Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
Nie kasuja, trzeba mieć szeregi, żeby kasowac szeregi.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
-
- Chuck Norris
o ile się nie mylę (a możlwe że jednak się mylę) to nowy Scraplauncher ma KB tylko pod środeczkiem bo zdolność jest podana w nawiasie (analogicznie do D6 w stonetrowerach)
Czy istnieje droższa katapulta?Rydl pisze:hmm czy istnieje gorsza katapulta ?
Wisła Kraków.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Helena lub Earthshaker ?:P
Helena to bardziej działo
Na czym wkońcu stanęło w sprawie Thundertuska i ASL w przypadku HE?
Na czym wkońcu stanęło w sprawie Thundertuska i ASL w przypadku HE?
Wisła Kraków.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
neguje ASF to wszystko
Czyli HE biją pierwsze (po inicjatywie) bez przerzutów?
Wisła Kraków.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Dwuraki nic tu nie zmieniają... Była o tym mowa i chyba nawet ktoś z LS się wypowiedział
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Soulferin pisze:HE Book str.45: "All High Elves have the special rule Always Strike First regardless of the weapon they are wielding..."
RB str.66: "If a model has both this rule (ASL) and Always Strikes First, the two cancel out and neither applies so use the model's Initiative."
Myśle że wszystko jest jasne.
Barbarossa pisze:Jak myślałem o tym problemie wyszło mi, że po inicjatywie. ASF i ASL można mieć tylko po jednym razie, tak jak i AP. Nie ma tak, że mam ASF ze sztadaru, ASF z bazowej zasady i ASF z czaru, a ASL z broni i ASL z efektu thundertuska, więc po zsumowaniu mam 3ASF vs 2ASL, czyli jedno ASF.
A więc White Jajon ma ASF+ASL, czyli bije po inicjatywie bez przerzutów.
Wszystko jasne, podziękował
Wisła Kraków.
-
- Chuck Norris
mam pytanie odnośnie Ironfista
wiemy, że jest bronią specjalna która działa jak tarcza (przyjęło się że slaughtmaster może nosić przez to zbroję)
ale ponieważ jest to broń specjalna czy można używać jej razem z bronią magiczną?
wiemy, że jest bronią specjalna która działa jak tarcza (przyjęło się że slaughtmaster może nosić przez to zbroję)
ale ponieważ jest to broń specjalna czy można używać jej razem z bronią magiczną?