Czyli dalsza dyskusja nie ma sensu ? To trochę bardziej ogranicza hoteka niż było zamierzone przez twórców balancing patcha... chociaz do 5ciu przytnijcie zeby mozna z tych 2ch armijnych korzystac.
Mam szczere nadzieje, że nie przejdzie to na masterze W sensie z kostkami - DE magiczne są pocięte (PoD można wykreślic z listy czarów bo jest bezużyteczny) i DE niemagiczne też są pocięte, bo nie dosyc że z RoH nie da się wcisnąc żadnego scrolla to jeszcze na dodatek nie można użyc 2 armijnych kostek Jeśli RoH w restricted
zabiera połowe DD to obniżając liczbe DD powinniście, na logikę, obiżyc tez kostki z RoH bo tak z 50% robi się 90% zabranych kości. Ja wiem - możesz powiedziec Gajowy że wcale nie muszę brac RoH tylko jak każda inna armia jednego Caddyego i załatwione -> ale czemu każda armia ma miec te same plusy i minusy ?
Imperium da Casceta który nie zabierze im żadnej DD a przy dobrym zagraniu przeciwnik po 3 rundach już będzie blado z czarami wyglądac.
I żeby nie było - na mastera przyjade tak czy siak, po prostu uważam to za lekką niesprawiedliwośc, jako że żadnej innej armii prócz BP + R nie tniecie, a DE jednak dostają dodatkowe cięcie...
Przykład przegiętości Ringa przy ograniczeniu do jednej pozostałej kości dispela -> pierwszy czar nurgla na 2 kostkach, nie ma dubletu nie ma ringa...
pomyslimy o tym...
jak bedziemy ustalac zasady koncowe na mastera wezmiemy i to pod uwage... miej jednak na uwadze o ze aby miec hoteka nie potrzebujesz herosa a reszta armii potrzebuje jakiegos maga do obrony a/magicznej tak wiec nie jest to az tak nieuczciwa wymiana...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
i sprawa do zmotoryzowanych - niestety nie bedzie mozna wjechac na teren gieldy samochodem a co za tym idzie parkowac nalezaloby po przeciwnej stronie głównej drogi pod ktoryms z marketow