wierzchu.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
kudłaty pisze:1 z shadowa czyli steed of shadows jest rzucany na maga lub friendly characera, nie ma zapisku "on foot", tak więc stegadon może latać jak ma gościa na wierzchu.
Smok też?
Ciekawe.
![d'oh! #-o](./images/smilies/eusa_doh.gif)
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Ok, skoro takie masz stanowisko to powiedz mi jak mam rozegrać efekt 8-9 Magical Feedback??
Mam rozlosować ten hit, nie?The Wizard (...) suffer a S6 hit.
Co ma piernik do wiatraka Lidder?
A co stoi na przeszkodzie? 104 RB - "A character and his mount are treated as a single character model"Jedy Knight pisze:kudłaty pisze:1 z shadowa czyli steed of shadows jest rzucany na maga lub friendly characera, nie ma zapisku "on foot", tak więc stegadon może latać jak ma gościa na wierzchu.
Smok też?
Ciekawe.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
J.w., jest to dodatkowy ruch, ale latać sobie można wszystkim, co jest characterem i może się ruszyć w "remaining moves". Stedziem, smokiem, palanquinem nurgla... a na drużynówkach można nawet i dwarf lordem na tarczy latać.
To ja jeszcze strzelę:
1. Warrior Priest - daje hate oddziałowi. Czy koniki też dostają, czy nie? Jak wiadomo hate nie przechodzi z jeźdzca na konia ale tutaj mamy efekt dotyczący oddziału. To samo pytanie dotyczy czaru podnoszącego jednostce WS i I do 10.
2. Obsidian amulet daje 4+ ward na pierwszą ranę "suffered". Czy jak pierwszą ranę wybronię zwykłym pancerzem to i tak tracę te 4+?
Maciek
1. Warrior Priest - daje hate oddziałowi. Czy koniki też dostają, czy nie? Jak wiadomo hate nie przechodzi z jeźdzca na konia ale tutaj mamy efekt dotyczący oddziału. To samo pytanie dotyczy czaru podnoszącego jednostce WS i I do 10.
2. Obsidian amulet daje 4+ ward na pierwszą ranę "suffered". Czy jak pierwszą ranę wybronię zwykłym pancerzem to i tak tracę te 4+?
Maciek
Pasiak mi pisal, ze ktos ma problemy z tym, ze salamandry sa skirmishem i monsters and handlers - przekopalem cala kwestie zasad i nie moge znalezc tej dyskusji, aby udowodnic temu, ktory chce zabrac salka M&H jak barodzo nie ma pojecia o zasadach, tylko gdzie ta dyskusja jest?
- Barbarossa
- Mniejsze zło
WP daje hate całemu oddziałowi, więc kuniom też.mlepkows pisze:To ja jeszcze strzelę:
Maciek
Amulet - IMO masz po prostu save na pierwszą ranę, która się przez pancerz przebije i tak bym zasędziował na turnieju. Ale wg RAW istotnie można twierdzić, że rana odbita pancerzem i tak marnuje ten ward save.
IMO - można, tyle, że z końcem fazy bohater powinien z oddziału się odłączyć i stanąć 1 cal obok. Jeno moja opinia.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Jeśli jednostka ma "cannot join..." to nie można. Jeśli jest jakiś wyjątek jest przy nim wyraźnie napisane np. czar 6 z bestii. A tak "cannot join" to "cannot join" czy tereportacją czy ruchem czy lotem nadal " jest to dołączenie", które zgodnei z zasadami w tej sytuacji jest niemożliwe.
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Tez zgadzam sie jak cannot join, to nie moze chocby cuda wianki sie dzialy ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Moim zdaniem obowiązują takie same ograniczenia, jak w wypadku zwykłego wchodzenia do oddziałów.lohost pisze:Witam, niestety nikt w temacie pytan do 8ed mi nie odpowiedzial wiec pytam tutaj:
"moje pytanie, jesli uzyje czaru z szadowa, i chce uzyc atrybutu domeny:
czy moge bohatera nie khanite zmienic miejscem z bohaterem bedacym w jednostce khanite?
czy np herald teczy moze zmienic sie miejscem z heraldem khorna?
czy jesli mam armie sojusznicza na poziomie niepewny sojusz(traktowana jako friendly ale nie mozna mieszac boh. i oddzialow) to czy moge sie zminic miejscem z bohem sprzymierzenca w jego oddziale?"