Piszesz, że głupim jest pomysł cofania edycji dla 2 armi, a sam zapodajesz znacznie bardziej nierozsądny. TRZEBA pozostawić jakąś swobodę w składaniu rozpisek. Bo nikt z woch nie przyjdzie na turniej na którym wymaga się 2 klocków warriorów, bo mało kto je ma.Zrobić turniej - Mastera oczywiście, gdzie organizatorzy przygotowują dla konkretnych armii rozpiski standardowe. Wszyscy uczestnicy mają to samo. Z góry wiadomo co w nich jest, wiadomo jakie regimenty mam ze sobą przywieźć itd. Zgodnie z wojskowym powiedzeniem - "ch...wo ale jednakowo". Wtedy być może, w pełni.. w pełni podkreślam, by mi nikt nie zarzucał - zadecydują umiejętności.
Może by tak nie przesadzić - niech tylko dwie z bitew będzie na takich warunkach a punkty w nich podwójne.
Demony i Vampiry zalewające Polską ligę WFB
Uerph.
tak samo jak i twój Ritchie
Dodo pomysł na to że organizatorzy przygotują rozpiski do każdej armi jest bez sensu, duzo osób nie miałoby figurek a, jeszcze większa liczba by nie przyjechała grać cały czas z takimi samymi rozpami.
To jeszcze głupszy pomysł
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Dodo pomysł na to że organizatorzy przygotują rozpiski do każdej armi jest bez sensu, duzo osób nie miałoby figurek a, jeszcze większa liczba by nie przyjechała grać cały czas z takimi samymi rozpami.
To jeszcze głupszy pomysł
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2008, o 20:01 przez Manfred, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem załamany sytuacją WFB w Polsce po przeczytaniu tych ośmiu stron
. Jednocześnie wyrażam podziw dla wszystkich którzy się tu wypowiedzieli (poprostu dawno nie widziałem aby w ciągu dziesięciu godzin temat rozrósł się do rozmiarów 8 stron
)
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Ogień oczyszcza ciało i dusze nawet największych wrogów Imperium...niech zapłoną stosy!
PG...czyli jak wygrać bitwę przed jej rozpoczęciem. 100% HATE!!!
PG...czyli jak wygrać bitwę przed jej rozpoczęciem. 100% HATE!!!
hehe, dobra ta dyskusja jest, już widzę jakie byłą gadki na turniejach niedługo:
- obczajasz promocje? trafiłem na turnieju gościa co nie grał VC ani Demonami...
- o ja cie, co ty dajesz... co on tam chciał? Może złodziej?
- rozpisał się pod VC i myślał że jak wystrzela do 3 tury wargulfa, wrighty, felbaty, 2 odziały ghuli i pieski to ma szanse na remis...
- to są prości ludzie...![d'oh! #-o](./images/smilies/eusa_doh.gif)
- obczajasz promocje? trafiłem na turnieju gościa co nie grał VC ani Demonami...
![Dancing \:D/](./images/smilies/eusa_dance.gif)
- o ja cie, co ty dajesz... co on tam chciał? Może złodziej?
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
- rozpisał się pod VC i myślał że jak wystrzela do 3 tury wargulfa, wrighty, felbaty, 2 odziały ghuli i pieski to ma szanse na remis...
- to są prości ludzie...
![d'oh! #-o](./images/smilies/eusa_doh.gif)
Cofanie edycji to IMO najglupszy pomysl jaki slyszalem . A banowanie podrecznika do Wood Elfow to juz jakies chore przegiecie :/ Moze zbanujmy jeszcze skaveny bo cenzura
Moim zdaniem przez Demony nastapila jakas chora nagonka na silne armie i to mnie smuci
Sam gram imperium od 6 ed a 7 ed mi sie podoba odrazu mowie nie gram na proksach. czyli 2 tanka i war altara sie jeszcze nie dorobilem. ale strasznie mnie irytuje kiedy ktos mi mowi ze obcinamy na wszystkich turniejach i lidze 7 ed Imperium bo sobie znim nie radzicie.
Chcialem tez zauwazyc ze jak ktos ma skila i umie grac to i z demonami wygra najlepszym przykladem sa 2 pierwsze miejsca w lidze Mlody -skaveny i Shino - TK. chcialem tez zauwazyc ze w pierwszej 20 w lidze jest tylko 6 graczy grajacych Demony/VC.
I tu sie nasuwa moje pytanie czy nie zabardoz panikujecie ??
Podobnie, jak poprzednich użytkowników, upominam i Ciebie. Proszę o nie używanie wulgaryzmów. GK
Moim zdaniem przez Demony nastapila jakas chora nagonka na silne armie i to mnie smuci
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Chcialem tez zauwazyc ze jak ktos ma skila i umie grac to i z demonami wygra najlepszym przykladem sa 2 pierwsze miejsca w lidze Mlody -skaveny i Shino - TK. chcialem tez zauwazyc ze w pierwszej 20 w lidze jest tylko 6 graczy grajacych Demony/VC.
I tu sie nasuwa moje pytanie czy nie zabardoz panikujecie ??
Podobnie, jak poprzednich użytkowników, upominam i Ciebie. Proszę o nie używanie wulgaryzmów. GK
Są ludzie na świecie którzy muszą żyć z rakiem i jakoś żyją a niektórzy tutaj cisną po wampirach i demonach ja by to był koniec świata. Cofanie niektórych armii i granie na starszych edycjach można by nazwać polhammer'em
![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Wydaje mi sie ze proste zmiany jak obciecie recasta i save'owania sypania u Wampirow, czy Warda tylko na niemagiczne ataki juz w bardzo duzym - i chyba wystarczajacym - stopniu poprawiloby sytuacje. I oczywiscie przywrocenie polowek na czolgach ;P
Niestety jest to juz ewidentne ingerowanie w booki :( ale w obecnej sytuacji to chyba nieuniknione..
Niestety jest to juz ewidentne ingerowanie w booki :( ale w obecnej sytuacji to chyba nieuniknione..
Heh a może, wprowadzić coś takiego, że przed ligą wybiera się armię i nie ma możliwości, żeby ją zmieniać na Masterach.
Do tego - ja nie kumam o co pewnym osobom chodzi.
Przykład Krasie, które nic nie dostały - ale za to mogą jednym strzelem ściągnąć Lorda, podobnie kilka innych armii.
Nie chcę, żeby ktoś pomyślał, że bronię armii VC bo tak nie jest ale naprawdę siadanie tylko na DL i VC jest jakimś bredzeniem...
Armie są naprawdę silne jednak w innych armiach te jest troszkę jednostek, combosow, które sporej ilości osób się nie podobają.
Może niech powstanie w następnym sezonie LIGA PG i KLIMACIARZY![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Niech każdy gracz ma możliwość wyboru, gdzie chce grać
Ehh tak z ciekawości chciałbym zobaczyć, gdzie ludzie się zapiszą.
Do tego - ja nie kumam o co pewnym osobom chodzi.
Przykład Krasie, które nic nie dostały - ale za to mogą jednym strzelem ściągnąć Lorda, podobnie kilka innych armii.
Nie chcę, żeby ktoś pomyślał, że bronię armii VC bo tak nie jest ale naprawdę siadanie tylko na DL i VC jest jakimś bredzeniem...
Armie są naprawdę silne jednak w innych armiach te jest troszkę jednostek, combosow, które sporej ilości osób się nie podobają.
Może niech powstanie w następnym sezonie LIGA PG i KLIMACIARZY
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Niech każdy gracz ma możliwość wyboru, gdzie chce grać
Ehh tak z ciekawości chciałbym zobaczyć, gdzie ludzie się zapiszą.
To jakis absurd. Niby co to da? Wiekszosc pomysli "o jej zagralbym wood elfami bo mi sie podobaja ale wtedy bede mial cenzura miejsce w lidze bo nie dadza mi zagrac demonami na innyc turniejach i bede sie moczyl w nocy wiec jednak wybiore demony"Aro pisze:Heh a może, wprowadzić coś takiego, że przed ligą wybiera się armię i nie ma możliwości, żeby ją zmieniać na Masterach.
Wszystkim sfrustrowanym proponuje zaznajomic sie z moim CS'em, wersja 2.0
link w sygnaturze.
link w sygnaturze.
- Corvus Albus
- Kretozord
I co ci da ten Twój CS...? ludzie i tak znajdą jakieś obejścia. Moim zdaniem dopóki to właśnie gracze nie zmienią podejścia do grania, tworzenia zdrowych rozpisek zawsze będzie źle i zawsze coś będzie nie tak. To my sami sobie robimy tą krzywdę kupując masę demonów i VC. Mamy chore podejście do ligi, parcie punkty i bycie najlepszym. To mentalność polskich graczy sprawia, że mamy obecnie sytuacje jaką mamy. Kiedyś w temacie o grze na Lorenzo była mowa o tym, że jak zagraniczni gracze pytają się skąd jesteś i słyszą Polska to się rozłączają... czemu? Bo jesteśmy PG i nic tego nie zmieni.Furion pisze:Wszystkim sfrustrowanym proponuje zaznajomic sie z moim CS'em, wersja 2.0
link w sygnaturze.
![Obrazek](http://www.padportal.net.pl/uploads/banners/b4d42159c6c0b0f393e93adef6349f8c.jpg)
a co wg Ciebi oznacza PG? to ze majac jakas armie wykrecam ja tak zeby byla najmocniejsza? to ze ja wrzocam 2-3 razy rycerzy chaosu a jakis anglik 2-3 razy warriorow?Corvus Albus pisze: Bo jesteśmy PG i nic tego nie zmieni.
co innego jest PG rozpiskowe.. a co innego rzucanie sie na dana armie tylko dlatego ze jest odmozdzajaca w prowadzeniu i z graczy naprawde przecietnych robi gracy z TOP iles tam..
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Dwa komentarze do dyskusji, tu i na LL
1) CS Malala na Strategicon - tragedia. Taki gorszy eurocomp, chyba, że znaczne jego części pozostają ukryte.
2) Moje wypowiedzi a moja gra - zazwyczaj jak jadę na turniej, to znaczną częścią przyjemności jest kminienie optymalnej rozpiski. Nie zamierzam celowo wypychać swojej armii bat swarmami, żeby mieć słabą rozpę i dostawać w d* od osób nie mających podobnych skrupułów - gram po to, żeby wygrywać, bo dla mnie taki jest cel turniejów i ich sens.
Co nie zmienia faktu, że IMO odpowiedzialnością orgów i/lub ligi jest wyrównanie szans na turniejach po tym, jak GW zepsuło Warhammera. I bardzo bym chciał, żeby tak się stało. Jeśli nie będzie żadnych ograniczeń - nadal będę jeździł na turnieje z wymaksowaną rozpiską VC i walczył pewnie głównie z ludźmi z innymi wymaksowanymi rozpiskami VC/DL. Ale wolałbym, żeby tak się nie stało, bo Battle będzie dużo uboższy. I moim zdaniem tak być nie musi.
Owszem, gracze VC i DL muszą łyknąć gorzką pigułę. Ale umówmy się - sytuacja, w której w TOP 3 trzech masterów są prawie wyłącznie 2 armie jest chora i wymaga interwencji.
1) CS Malala na Strategicon - tragedia. Taki gorszy eurocomp, chyba, że znaczne jego części pozostają ukryte.
2) Moje wypowiedzi a moja gra - zazwyczaj jak jadę na turniej, to znaczną częścią przyjemności jest kminienie optymalnej rozpiski. Nie zamierzam celowo wypychać swojej armii bat swarmami, żeby mieć słabą rozpę i dostawać w d* od osób nie mających podobnych skrupułów - gram po to, żeby wygrywać, bo dla mnie taki jest cel turniejów i ich sens.
Co nie zmienia faktu, że IMO odpowiedzialnością orgów i/lub ligi jest wyrównanie szans na turniejach po tym, jak GW zepsuło Warhammera. I bardzo bym chciał, żeby tak się stało. Jeśli nie będzie żadnych ograniczeń - nadal będę jeździł na turnieje z wymaksowaną rozpiską VC i walczył pewnie głównie z ludźmi z innymi wymaksowanymi rozpiskami VC/DL. Ale wolałbym, żeby tak się nie stało, bo Battle będzie dużo uboższy. I moim zdaniem tak być nie musi.
Owszem, gracze VC i DL muszą łyknąć gorzką pigułę. Ale umówmy się - sytuacja, w której w TOP 3 trzech masterów są prawie wyłącznie 2 armie jest chora i wymaga interwencji.
prawieBarbarossa pisze: Owszem, gracze VC i DL muszą łyknąć gorzką pigułę. Ale umówmy się - sytuacja, w której w TOP 3 trzech masterów są prawie wyłącznie 2 armie jest chora i wymaga interwencji.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
cóż... jedyne co mozna wiecej dodać... to cieakwe jak bedzie wygladal wybor graczy na euro jak 3/4 zainteresowanych bedzie grała dwiema armiami
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
powiem wam że wedlug mnie demony aż takie straszne nie są... na DMP dostałem takowe 2x i 2x z nimi wygrałem. Nie były to zabójcze zwycięstwa ale z tego co widac da sie je pojechac... gorzej z VC. Gdzie trafi sie na normalnego PG który wystawi 2x8wraithów a np takie moje HE nie maja prawie magicznych ataków... Ja bym nic nie zmianiał w tych armiach tylko tj. ustanowił maksymalny oddział wraithów na np.5. Czyli na 2k ktos wystawiłby 10 wraithów a nie 16... to juz daje wiecej przyjemności z gry. Tyle ode mnie. POZDRO
Ludzie ale poco ta cała rozkmina....GW poprostu przesadził z tymi 2 armiami....jakos potrafili zbalansować DE które wyszły stosunkowo niedawno...to samo sie tyczy HE...ale Demony i VC są poprostu przesadzone...popatrzcie na to np.tak...O&G w 6 ed VC potrafiły spapusiać bez wiekszych problemów....to samo sie tyczy walki z Demonami(choć w 6 ed było ich na turniejach naprawde mało)....a teraz....ta armia musi czynić cuda zeby pojechac którąś z tych 2 armii....;]
Aż wyrażę swoje zdane w tej sprawie...
sam nie jeżdżę już na turnieje za często ale nadal się dowiaduje co nowego słychać w świecie
mogę się założyć że jak gracze zaczną grać nowym chaosem to jego też zaraz będzie się obcinało i zjeżdżało... potem chyba nowe lizaki... to samo...
puki co jest problem ale prawda jest taka że jak wyjdą już wszystkie podręczniki do 7ed. to znowu gra będzie wyrównana...
a puki co to najgłupszym pomysłem jest cofnąć armię o edycję bo nowe podręczniki są robione pod nową edycję... a jeśli ktoś taki jak ja, chce sobie pojechać na turniej (po to żeby się spotkać z ziomkami i napić piwka w miłej atmosferze
) to nie może mieć przyjemności z gry swoją armią...
to tyle
pozdro
sam nie jeżdżę już na turnieje za często ale nadal się dowiaduje co nowego słychać w świecie
mogę się założyć że jak gracze zaczną grać nowym chaosem to jego też zaraz będzie się obcinało i zjeżdżało... potem chyba nowe lizaki... to samo...
puki co jest problem ale prawda jest taka że jak wyjdą już wszystkie podręczniki do 7ed. to znowu gra będzie wyrównana...
a puki co to najgłupszym pomysłem jest cofnąć armię o edycję bo nowe podręczniki są robione pod nową edycję... a jeśli ktoś taki jak ja, chce sobie pojechać na turniej (po to żeby się spotkać z ziomkami i napić piwka w miłej atmosferze
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
to tyle
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
pozdro