Początkujący generał
Moderator: Hoax
Re: Początkujący generał
ja ostatnio gram na 6 rat ogrów i mi się całkiem całkiem sprawdzają
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
Tak z czystej ciekawości - z iloma poganiaczami?
-
- Powergamer Rozpiskowy
Mam taki pomysł na slejvy by były w łańcuchach a rat ogr je będzie trzymał i mam pytanie czy nie będzie problem z tym rat ogrem.
-
- Wałkarz
Jak przystosować clanraty 6 ed. do roli Night Runnerów? Jak rozumiem najlepiej żeby część miała 2 bronie, część jakieś noże do rzucania, co jeszcze?
Zgrzyt
Zgrzyt
z dwoma daje radę. Zazwyczaj ostrzał ma inne lepsze cele niż ogry, więc dwójka wystarczaNecro pisze:Tak z czystej ciekawości - z iloma poganiaczami?
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
Sory ale bzdura. Dla strzelców to najlepszy cel jaki może być. Klocek za kupe punktów pozbawiony poganiaczy testujący co ture głupotę i frenzy... miodzio. Jak już ich chcesz wystawić to weź conajmniej 5.Pacek pisze:z dwoma daje radę. Zazwyczaj ostrzał ma inne lepsze cele niż ogry, więc dwójka wystarczaNecro pisze:Tak z czystej ciekawości - z iloma poganiaczami?
grałem tak na masterze i kilku lokalach i jakoś nie przykuwał zbytniej uwagi jak mówiłem - tacy łucznicy mają wiele lepszych celów.
Testował ktoś Rat Swarmy? Polecacie? Odradzacie? Wydaje mi się, że w małych ilościach będą za szybko schodzić a w dużych kosztować więcej od mających spełniać podobne role Slavów... Dobrze myślę czy jednak można coś z nimi pokombinować?
Czyli jest tak jak przypuszczałem.
I w sumie w takim właśnie celu zrobiłem swoje.
I w sumie w takim właśnie celu zrobiłem swoje.
Nie wiem czy to dobry temat, i czy przypadkiem nie bylo już o tym mowy, ale szykuje sie do kolejnej bitwy i nie ma czasu na szukanie : P Z jakim ekwipunkiem wystawiacie swoich BSB'kow ? Mam za soba kilka bitew w ktorych dosyc szybko ladowal w kałuży wlasnej krwi co w efekcie doprowadzalo do delikatnie mowiac - kleski.
"Od dwóch dobrych generałów wolę jednego, który ma szczęście", Napoleon
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."
Byc moze sie nie znam a to co teraz powiem to herezja ale Storm Banner jeszcze ani razu mi sie nie oplacil. Za kazdym razem gdy go wlaczam nie moge strzelac canonem i WFT czy PWM. Podobny efekt daje Howling Warpglade z tym, ze nie trzeba turlac 4+ na swoje maszyny.Magiczny sztandar praktycznie przekreśla jakiekolwiek zlozenie BSB.
"Od dwóch dobrych generałów wolę jednego, który ma szczęście", Napoleon
Czyli co, mówisz, że wystawiasz oddział z dzwonem samym dzwonem do przodu? Na szerokość 3 modeli?grom88 pisze:Najlepiej go wsadzic do 2 szeregu popychaczy dzwonu i nie musisz sie martwic, że szybko padnie
Żeby nie było, że sama ironia... Nie możesz tak zrobić, masz zapis dotyczący herosów w rule booku mówiący, że muszą znajdować się w pierwszym szeregu. Nie możesz sobie wystawić gościa w drugim bo to po prostu niezgodne z zasadami. A niestety Skaveni stracili zasadę Lead From Behind (chyba tak to się zwało) co pozwalało ich herosom siedzieć tylnym szeregu. Teraz możemy nimi przejść do tylnego szeregu dopiero jak odmówimy challenge'a.
może tak zrobić, jeśli ustawi unit tak, że w pierwszym szeregu będzie command grupa, która zawsze jest z przodu. Czyli np muzyk po lewej stronie dzwonu, sztandar i czempion po drugiej. Wtedy bsb musi być w drugim szeregu, bo nie ma, gdzie go indziej postawić. Do pierwszego może trafić jedynie, kiedy zrobi makeway.
Mimo wszystko wydawało mi się, że hero ma pierwszeństwo nad commandem... Hm. Jeżeli jest tak jak mówisz to dzięki za uświadomienie.