Raporty i opinie z bitew VIIed Delfami
Moderator: Yudokuno
a nasza nienawiść ma jakąś fluffową nazwę np. Nagarythe Hatred czy jest po prostu hatred ?
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
jeszcze kilka dni i ciach.
Dla Spearheda rezygnuję z Mastera w Wejcherowie.
Dla Spearheda rezygnuję z Mastera w Wejcherowie.
a kogo obchodzi poprawna nazwa takiej wiochy. . . to pewnie gdzieś na wschodzie ;P granica z Białorusią ? zgadłem ?
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Ja osobiście wolę poczekać na batalion
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
Czarodziejka piesza też średnio do mnie przemawia (może to kwestia malowania)....
z nowych figsów to coldy, hydra i ew. dreadlordzi i czarka na coldzie....
a czy podręcznik kupię 19 lipca czy 2 sierpnia to mi to żadna różnica, czekałem kilka lat, poczekam jeszcze 2 tygodnie
z nowych figsów to coldy, hydra i ew. dreadlordzi i czarka na coldzie....
a czy podręcznik kupię 19 lipca czy 2 sierpnia to mi to żadna różnica, czekałem kilka lat, poczekam jeszcze 2 tygodnie
Co do czarodziejki pieszej to faktycznie może nie powala na kolana ale na pewno jest lepsza od tej jednej jedynej którą oglądam już od 3 edycji. No chyba że używasz modeli z poza GW ale jeszcze nie trafiłem na coś co by mnie urzekło. Co do malowania to mam nadzieję że można jej zrobić delikatniejsze rysy twarzy bo mi wygląda na taką starą hag obecnie
@hypnotic
Używam tej pieszej GW co wyszła pod koniec V edycji, mój pierwszy pomalowany bohater, mam do niej sentyment, poza tym nawet mi się podoba figs
Jako drugiej używam czarki Gamezone'a
ale dobra, kończmy offtop bo znowu będę musiał 100 niewolników oddać naszej Haq Queen
Używam tej pieszej GW co wyszła pod koniec V edycji, mój pierwszy pomalowany bohater, mam do niej sentyment, poza tym nawet mi się podoba figs
Jako drugiej używam czarki Gamezone'a
ale dobra, kończmy offtop bo znowu będę musiał 100 niewolników oddać naszej Haq Queen
Grałem dzisiaj z demonami Ola (2xplaguebearerzy z heraldami, bloodletterzy z heraldem, demonetki z heraldem, flamery, fiendy, 2xfleshhoundy) następującą rozpiską:
High sorceress
scroll, dodatkowy czar, immune to psychology
Sorceress
Scroll
sacrifical dagger (poświęcam kolesia z oddziału i dostają dodatkową kostkę)
Sorceress
Scroll
Darkstar cloak (+1PD)
Bsb na koniku z invert wardem
Enchanted shield
2x5 DR
2x5 harpii
10 kuszników
22 warriorów
6 COK z bannerem armour piercing
14 BG z championem, banner ASF, dwurak z armour piercing dla championa
2 RBT
Hydra
Skończyło się nieźle: 12-8 dla DE. Magią niszczyłem - nie udawało się wygenerować kości, duże pociski na trzechh kościach generalnie nie wchodziły, a arcymaga zajebałem sobie miscastami. Jedna magiczka zginęła w drugiej turze, bo fiend z planowanych trzech pocisków, 2 RBT, salwy kuszników i stand and shoota dostał jedną ranę. Bsb jest super - ale następnym razem bezwzględnie na CO - w 6 turze przegrał o jeden i dostał outnumber fear. W 6 turze zabiłem też sobie arcymaga z miscasta, więc straciłem w sumie 700 punktów.
High sorceress
scroll, dodatkowy czar, immune to psychology
Sorceress
Scroll
sacrifical dagger (poświęcam kolesia z oddziału i dostają dodatkową kostkę)
Sorceress
Scroll
Darkstar cloak (+1PD)
Bsb na koniku z invert wardem
Enchanted shield
2x5 DR
2x5 harpii
10 kuszników
22 warriorów
6 COK z bannerem armour piercing
14 BG z championem, banner ASF, dwurak z armour piercing dla championa
2 RBT
Hydra
Skończyło się nieźle: 12-8 dla DE. Magią niszczyłem - nie udawało się wygenerować kości, duże pociski na trzechh kościach generalnie nie wchodziły, a arcymaga zajebałem sobie miscastami. Jedna magiczka zginęła w drugiej turze, bo fiend z planowanych trzech pocisków, 2 RBT, salwy kuszników i stand and shoota dostał jedną ranę. Bsb jest super - ale następnym razem bezwzględnie na CO - w 6 turze przegrał o jeden i dostał outnumber fear. W 6 turze zabiłem też sobie arcymaga z miscasta, więc straciłem w sumie 700 punktów.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Fajnie Jankielu, wiadome, że ty demonom się nie dasz , napisz jak sprawdziły ci się BG z ASF.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."