Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Waldi
Masakrator

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: Waldi »

Takie może głupie pytanie:

Otóż mam lorda khorna na demonic steedzie. Jest on na dużej podstawce kwadratowej i czy mógłbym go używać jako zwykłego bohatera (tzn proxować, gdy zajdzie taka potrzeba)? i np dołączyć do oddziału knightów?

Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Post autor: Rainhold »

Z tego co widzę jeżeli się postarasz to zmieścisz tą figurkę na zwykłej, kawaleryjskiej podstawce więc jeżeli nie chcesz wystawiać do na demonicznym wierzchowcu to dla wygody obu stron lepiej będzie zmienić podstawkę.
Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

demonic steeda tak czy tak mozesz dolaczac do knightow, a jesli chcesz wystawiac bohatera na chaos steed to wystarczy wrzucić go na małą podstawkę

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

pytanko czy Khorne Juggernaut na którym sobie siedzi lord khorna a ten jest wlaczony do oddziału knightów z banner of rage ma frenzy tak samo jak jeździec???:)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Tak, zresztą, i tak ma Frenzy z racji MoK.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Hmmm tak sie zastanawiam co lepiej używać Czy Chaos Runsword (+1WS +1S +1A) czy Aether Sword (no armor saves allowed)
Zapewne wrodzy generałowie będą mieli save na 2+ bazowo + jakiś Ward Save tak więc Runswordem moge zjechać zwykłego sava do 5+ a potem jeszcze Ward Save więc przeciwnik będzie miał 2 szanse na save z Aether Sword rzuca tylko na Ward save. Patrząc na staty innych Lordów to maja WS 7 przeważnie tak że mój Lord bez runsworda trafia i tak na 3+

jakie są wasze doświadczenia w pojedynkach z innymi Lordami???
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

yedee
Mudżahedin

Post autor: yedee »

A kto uzywa lordow chaosu? Nawet jesli juz go wystawiasz to zastanow sie jakie sa szanse ze zlapiesz wrogiego lorda do combatu. Naturalnie jesli on nie bedzie tego chcial, bo gdy bedzie tego chcial to znaczy ze ma jakis myk do zabicia Twojego generala, albo jest bardzo slabym graczem...

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

ja na armie opancerzone, np. dwarfy wolę aether sworda, natomiast na goblińskie czy skaveńśkie mięso lepszy jest runesword

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Ja ostatnio na turniej wziąłem aether sworda Ale tylko 1/3 bitew coś zrobił(juggi oczywiście ) W pierwszej demony potem Bretonia tu się wykazał i Krasie nie doszedł

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Ja używałem runesword w połączeniu ze smokiem. 12 ataków z S6 trafiających na 3+ robi swoje :wink:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

smutna prawda jest taka że dla jugga w zależności czy są wolne punkty czy nie najskuteczniejsza jest słomka (+1s) lub axe of khorne (+1s killing blow)

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

helka nie ma plonacych atakow prawda?

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

nie ma niestety

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Z tego co pamiętam w listopadzie 2008 roku ;)

Gorek
Wałkarz

Post autor: Gorek »

Czy hel.Can. sie opyla wystawiać jako 2 slot rare?? Bo na dwa K to dwa spawny i nie wiem co czy helka czy gigusia. :?:

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

zależy jak grasz według mnie sa dwie najlepsze opcje:
2 spawny do trzymania przeciwnika i ściągania ostrzału i ... nic więcej wystarczająco punktów na 2250 zajmą bohaterowie i speciale
lub bardziej defensywnie, wystawiam helka + działko DoW razem się spisują świetnie, chyba że jesteś klimaciarzem wtedy sama helka lub helka + spawny

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

mam takie pytanie: czy jakikolwiek czar z lore Nurgla/Tzeentha/Slanesha może być rzucany, kiedy nasz mag jest w combacie?

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Jest parę takowych:
Kaźdy czar może być rzucany, jak mag jest w combacie,ale najczęściej potrzebuje LoS'a , oraz wymagana jest adnotacja dotycząca możliwości rzucania zaklęć na oddział, który jest w combacie. Innymi słowy, tylko właśnie te czary mogą być rzucane w CC, wyjątków jest parę(Pandemonium-nie targetuje niczego, Howling Warpgale, bodajżeto jakiś shit z Lore of Life, reszty nie pamiętam)>

Do takowych Spelli należa:
Pandemonium
Call to Glory
Hellshriek
Hysterical Frenzy
Aura of Acquiescence
Fleshy Abundance
Curse of the Leper
Rot, Glorious Rot

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

jak juz mowa o helce, jaka ona ma podstawke? nie moglem nigdzie znalezc, rydwanowa?

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

dzieki za info o magii, to bardzo ułatwi klepanie innych armii
a co do Heleny to ja mam swoją na 80x100

ODPOWIEDZ