Rattusy Kefasa[21.3.11 pwm]

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Grabz
Kretozord

Re: Rattusy Kefasa [war lord on grp wip & 5x globki]

Post autor: Grabz »

Rakso_The_Slayer pisze:wow! zajebisty szcurek naprawdę świetnie Ci wyszedł. Masz chłopie rękę do GSu.
+1
Całą galeryjkę z dużą przyjemnością przejrzałem.Szacunek.Masz świetne pomysły,każdy model dopracowany w najdrobniejszym szczególe.
Kefas pisze:jak na pierwsze figurki w całości przeze mnie pomalowane
:shock:
Wyszło świetnie :D .

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

grabz pisze:
Kefas pisze:jak na pierwsze figurki w całości przeze mnie pomalowane
:shock:
Wyszło świetnie :D .
dinkuju... przyznam, że kiedyś zacząłem malować marksmenów z miragliano ale sprzedałem niedokończonych no i kiedyś jeszcze jednego szczurka machnąłem na próbę i to wszystko ale globki można by rzec zagazowały mnie konkretnie teraz kończę jeszcze bombardiera do nich i zacząłem też clanratów :> o ile przyjemniejszych do malowania niż globki!

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Post autor: Equos »

cholera człowieku, masz dar! nie mogę sie doczekać kolejnej pracy!/
porządna horda =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

no ładnie, ładnie, dawno tu nie pisałem a czytałem i zapomniałem pochwalić:D
z uwag to nie pieść globków tylko maluj kolejne regimenty, popieścisz jak będziesz mieć grywalna armię;] (a globy są na wysokim poziomie) to samo z poprawkami, inaczej nie pomaluje się armii, powtarzam to samo sobie i Szaremu i może kiedyś nasze hordy zostaną ukończone:P najbardziej do gry motywowały mnie kiedyś turnieje bo była mocna ocena hobbystyczna i wymóg pomalowania, taki dodatkowy bodziec żeby spędzic przed turniejem dużo czasu żeby coś domalować, dokończyć, zmusić się... bo mimo że człowiek modelarz to jednak nie wszystko mu się chce malować i kończyć:D

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Post autor: Luciu »

Ja pierwszy raz wszedłem na ten temat, ale nie dziwię się ze się cieszy takim powodzeniem:D Najbardziej lubie twoje pojedyncze figurki, typu lordowie, ale oddziały też spoko. chciałbym widzieć abomke, katape i konwersje BSB:D nobo jak w zwykłych oddziałach masz takich szmaciarzy to ciekawe jak elitarny szmaciaż by wyglądał:D Ogólnie gratuluje zdolności:D dobra robota :)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Dziękuję za pochwały i cenne rady! Właśnie kończę pierwszą dziesiątkę z pierwszego oddziału clanratów który maluję! Zostawiam jakieś szczegóły na potem, typu oczy, jakieś znaczki na tarczach itp. na to będzie jeszcze czas, teraz zależy mi na jak najszybszym pomalowaniu armii... mam nadzieję, że po weekendzie będzie co pokazać :> Właśnie zbliżajace się turnieje mobilizują mnie najbardziej! Zresztą to konwertowanie trwało zbyt długo... i chociaż mam jaeszcze na warsztacie furmankę, monków, weapon teamy, catape i abomkę to jednak po tym odstawiam konwersje i będę już tylko malował ;)
pewnie do czasu gdy mnie znowu wessie w konwertowanie, bo uwielbiam!

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Pracuj, pracuj, bo oglądać twoje dzieła to sama przyjemność =D> Swoją drogą zamówiłem sobie na próbę szczurze główki z Micro Art Studio, i jestem zachwycony jakością, co prawda są bardziej scyre, niż pestylance, ale chyba ci będą pasowały do schematu armii.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Cała galeria- just..WOW. Masz talent, naprawdę:)
Zamierzasz używać do konwersji regimentów nowych clanratów? :)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

tak... już korzystam! jak do tej pory jednak tylko ze stóp, głów i hw...

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

Daj jakieś zdjęcia całej twojej szczurzej hordy [-o<
]arrrr

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

jak tylko zrobię furmankę katapultę i powykańczam to co pozaczynałem wtedy tak się stanie! :> ostatnio pracuję na wysokich obrotach więc powinno się to stać lada dzień :^o :)

mały up

Już o tym pisałem w jakimś innym temacie ale nabąknę jeszcze tutaj, co sądzicie o zrobieniu regimentu stormverminów na kozim podwoziu czyli dół od wargora, a reszta od stormvermina: ogon, halabarda, głowa, tarcza... co o tym sądzicie?
Czy w ogóle da radę wcisnąć takiego wargora na podstawkę 20? i czy w ogóle jest sens i czy trzymałoby to klimat?

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Można śmiało powiedzieć, że jesteś prorokiem -> po trochu ponad rok temu przygotowałeś się na 8mą edycje :twisted:

Wszystkie figsy są świetne, jak będziesz na jakimś turnieju to chce chalenge by zagrać z taką piękną armią!

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Kefas pisze:Czy w ogóle da radę wcisnąć takiego wargora na podstawkę 20? i czy w ogóle jest sens i czy trzymałoby to klimat?
Wyglądałoby to zajebiscie!! Nogi od ungorów były by ok:)

Awatar użytkownika
Rafał_Pękala
Mudżahedin

Post autor: Rafał_Pękala »

Kefas wybacz mi ten offtop ale prosiłbym cię abyś mi odpisał na te PMki które ci wysłałem

a co do armii to naprawdę pogratulować talentu i cierpliwości =D> =D> =D>

pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

mały wip malowańska:

Obrazek

Obrazek

unit clanratów wkrótce!

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

Bardzo fajnie =D>
]arrrr

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Masz talent :) Fajny dobór kolorów, pasuje do modeli. Podstawka świetna =D>

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

ten klanrat wygląda jak wyjęty z bejcy :roll:

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Goglem pisze:ten klanrat wygląda jak wyjęty z bejcy :roll:
Dzięx... rzeczywiście trochę tak wygląda :oops: ale niestety to efekt brązowej kolorystyki i matt vanishu niestety... figsa była okrunie matowa zanim nie pokryłem jej matowym lakierem :lol2: stąd ten dziwny efekt... drugi raz tego lakieru już nie użyję bo bardzo zmienia kolorystykę figurki i powoduje, że się świeci i ciężko jej zrobić zdjęcie :cry:
jeśli znacie jakieś dobre lakiery które są matowe nie tylko z nazwy to poproszę o namiary :>

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Kefas pisze:jeśli znacie jakieś dobre lakiery które są matowe nie tylko z nazwy to poproszę o namiary :>
Lakier Humbrol 'a matt 49 "matowię" nim moje figurki.

ODPOWIEDZ