Nowa kampania na ASURZE.

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

Post autor: Possessed »

jak to mówią, każda jednostka jest warta swoich ptk, istotne jest w jakim towarzystwie ta jednostka jest wystawiana, w jakiej strategii no i przeciwko komu, nawet najgorszy plew chaosowy wg raportów czasem kosi mnóstwo fragów, więc nie można skreślać od razu danej jednostki bo raz dała ciała, pozdr :wink:

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

U mnie sama się skreśliła bo zginęła po pierwszej bitwie. 5 punktów w błoto.

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

to tzw wypadek przy pracy był :D ale i tak nie dałbym im drugiej szansy za coś takiego :P

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Artein, wiesz już kto złoił ci skórę? :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Voodoo pisze:No właśnie mój oddział COK nie spłaca się :(
No, no chłopaki robia postępy. Mają jednego fraga na koncie po ostatniej bitwie :lol2: Magiczka usmażyła 9 chłopa, robi się sympatycznie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

moich chaos knightów też musze pochwalić, w pierwszej bitwie 3 fragi, w drugiej dodali jeszcze 15 :shock: dobry pokaz dali, no nadal są nieśmiertelni, brawa brawa :P

Awatar użytkownika
Szczep
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Szczep »

Hmm wyjaśnijcie mi, proszę, jak tu dołączyć do bitwy. Wkroczyłem na teren zajęty przez uszoli i po przeliczeniu okazało się że nikogo nie spotkałem. WTF? Coś źle zrobiłem czy to losowe?

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

po pierwsze teren może być zajety ale uszole poszły dalej, druga opcja jest taka że uszoli jest mało na danym terenie a chaosu więcej i nie dla wszystkich starczyło elfów :wink:

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Oj teraz dostałem ostro w dupeod niejakiego Marcellussa. Łucznicy ida prawie do piachu ale COK sie trzymają, trzeba kupić wiecej kawalerii.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Moja przerażająca horda znów nie znalazła przeciwnika dla siebie. Nie ma chyba na tyle odważnego elfa w Ulthuanie, by się zmierzyć z moimi barbarzyńcami.
Obrazek

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

Wszystkie mądre elfy jak usłyszały twe imię uciekły na drugi koniec Ulthuanu byle by cię nie spotkać, a te mniej mądre już nie żyją :wink:

Awatar użytkownika
Orkgrinder
Wałkarz

Post autor: Orkgrinder »

Turn 4

Orkgrinder, your army engaged a Loyalists of Malekith army led by KFPM. Your army deployed in Balanced - Harassment formation while the enemy deployed in Aggressive - Flanking formation. Your army defeated the enemy.

Now my army looks like this:
1. Orkgrinder (Adept) Sigil of Magic Kills: 8 (+5)
2. Elven Archers 12 Kills: 8 (+5)
3. Elven Archers 13 Kills: 5 (+3)
4. Elven Archers 18 Kills: 5 (+3)
5. Elven Archers 16 Kills: 1 (+0)
6. Cold One Knights 9 Kills: 2 (+1)
7. Cold One Knights 10 Kills: 1 (+1)

Tactic: Balanced - Harassment

Lost 3 Archers. +18 Kills :]

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Orkgrinder pokonałeś kolesia z moje grupy :wink: .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Artein pisze:Miałem przez jedną turę Tiranoc Charioty. Miałem przez jędną, więcej mieć nie będę. Idę w pewniejsze jednostki.
Tullaris pisze:Rydwany są raczej plewne
Pretor pisze:co do elfickich rydwanów to jest sporo pozytywnych komentarzy na ich temat na forum UiF. jak się parę pkt znajdzie to mam zamiar je wypróbować
Jednak kupiłem oddział rydwanów. I powiem szczerze że się nie zawiodłem. Zgarneli 18 fragów więc jestem zadowolony 8)

"Your army deployed in Defensive - Turtle formation while the enemy deployed in Aggressive - Flanking formation. Your army defeated the enemy"

Widocznie w takim ustawieniu strategii dobrze się spisują :wink: Już są rare units dostępne więc zbieram na hydrant 6pkt bo bolec to chyba lipa.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Ja znowu przegralem COK wycinali wroga, ale DR poszli do piachu, moze jednak zastanowie się nad tymi rydwanami :roll: .

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Ja nareszcie trafiłem na przeciwnika. Pierwsza walka - pierwsza wygrana. W sumie w stratach wyszedł remis 15-15, ale mimo to wygrałem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Tullaris pisze:moze jednak zastanowie się nad tymi rydwanami :roll: .
No to chłopie inwestuj :wink:

Obrazek

Kolejna bitwa +19 fragów.

"Your army deployed in Defensive - Turtle formation while the enemy deployed in Balanced - Harassment formation. Your army defeated the enemy."

Widać grając z tak ustawionym przeciwnikiem również się nieźle spisują.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Mi tym razem udało sie tylko zremisować :? . A rydwanów nie moge narazie kupić, za mało pkt. Mój bohater ma też mało kilsów więc kupiłem mu Sigil of Might. CoK spisują się świetnie.
A tak arpopo remisu to dziwne, ja miałem jakieś 16 kilsów a przeciwnik 10 mimio tego był remis :roll:

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Tullaris pisze:Mi tym razem udało sie tylko zremisować :? . A rydwanów nie moge narazie kupić, za mało pkt. Mój bohater ma też mało kilsów więc kupiłem mu Sigil of Might. CoK spisują się świetnie.
A tak arpopo remisu to dziwne, ja miałem jakieś 16 kilsów a przeciwnik 10 mimio tego był remis :roll:
Zalezy co komu umarło. Kazda jednostka ma swoja wartosc vp, i dzieki tej wartosci przelicza sie zwyciestwo.
Czyli jak komus padnie 10 wariorow a preciwnikowi 10 feniks gwardzistow to na pewno wygra.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Za zaliczyłem pierwsza porażkę.
Falkir Kokesh II, your army engaged a Loyalists of Malekith army led by Cynathlain. Your army deployed in Balanced - Combined Assault formation while the enemy deployed in Aggressive - Breakthrough formation. Your army was defeated by the enemy.

Musze pogratulować szczęścia lub pomysłowości sztabowi Obrońców Ulthuanu. Dwie polski brygady utknęły w miejscu.
Obrazek

ODPOWIEDZ