Alternatywne Figurki do Imperium

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Re: Alternatywne Figurki do Imperium

Post autor: Kefas »

Ja tylko czekam, aż ten model:
Obrazek
...pojawi się w fincecascie wraz z nową edycją (mam nadzieję)
wtedy przerobię go sobie na pegazistę :D

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Stix- ten Wielki Inkwizytor Gamezone to świetny model... Już ze dwa lata stoi u mnie w podkładzie, a ja cały czas nie zabieram się za malowanie- boję się , że cuś spieprzę :) Cóż- trza czekać , aż poziom moich umiejętności malarskich znacząco wzrośnie, albo , w najgorszym razie, córka dostanie figuranta w spadku :D
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

pytanie pół-offtopicowe- jak wygląda dostępność starych modeli imperium, z okresu potocznie zwanego atakiem klonów (V-VIed) ? Czy są rozchwytywane przez graczy, czy raczej dużo osób ma kilka połamańców w szufladzie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Ze względu na słabą atrakcyjność modeli raczej nie uświadczysz dużej ilości na stołach.

Z łądnych starych wzorów to są rozchwytywani kusznicy, handgunnerzy, metalowi rycerze Pantery, metalowe Białe Wilki i oczywiście stara gwardia elektorska czyli Reiksguard.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

dodaj do tego atak klonów-speary z 6ed. cała piechota 5-6 ed. z prostej przyczyny mega klimat; na ebayu schodzą za dość wysoką kwotę a są słabo dostępne
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

dumny puchacz
Mudżahedin

Post autor: dumny puchacz »

#helion# pisze:dodaj do tego atak klonów-speary z 6ed. cała piechota 5-6 ed. z prostej przyczyny mega klimat
albo z jeszcze prostszej - dadzą się malować bez psucia nerwów... po co tyle szpei 7ed statetroopsom, jeszcze tak kiepsko odlanych, że nie wiadomo gdzie co jest przy malowaniu

-------

Obrazek

Obrazek

Lead-adventure - cały range breugelburgers, jak dla mnie halabardnicy na miarę forgeworld'owej piechoty, ale i tak cywile biją ich na głowę!

http://www.lead-adventure.com/index.php?cPath=22

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Dlaczego GW nie może wydawać takich ładnych modeli tylko jakieś pokraki? Mam nadzieje, że się to zmieni.
Dobrze, że jest konkurencja... te halabardy są cudne.

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

ale drogie :cry:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

i szkoda że tylko w takiej pozycji... niosącej... ciekawe czy będą inne wzory/pozycje tych modeli... pozostaje konwertowanie, perry miniatures albo gamezone... hmmm a mozę by tak z ricco republican guard coś zmajstrować?
ale oni mają heave armour.

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

na 2/3 rank niosące pozy są ok... wole to niż aktualne GW... chyba ich ponumeruje, bo ni uja ich nie mogę ustawić
Obrazek

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

JochnyWalker pisze:na 2/3 rank niosące pozy są ok... wole to niż aktualne GW... chyba ich ponumeruje, bo ni uja ich nie mogę ustawić
Kolejna zaleta staroedycyjnych włóczników. Stoją w szeregu jak marzenie. :)

Ale patrząc tak realnie to wątpię aby GW zmieniło aktualny paskudny wzór piechoty na nowy. Aktualny box jest w teorii genialny dla GW, jak chcesz grać imperium musisz kupić ich od choroby bo jest tam podstawowa jednostka imperialna. Poza tym ten box ma chyba z 5-6 lat co jest raczej dosyć młodym wiekiem jak na zmianę boxa. :/
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
Stix
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stix »

Te figurki z Lead Adventure są przepiękne. Gdyby ktoś zamawiał coś od nich byłbym chętny raczej żeby się przyłączyć. Śliczne figurki są także z Pro Gloria miniatures choćby:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Na te też bym się połakomił gdyby ktoś zadawał sobie trud zamawiania :wink:

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

A co sądzicie o produktach BohemianTroops z Wojny Trzydziestoletniej? Epoka nieco późniejsza, ale figurki wyglądają sympatycznie...
http://www.horcata.eu/category/thirty-years-war/
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

Piękna ciężka kawaleria, mogąca swobodnie służyć za Rajtarów. Miła cena jak na takie walory estetyczne. Ale strasznie statyczne pozy samych koni.

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Ale o ile dobrze rozumiem, oni sprzedają same figurki jeźdźców, najwyraźniej konie są jakieś przykładowe dobrane...
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Faktycznie, bez koni. Nie doczytałem, ma wina. :wink:

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

nie wiem czy ktoś wrzucił link, ale ta firma zapowiada się całkiem syto, 12 knechtów w boxie za 24 ojro
http://www.fireforge-games.com/index.ph ... temid=9999

od razu gotowy regon, całkiem nieźle wyglądający, chociaż nie mają blaszanego kropierza to i tak mi osobiście podobają się
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Cena świetna w porównaniu do standardu Imperialnego, tylko te szmaty na konikach, hełmy... ale pozy piękne.

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

można dodać barding z hexwrajtów, nie wiem na ile to kompatybilne ale trochę tego płynnego GS-a +ten pancerny kropierz, hełmy można by podmienić (te stare z KO nie są wcale takie złe), trochę po dokładać z bretońskich ewentualnie i już mamy knechtów; martwią mnie tylko dość długie lance (widać to w dziale sculpting), mogą być łamliwe :-k
ale na rycerzy zakonnych pasują
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Jak dla mnie to jest po prostu Breta. Tyle że odrobinę tańsza.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

ODPOWIEDZ