Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Miszczu
Chuck Norris

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: Miszczu »

Raczej CSM to plotka.. Niedawno mieli dex. (Przed orkami i SM)
Następni w kolejce czekają SW i DE.. choć i z nimi zawsze kończy się na zapowiedziach
-----------------------------------------------------------------------------------------
"kiedy ludzi kupa to i rycerz dupa"

Awatar użytkownika
darkcain
Mudżahedin

Post autor: darkcain »

Fakt w kazdym razie niczego nie mozna byc pewnym do konca;)
His name was Death and Hell follow with Him

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

dex do csm wyszedl w 2007 roku czyli wzglednie nie dawno, jaki to ma byc wysyp csm?

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Panowie nie che być nie grzeczny i wogóle przepraszam że wam przerywam rozmowe o 40k ale wiecie to temat o nowym AB bestii z WFB .... no chyba ze sie myle ;) (co to SW ?)

@Shadowo warior - a co to za core co kosztuje 40 p i nie ma sejwa a T ma jak zwykly ork ? T5 za dobre ?? Nie wydaje mi sie ;)
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

caly czas rozmawiamy o bestiach :)

gdyby nie zwalony pomysl kompletnego oddzielenie tych armii ona nadal dzialalaby ok

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

SW to space wolves

i mam nadzieje ze beda niedlugo ^^

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

hmm.. tak ostatnio się zastanawiałem co bym chciał w nowym AB do beati i mam kilka dziwnych wizji:

1. chiałbym żeby niemeli marków a jeśli by mieli to całkiem innne, chodzi bardziej mi o to żeby byli bardziej unv niż zmarkowani ( jakoś faza na bogów mi przechodzi ) z tego tytółu by mieli jakąś własna magie coś typu shadov i beast, punkty na przedmiotach jak w woch tylko zamast darów mutacje,

2. w hero i lord dodać po centigor, i zrobić jakiegoś mini doombulla, w zależności od twojego generała taką byś miał armie np. jak doombull dużo krówek, jak centigor to szybka armia, jak wargor to ambush plus obstawa

3 jednostki:
core: herd, beastigor, jakiś nowy scout np. gor z 2h i frezy ;) ,
special: centigor fastcavalery, minoski, chariot 2/1, bullcentaur coś jak centki tylko kolesie z heavy armor shield ?barding? i jak by był generał centigor to centki fast by były w core
rare: gigant (jak to gigant), heartston wystawiasz na stół daje jakiś blees a magowi daje kostke 1pd i 1 do dd, 0-1 laman (niewiem jak to dokładnie się pisze ale choas dworf mógł na tym latać) ww 5 bs 2 s 5 t 5 w 4 i 3 a 4 ld 9 special ruls: fly, fear, kiling blow (fun), scaly skin 4 jedyne 70 za unit max 5, za każdego hero zakażdego hero który bedzie miał wings będzie możan kokupić kolejny unit

co wy myślicie o tym? jeszcze miałem zamiar pisać że zamiast marków może na by dać jakieś muacje na unit coś w stylu +1M, czy jakieś inne bajery jak fear a jak nuit jest fear to terror, scaly skin jakiś bonusowy do futro zbęstniało 8)

ps.: sorki za błędy

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Hmmm... wydaje mi sie ze to nie jest za bardzo koncert życzeń, tylko temat o plotkach i co w trawie piszczy.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

hmm.. to niemało tak wygladać ale nic .... słyszałem o centigorach jako fast i jako ciężka kawa ,o chariotach w special też tylko bedzie raczej 1/1, rara sobie jednego ubzdurałem i cora tego scout, ale heartston bedzie tylko niewadomo jeszcze czy jako rare czy dołączenie do shamana, i heros centigorowy tez często sie pojawia jako plota, wies asumujęc nie jest aż tak to wszystko wysane z palca, i z tego co jeszcze słyszałem to wszystko bedzie mogło mieć marki nawet herdy :) pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

ze zmian w jednostek to chce tylko marki warriorowy slanesha i nurgla - herdom
ze zmian w herosach to chce tylko podpakowania magii (przedmioty zdolności) i przypakowania herosów (mutacje)

te wszystkie bzdurki z tym czy centigory mają byc fastem czy nie, czy też charioty będą 2 czy 1 na slot to niezbyt istotne kwestia :P

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Jasiuu nie jesteś zbyt wymagający :) Może zrobią takie mix unity jak w lizakach, herdy + minotaury.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

ale ten twój mix unit by ruszał się 5M wiec już wolał bym jakiś sv np. heavy armour i scaly skin 6 albo odrazu chaos armour 8)

Awatar użytkownika
Jasiuuu

po co? tylko im cena skoczy :P

Xet: a Ty za bardzo : ) minoski w scirmishu ? mmmmm : )

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Ja bym poprostu chciał by bestie miały szanse z 7 ed armiami i tyle mi wystarczy.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

jak szanse to coś muszą im zmienić :) jak by zostawili jak jest to niepogadamy więc lipa, albo fajne marki albo jakiś armour albo jakiś pancerz, ale jedno jest pewne że coś krówką dodadzą :D

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Powinni zmniejszyc koszt punktowy besti i ulepszyc ambusha to by było bardzo ważne :P

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Sam koszt nie wystarczy.
Armia nie ma strzelania, szybko sie lamie, jest dosyc powolna. Trzeba by coś ulepszyć w tych dziedzinach

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Mało ale nie o to mi chodziło. W bitwach opisywanych w książkach np. herdów zawsze było w cholere dlatego mówiłem i niższym koszcie ptk.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

szybkości nie poprawią : P bestia na konia nie wejdzie : ) strzelania też bym się nie spodziewał nie ma w zasadzie czego ulepszać , mark slanesha z warriorów + mocna magia i można grac nawet z demonami . dalej żywie cichą nadzieję że zrobią coś z Shaggothem w końcu , bo model przepiękny ale jako odpowiedź na steam tanki czy stegadony żałosny : P

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

A zasada armijna ? Czy tylko ambush zostanie ?
Mogli by zrobić np. bestial fury - can reroll to wound rolls in firs round :)
Bestie mają świetny klimat.

ODPOWIEDZ