Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Klops
Falubaz

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Klops »

Jeżeli lidder i Kudłacz to mało to ci nie pomogę Garg, zresztą ja też ich popieram

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Ogarnij się zgodnie z LS Mantle of Ghorok nie może być rzucony do combatu... A co do krzyku to jak najbardziej powinno się móc cisnąć go w combat... w opisie czaru masz napisane, że wybierasz herosa który niezwłocznie wykonuje Breath Weapon attack a takie też można w CC wykonywać
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

przecież to jest augment a nie direct damage... nie rzucasz placka w styku z szamanem, tylko pozwalasz szamanowi wykonac breatha - to co innego imo ; /
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

-Qc- pisze:przecież to jest augment a nie direct damage... nie rzucasz placka w styku z szamanem, tylko pozwalasz szamanowi wykonac breatha - to co innego imo ; /
Dokładnie nie jest to DD bo nie zadajesz bezpośrednio obrazen czarem, tylko dajesz zdolność. To po prostu jak bys mu rzucił dodatkowy atak w fazie magi na unita/herosa a jest pare takich czarow i co one tez nie dzialaja w cc? Imo argumentacja bez sensu.
Klops pisze:Jeżeli lidder i Kudłacz to mało to ci nie pomogę Garg, zresztą ja też ich popieram
Przypuszczam ze nie sa nieomylnymi bogami i jesli cos sie odpowiednia uargumentuje to nie bedą zaprzeczać. [Dygresja - nawet według bibli nawet wszechmogący się myli ;) ]
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

To sorry za ten DD :oops:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Pragnę zauważyć, że LS w swojej "nieskończonej mądrości" wrzuciła do uściśleń zapisek, że wszelkie czary ze starych booków, które nie mają wyraźnie napisanego, że można je rzucać do CC, nie mogą być rzucone do CC.
Dzieki czemu np. Taki "Mantle of Ghorrok" czyli +d6 do S i A działający podobnie do czaru nr 5 z beasta nie może zostać użyty w CC... WAY TO GO LS....

wokrze
Kradziej

Post autor: wokrze »

Jak Klops zauważył taki był ruling w Gdańsku (sam się o to pytałem): bray-scream nie może być rzucony na model zaangażowany w CC (bo nie ma tego napisanego w opisie czaru), ani sam wzornik nie może być położony na modelach w CC (bo nie ma tego w opisie czaru). Wynika to z tego, że jest to stary army book i nie ma podanych typów czarów (augment, direct damage itp; ponoć jest to nawet napisane na którejś stronie podręcznika głównego, żeby tak do tego podchodzić).
W tym momencie wchodzi to co Przmcio mówi - Mantle of Ghorrok też nie można rzucić na model w CC (nawet na samego siebie), bo powyższe...

Jedyna opcja jaką widzę to direct prośba do panów z GW, żeby łaskawie poprawili to w FAQ'u... (pomażyć można, nie? ;) )

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Wokrze nie kładziesz w CC wzornika z breath'a tylko waliszy 2D6 hitów :twisted:

wokrze
Kradziej

Post autor: wokrze »

Przemcio pisze:Wokrze nie kładziesz w CC wzornika z breath'a tylko waliszy 2D6 hitów :twisted:
Czytaj ze zrozumieniem - jak nie możesz rzucić na model zaangażowany w CC, to on nie może zionąć do tego CC, nie? Miałem tu na myśli, że nie możesz wykonać akcji aka Skaven - walnąć po CC wzronikiem z modelu nie będącego w CC :)

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

uwielbiam Rawowe czytanie zasad :P

ale fakt jest to przykre :?

bo wild jest jeszcze bardziej beznadziejny :roll:

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Właśnie najbardziej boli mnie to ze mam dla niego zastosowanie ale nic z tego bo mi robia takie kuku :<
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

true story #-o

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Gdzieś wyczytałem, że z batalionu można z pozostałych po sklejeniu części złożyć kilku dodatkowych bestigorów? Prawda to? I jakie macie ciekawe pomysły na fillery? Przejdzie w oddziale gorów (lub bestigorów czy ungorów) jeden zwierzolud trzymający ogara na łańcuchu? A może ogr chaosu z gorem przy boku?

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Wszytko przejdzie byle miału futro i było w klimacie, czasem ludzie w szeregi Gorów wciskają Razorgora i nie ma problemu, to wszystko zależy przede wszystkim od sędziego.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Nic na siłe imo....

u mnie za filery robią nawet po jednym gorze ale na scenicznych podstawkach i jest git. No a jak walniesz taki filer: Obrazek

To sądze ze nikt sie nie obrazi ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

pikne :)

Waldi
Masakrator

Żebym ja takie umiał... [-o<

Mam póki co 2 shamanów, 10 gorów, 10 bestigorów, 15 ungorskich grabieżców, 2 pomioty, 15 ogarów, 1 razorgor.
Wychodzi mi, że najlepszą opcją byłoby kupno 2 batalionów, choć z drugiej strony opcja minotaurów kusi, zwłaszcza, że jak widzę jak można złożyć lorda to szok :) tylko to frenzy... Co byście polecili?

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

powiem tyle o frenzy:

jesteś początkującym przestaniesz używać

jesteś doświadczonym graczem nie używasz

zakup 2 batalionów jest jak najbardziej na miejscu :)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

no ja bym nie kupował battalionów tylko przeporsił sie z dotem i allegro - tak swoje 50 gorów mam za mniej niż 50 zeta ;)

Waldi
Masakrator

No jasne, tylko że jakoś nie ma wypływu beastmenów na allegro :(

ODPOWIEDZ