8 edycja - Pytania 3
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Moja odpowiedź: każdy range attack który trafi w cc zabiera poziom ^^A co z tym ze np. w erracie do ogrów mamy:
Page 62 – Greedy Fist, second paragraph.
Change the last sentence to “In addition, an enemy Wizard
loses a Wizard level and a randomly selected spell each time
they are hit in close combat by an Ogre wearing the Greedy
Fist.”
a w tym samym FAQu:
Q: If a Wizard is hit by a ranged attack from the bearer of the
Greedy Fist, does it lose a Wizard Level? (p62)
A: Yes.
?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Q: Do lone characters get a Look Out, Sir roll against Impact
Hits if there is a friendly unit consisting of five or more models of
the character’s troop type within 3”? (p96)
A: Yes
1) to jakiś kolo z oddziału bierze na siebie impakty przy udanym rzucie na 4+, a ataki późniejsze (po impaktach) wchodzą w lone charactera
2) to jakiś kolo z oddziału bierze na siebie impakty przy udanym rzucie na 4+ i ginie on zamiast lone charactera, który biega sobie swobodnie po polu później
3) inaczej. jak?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
nr 1 i 2 się nie wykluczają. Nie widzę tu problemu. 2 cale od halabarników stoi sobie imperialny inżynier na piechotę. Dostaje 3 impact hity, np. 2 z nich na 4+ przechodzą na halabarników a jeden na inżyniera. Koniec problemu.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Da fuq?-Qc- pisze:Moja odpowiedź: każdy range attack który trafi w cc zabiera poziom ^^A co z tym ze np. w erracie do ogrów mamy:
Page 62 – Greedy Fist, second paragraph.
Change the last sentence to “In addition, an enemy Wizard
loses a Wizard level and a randomly selected spell each time
they are hit in close combat by an Ogre wearing the Greedy
Fist.”
a w tym samym FAQu:
Q: If a Wizard is hit by a ranged attack from the bearer of the
Greedy Fist, does it lose a Wizard Level? (p62)
A: Yes.
?
-
- Chuck Norris
wyraźnie widać że errata jest nowa w stosunku do FAQ. i chyba nie wywalili faq przez niedbalstwo.kudłaty pisze:Logicznie dwa tematy są sprzeczne, natomiast postawienie erraty nadrzędnie powoduje, że nie da się stosować FAQ.
dlatego moim zdaniem faq nie ma zastosowania. jedyna możliwość że się nie wykluczają to są ranged ataki użyte w combacie (jak ktoś to już zauważył) np. zionięcie firebelego.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2012, o 15:36 przez scoutmaster, łącznie zmieniany 2 razy.
scatter?
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
breath weapon w combacie nie jest ranged. By atak był ranged zasięg musi być większy niż oddział w kontakcie. Założenie że FAQ nie ma zastosowania jest równie dobre jak to że errata nie ma zastosowania. Natomiast wyraźnie to widać pomnik Jezusa w Świebodzinie jak nie ma mgły, a to co jest nowsze to raczej temat do autora dokumentu. Pytanie w FAQ nawet niezgodne z zasadami (co wielokrotnie miało miejsce) ma niestety moc zasadotwórczą.scoutmaster pisze:wyraźnie widać że errata jest nowa w stosunku do FAQ. i chyba nie wywalili faq przez niedbalstwo.kudłaty pisze:Logicznie dwa tematy są sprzeczne, natomiast postawienie erraty nadrzędnie powoduje, że nie da się stosować FAQ.
dlatego moim zdaniem faq nie ma zastosowania. jedyna możliwość że się nie wykluczają to są ranged ataki użyte w combacie (jak ktoś to już zauważył) np. zionięcie firebelego.