9th Age

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Re: 9th Age

Post autor: Blaesus »

Z całej Twojej listy rozumiem tylko sens Zjednoczonych Undeads i ogry i krasie w Empire (po 1 unit + halflingi)

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Mam dla was idealne rozwiązanie :D Age of Sigmar !! :mrgreen:
Tam se możecie łączyć wszystko ze wszystkim jak wam się żywnie podoba. Idealna gra dla was :wink:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Przygotujcie się na cięcia - Sylvan Elfy dostaną 44 nerfy w porównaniu do obecnego booka ☺
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Laik pisze:Przygotujcie się na cięcia - Sylvan Elfy dostaną 44 nerfy w porównaniu do obecnego booka ☺
Ło Panie...to oni tego booka chyba od nowa pisali...

Awatar użytkownika
Abrasus
Falubaz

Post autor: Abrasus »

Laik pisze:Przygotujcie się na cięcia - Sylvan Elfy dostaną 44 nerfy w porównaniu do obecnego booka ☺
Trzeba było wygrywać turniej na UB? :lol2:

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

Ja jebie :O

Btw juz jest totalny flejm na forum po sneak peekach WdG, HE i DL, a wyglada, ze to dopiero poczatek.

Niezla droge przeszedl ten projekt od czasu TACow.
We can't stop here. This is bat country.

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

w tym booku nie ma tyle jednostek, nie ma nawet połowy... czyli co tną wszystko jak leci?
Obrazek

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Flejm to dopiero będzie jak wyjdą wartości punktowe :twisted:

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

48 - zrobiłem już change loga :mrgreen:
Jest jednostka z 5 nerfami np :) ( z czego 4 są ok)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Sneak Peak już jest a tu nawet temat "Żal 0.12" na forum SE nie założony. Krótko mówiąc są w lesie.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Awatar użytkownika
Radagas
Wałkarz

Post autor: Radagas »

Stan pisze:Widzę że trwa sezon ogórkowy związany z oczekiwaniem na wersję 0-99-0 :D
To ja poproszę ogry i krasnale w empire, orków w skavenach, zjednoczone elfy, zjednoczone undeady, chyba tylko lizaki zostają same.
Dokładnie!
Jak były czasy końca, swoja droga chyba najzajebistszy moment warhammera po relams of chaos, słyszałem przecieki ze 9 edycja będzie w tym zniszczonym świecie i skompresują armie: ludzie + krasie, orki + ogry, elfy jednoczone, chaos jeden. Mnie sie ten pomysł strasznie spodobał, a GW prawdopodobnie by bardzo podniosło sprzedaż, jak np. do armii impreium można by dokupić krasie. Ale wybrali co innego, stulejarze

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

Post autor: Odoamar »

Ale przecież to masz, w Age of Sigmar - przynajmniej do tego zmierza. To jest temat poświęcony 9th Age a nie 9ed.

Więc nie ma co biadolić tylko czekać na oficjalny update. Osobiście jestem ciekaw tych wszystkich zmian punktowych.
Ostatnio zmieniony 2 mar 2016, o 21:26 przez Odoamar, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

Ja też! Nowe opcje! Oprócz kosztów mają zmienić lory?

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Dzisiaj wieczorem/w nocy ma być sneak peak SA.

Spodziewam się dużych nerfów. :P
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Okoń pisze:Dzisiaj wieczorem/w nocy ma być sneak peak SA.

Spodziewam się dużych nerfów. :P
Słusznie się spodziewasz.

Cylindryk
Chuck Norris

Post autor: Cylindryk »

Znaczy wiecie, jakieś zasady do sojuszy (jak armie na siebie oddziałują, takie tam), to mogliby wpisać. Albo nawet i po prostu przepisać z 8ed. Wiecie, takie tam granie 2vs2 czy coś... ;)

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Nie śledzę podręczników innych, niż mój własny (Empire). Widzę, że wiele osób jest niezadowolonych ze zbliżających się zmian,bo armie są osłabiane.

Nie było tak, że Empire i Ogry były wzorem i najsłabsze i reszta booków była do znerfienia?

Ktoś jest w stanie opisać, co aż tak strasznego dzieje się innym armiom, że jest taki "flame"?

wokrze
Kradziej

Post autor: wokrze »

Nerfbat leci po całości - wszędzie wyłapują co bardziej przegięte kombinacje. Wg mnie na razie nie ma co się jeszcze za bardzo ekscytować tymi sneak peekami (choć niektóre wnioski / argumentacja by rules team były "ciekawe") - wszystko zależy jak będą wyglądały punkty i wzajemny balans armii.

PS. Podobno jak wyjdzie v.0.99 to w kwietniu będzie / może być jeszcze szybki rebalans punktowy przed v.1.00.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Nerfy trzeba będzie ocenić jako całość po prostu - wiele jest potrzebnych

ODPOWIEDZ