Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Dibo ale to niszczy całą koncepcje grania na trolach :D
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Miszczu
Chuck Norris

Post autor: Miszczu »

Czyli i tak rydwany z tego jeden markowany. A co za tym idzie odczydzamy jednego bohatera na marka na rydwanie.

Dibo pliss pożycz mi z powrotem bestie. Z podrecznikiem popełniałem błędy.. A bez niego to już prawdziwe "pożal sie Boże"

Tak sobie myślę.. A moze zeczywiscie zagrać na 2 magach. BSB cincz shaman und (ten np z dodatkowym czarem i oczywiscie rózdzką) dopakować PP za markowane rydwany.
A gienka doać z d3 do szarzy + fear (aby sie chłopaki nie bali).

Wtedy gienek przyspieszał by albo trolle. albo herdy po popychaczce.
-----------------------------------------------------------------------------------------
"kiedy ludzi kupa to i rycerz dupa"

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Post autor: Zbik666 »

Jako ze nie dawno zacząłem zbierać bestie daje tutaj moją pierwszą rozpe do waszej oceny :) Od razu mowie ze jestem noob bestiowy i mile widziane będzie wytkniecie błędów kompozycyjnych tej rozpiski :) A o to i ona :

BoCH 1650 ptk.

Szaman Lv 2 Gen Und 160 ptk
Laska (popychaczka), PS

Szaman Lv 2 Slanesh 186 ptk
2xDS, Breystaf

Wargor BSB Slanesh 155 ptk
Armor of damnation , SoM

5/5 herd muzyk 60 ptk
5/5 herd muzyk 60 ptk
8/8 herd muzyk, Champion 113 ptk
8/8 herd muzyk, Champion 113 ptk

3x5 piesków 90ptk

2x Rydwan Czincza 205 ptk
1x Rydwan Und 85 ptk

3x Minosy Khorna 195 ptk
GW, LA
3x Minosy Khorna 195 ptk
GW, LA

Wychodzi dokladnie 1649 ptk. W miarę silna magia jak na te ptk , udeżenie w postaci minosów i chariotów, Dużo śmiecia (cześć z nich może wyjść w ambuszu) . Da rade ???

Od razu mam kilka pytań : 1. Czy ten BSB moze lazic w regimencie minosow ??
2. Skąd wziąć liste mutacji ?? Bo szukalem na stronce GW ale chyba jestem za glupi by to znaleac ;P

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

1. Może
2. http://strony.aster.pl/barbaros/balancing_patch.pdf > dział bestie> tam masz link do mutacji ( nie chciało mi sie go przepisywac bo jest w pdf.)

Rozpa dość fajna. Jednak da sie coś jeszcze z niej wykrzesać ;)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Dzieki za linka :)

To odrazu pisz co bys zmienil ??

Nie ukrywam rozpe buduje na figsach ktore posiadam. Mysle o wstawieniu 1-2 spawnow slanesha ale to by bylo kosztem 2malych herdow i jednych psow i niestety niewiem czy jest to kozystna zamiana bo nigdy za duzo smiecia ;D

Awatar użytkownika
galahar
Mudżahedin

Post autor: galahar »

Po pierwsze minoski muszą być Undivided (muszą mieć ten sam mark co genio albo wcale);
Po drugie jeśli chcesz mieć bohaterów Slanesha musisz mieć oddział Slanesha;
Po trzecie Bohater z markiem może dołączyć jedynie do oddziału z tym samym markiem lub bez marka.

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Trochę mi to miesza ale nic to, tak wyglądaja propozycja zmian rozpy:

BoCH 1650 ptk.

Szaman Lv 2 Gen Und 160 ptk
Laska (popychaczka), PS

Szaman Lv 2 Slanesh 186 ptk
2xDS, Breystaf

Wargor BSB Slanesh 155 ptk
Armor of damnation , SoM

5/5 herd muzyk 60 ptk
5/5 herd muzyk 60 ptk
5/5 herd muzyk 60 ptk
8/9 herd muzyk, Champion 117 ptk

3x5 piesków 90ptk

2x Rydwan Czincza 205 ptk

18xSlangors Muzyk Champion 254 ptk

3x Minosy Und 150 ptk
GW, LA
3x Minosy Und 150 PTK
GW, LA

I jak teraz ?? BsB wchodzi do Slangorow razem z szamanem Slanesha, jeden herd zmniejszony zeby dopakowac Slangory ( do ktorych niejestem za bardzo przekonany). Minosy Und to dobre rozwiazanie ??

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

powen jedn chyba ale raczej napewno wracam do besti 8) jakoś klimat mi się bardziej podoba niż w woch i mają to co uwielbuam miechote :D

DoomBull
Mark of Nurgle
Massive Bulk
Slaughterer's Blade
Coven Hooves
Chaos Armour (mam nadzieje że jak wyjdzie nowy podręcznik to tego nietrzeba będzie kupować)

Bray-Shaman
Staff of Darkoth
Dispel Scroll
Braystaff

Bray-Shaman
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Braystaff

3x Minotaur
Mark of Nurgle
Great Weapon
Light Armour
Banner

3x Minotaur
Mark of Nurgle
Great Weapon
Light Armour
Banner

3x Minotaur
Mark of Nurgle
Great Weapon
Light Armour
Banner

10x Centigor
Shield
Banner
Music

10x Centigor
Shield
Banner
Music

2x Chariot

6x Gor
6x Ungor
Chempion

6x Gor
6x Ungor
Chempion

przez to że raczej szamanków będe dawał do wrdwanów i że gory będę wyskakiwały z tyłu myśle że staffa popychaczke przerobić na DS, bo też moja ochrona anti-magiczna troche kuleje :wink: co wy na taka rospe?

co do rospiski bika666 podoba mi się dość mobilna ale zamast klosca slaangorów dał bym wecej minosków 3x 4x minoski :D uwielbiam tą jednostke, jak wywalisz psy to napewno się zmieścisz

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Slangory sa tylko po ot zebym mogl wsadzic szamanow z marka slanesha.

co do Twojej rozpiski to sredni mi sie podoba. Nie przemawia domnie poprostu marka nurgla, O ile na herosach marka daje rade to na regimentach jest po prostu za droga, no i daje malo korzysci.

Brakuje mi tez w Twojej rozpisce psow 2x5 to dla mnie minimum, do oslaniania minosow i do przeszkadzania sa nie zastapione.

Szamanow nie mozesz wstawic na rydwany niestety dlatego moim zdaniem 2male herdy to zamalo zwiekszyl bym je zeby szamani byli w nich bezpieczni.

No i koniecznie znalazl bym punkty na BSB. Generalnie kosztem tych 20 centigorow ktore mimo pieknych figurek sa malo uzyteczne na polu bitwy ;/

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

a mi się podoba :mrgreen:
co do marka nurgla na minoskach jeśli SV na 4 za 34pkt (mark + light armor) na całej jednosce to zagrogie to wybacz nieznam się

psów nielubie jak i w woch jak i w beastach :twisted:

jeśli niemoż na wystawiać szamiego w rydwanie to przeczytaj w podręczniku na dole 8) podpowiedzi pod rydwanem

co do marka na szamim to troche lipnie dawanie mu slaanesha, lore do dupy (zaprzeproszeniem ale slaanesh to pewnie lubi) a sam heros to z tego zabardzo niekożysta, już lepiej wziąść beast 1 to niedzwieć niejest złe czy popychaczne na centy, albo shadow po możesz mieć dodatkową popychaczke na wszystko i 3d6 s1 no sav kaca chaosu się chowa nawet a niech 2 zejdzie 80pkt mag zwrucony :roll:

centy to zależy wsumie zastanawiałem się nad 4x 5xcentki co do tego nie jestem przekonany lepiej by bylo 3x 7x centki ale to kwestnia armi jaką ma się za przeciwnika, nie mów że 10 centków nie pojedzie brodaczy 20 u krasnali gożej z ironami by sobie radzili ale odczego są minoski z 6S ?

jedyne co brakuje w beastach to magiczne ataki (VC i WE) i troszke zmocnienie jednostek (może jakieś nowe anie holerne psy wszędzie, czy DO) ale i tak nie jest słabo

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Wiesz moze i 10 centigorow pojedzie 20 krasnali ale najpierw te centigory musza dojechac. a bez screena z psow to raczej marne szanse. Tak samo z Minosami sav 4+ sciaga byle co. np krasnoludy z GW.

Co do rydwanow to zapisek o ktorym mowisz informuje tylko ze mozna wrzucic haraktera na rydwan, ale zeby to zrobic to musisz miec zapis przy konkretnym boh ze masz taka mozliwosc, np. Bestlord i great shaman moga jezdzic na rydwanie.

Wiesz sav 4+ za 35 ptk to duzo, popatrz chocby na koszt zbroi chaosu, fullpate i innych podobnych...

Co do magii Slanesha to jest to jedna z najlepszych magii jakie bestie moga wziac, jest to magia wspomagajaca i ja osobiscie nie wyobrazam sobie grania bestiami bez slanesha i shadowa jak do tego dodasz popychaczke z laski to jest naprawde przyjemnie.

a Pieskow bede bronil bo to w moihc rozpach zawsze najpewniejsze 90 ptk. daja dodatkowa ture rozstawiania, screenuja minosy, mozna je wrzucic w ambush, odginaja szarze i wiele wiecej. Jak dla mnie gra bez nich to jak gra bez minosow ;P:P

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

@Kuman:
1 - Zbik666 wie co mówi o rydwanach , ma racje .
2 - Nurgl jest najgoraszą możliwą marką na minosach .
3 - Centigory cie sie nia spłacą na milion % a dawanie im sztandaru to darmowe punkty dla przeciwnika.
4 - Jeśłi grasz na Balancing Patchu to masz ograniczenie do jednej mutacji na hero ... jeśli nie grasz na BP to mutacje są niedozwolone i zbroje też ;) ... chyba że to do gry for fan z kumplem który ci na to pozwoli
5 - Ale jak chodzi o klimat to bardzo wypas rozpiska totlanie nie grywalna ale taka no taka no taka fajna !!
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Problem z markiem nurgla na minosach jest nie taki, że jest za drogi albo że sejw ciągle mały. Problemem jest fakt, że minosy nagle stają się niesamowicie płochliwe, zupełnie jak ich więksi bracia Dragon Ogry.
Uerph.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

DO więksi bracia Minosków,a a z kturej strony powiedz mi ?

no cuż niestety do rydwanów macie racje dupa mam nadzieje że to poprawią

dalej sądze że nurgle to dobra opcja

hehe.. tak mam talent do tworzenia klimatycznych rospisek i może to troche zmiesza to ich grywalność ale nie są wogule do dupy

jeśli chodzi o psy to i tak ich nie lubie i tyle, hał hał przy muuuuuuuuu.... wypada słabo

bezsensu że w BP zmieszyli opcje mutacji do 1 i tak więcej niż 2 się nieopłaca i niema ąz takich mega komb co do ich grywania

hmm... a co wy myślicie o tym doommbull + jakieś tam przedmoty i mok, bsb + banner of gods (tylko niemamiętam jak dokładnie było w starym podręczniku) i 6x 4x minoki z gw i mok a do obstawy bsb jeden hersd 20 (tak miej wecej to się mieści na 2000) stubborn?

złe policzyłem bo mok liczyłem jako 35 a nie 45 i wogule coś tam pokićkałem ... ale nie ot ochodzi bardziej chodzi mi o ten banner, co wy na to ?

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

pierwszy patrol na 700 bestiami od dłuszego czasu, 2 byłem :) troszke proksów było ale nic, wiec wystawiłem coś takiego:

wargor, mok, gaze of gods, chaos armor, great weapon

2x 5xgor 5xungor

15x bestigor, mok

3x minotaur, mok, great weapon

BoC vs WE 11/9
BoC vs HE 19/1
BoC vs Skaven 20/0

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

graty 2 miejsca =D> Rozpa daje rade ;)

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

dziękuje :) już myślałem że nikt się nieodzywa :shock: ale jednak, bogom dzienki [-o<

za tydzień będe grał parówdkeno na 1350 z DE, jakieś propozycje? myślałem nad takim czymś:

wargo, nurgla, horne of the great hunt, chaos armor, great weapon

bray-shaman, 2lvl, staff of darkoth, dispel scroll
bray-shaman, 2lvl, dispel scroll, dispel scroll

3x herd 7 / 7 + chempion

2x 5x warhound (niestety są : :mrgreen:)

2x chariot

2x 3x minotaur, nurgle, light armour, great weapon

co wy na to? :roll:

znalazłe fajny link na zrobieni besti pełen fun http://www.freewebs.com/dolanminiatures ... ojects.htm 8)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Psiaki? nie, nie, nie! chcesz panikować całą armie przeciwnika? ^v^ De ma dużo śmiecia lepiej niech on się tym zajmie ;) zapodaj tez szkic rozpy kumpla to coś poradzimy bo tak to ciężko ;)

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

narazie jeszcze nic nie wadomo bo niemamy potwierdzenia turnieju :? ale miej wiecej ma poledać na tym że ,1 tura do przodu i magia, druga tura hups z tyłu i kilka szarz z przodu, 3 koniec gry i liczenia punktów :twisted: hehe.. miej więcej, mam nadzieje że 3 składy herdów wystarczą.

DE bedzie grał na knightach harpiach hydra może matysia, coś w tym stylu.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

To poczekam aż będzie coś wiadomo ;)

ODPOWIEDZ