MASTER PGA - Lord of the Green! 17/18.X.09
Re: MASTER PGA - Lord of the Green! 17/18.X.09
To ciekawe bo moje zdanie bardzo wiele osob podziela a nie widziałem zeby wchodziły tu tłumy ponarzekać na turniej na który sie nie wybierają
Obronić tytuł i zrobić to orkami to by był wyczynMarys pisze:Czy te scenariusze nie powinny jakoś specjalnie działać na zielonych. Pytam się, bo mam ambicję pojechać na PGA orasami i dla mnie to ważna informacja.
Pozdro
Ustalamy właśnie jak będą scenariusze działały na orki, na dniach będą decyzje.
Jeszcze tylko szczegóły odnośnie oceny malowania i bedzie git
Scenariusze calkiem spoko - szkoda tylko że 5 jest totalnie bezuzyteczny dla VC i TK.
A i takie ptanko odnośnie scenariusza z fanolami:
Findy DL są traktowane jako piechota?? Bo jeżeli tak to można by to było przyciąć gdyż nie różni sie to niczym od fanoli na lataczach.
Pozdro.
Scenariusze calkiem spoko - szkoda tylko że 5 jest totalnie bezuzyteczny dla VC i TK.
A i takie ptanko odnośnie scenariusza z fanolami:
Findy DL są traktowane jako piechota?? Bo jeżeli tak to można by to było przyciąć gdyż nie różni sie to niczym od fanoli na lataczach.
Pozdro.
Generalnie ludzie sracie nieziemsko - jeśli ktoś na 2 dni przed napisze, że nie ma gdzie nocować, to na bank ktoś mu pomoże - wystarczy odrobina chęci. Chyba, że ktoś na turniej jedzie po to, żeby się napieprzyć, no to wtedy problem... Sam bym kogoś w awaryjnej sytuacji mógł na podłodze przenocować, co więcej, to jest weekend, więc na 90% będę miał 2 wolne łóżka i kuuupę podłogi w pokoju z nimi. Napiszę przed turniejem.
sa scenariusze wypas
teraz kilka pytan:
1) animozja z nowych o&g tak? czy istnieje jakas opcja rerollowania jej tak jak w orkach? czy character w oddziale moze czarowac jesli oddzial obleje animozje (nie jest brany pod nia wg. scenariusza )
2) Modele fanatykow trzeba sobie samemu sprawic? Beda sie liczyc do oceny malowania? (nie wiem czy robic undeadzkich )
scouci moga miec fanatykow? a eteryki?
4) W tk jak wyglada sprawa z kolejnoscia rzucania czarow? liczka nadal ma swoja kolejnosc czy jest traktowana jak mag z sojuszniczej armii?
5) breakow, banshee i tym podobnym testow ld jak rozumiem przerzucac nie mozna tak?
teraz kilka pytan:
1) animozja z nowych o&g tak? czy istnieje jakas opcja rerollowania jej tak jak w orkach? czy character w oddziale moze czarowac jesli oddzial obleje animozje (nie jest brany pod nia wg. scenariusza )
2) Modele fanatykow trzeba sobie samemu sprawic? Beda sie liczyc do oceny malowania? (nie wiem czy robic undeadzkich )
4) W tk jak wyglada sprawa z kolejnoscia rzucania czarow? liczka nadal ma swoja kolejnosc czy jest traktowana jak mag z sojuszniczej armii?
5) breakow, banshee i tym podobnym testow ld jak rozumiem przerzucac nie mozna tak?
nie kazdy jedzie najebac sie na turnieju.
ja np lubie do pozna pogadac z ludziskami lub moze jeszcze cos zagrac w nocy...
tak wiec prosze nie generalizowac.
co do scenariuszy:
jak WD dostaja choppy to i tak maja +1 ale nie musza juz szarzowac
nigdzie nie jest napisane ze fanatykow moze dostac tylko piechota...
jest napisane "dowolny unit" wiec o co chodzi?
czy WE maja swoj las?
mam nadzieje ze w ferworze kombinowania nie zabierzecie tego bonusu?
ja np lubie do pozna pogadac z ludziskami lub moze jeszcze cos zagrac w nocy...
tak wiec prosze nie generalizowac.
co do scenariuszy:
jak WD dostaja choppy to i tak maja +1 ale nie musza juz szarzowac
nigdzie nie jest napisane ze fanatykow moze dostac tylko piechota...
czy WE maja swoj las?
mam nadzieje ze w ferworze kombinowania nie zabierzecie tego bonusu?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
maja...
oni traktuja kazda bron jako wardancer weapon
oni traktuja kazda bron jako wardancer weapon
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
dokladnie.
dlatego bezsensu dawac im choppy...
dlatego bezsensu dawac im choppy...
Abandoned
Abandoned
Shino pisze:sa scenariusze wypas
teraz kilka pytan:
Dobre pytanie.
darmowe fanole dla wszystkich!!!Smiechu pisze:Shino pisze:sa scenariusze wypas
teraz kilka pytan:
Dobre pytanie.
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Kurwa, Shino, jaki Ty masz zryty beret.. ;-D Nie mowie ze pytania nie sa trafne, tylko dlaczego zawsze wymyslasz tego typu rzeczy Ty albo Malal ;-PShino pisze:sa scenariusze :D wypas :)
teraz kilka pytan:
1) animozja z nowych o&g tak? czy istnieje jakas opcja rerollowania jej tak jak w orkach? czy character w oddziale moze czarowac jesli oddzial obleje animozje (nie jest brany pod nia wg. scenariusza :P)
2) Modele fanatykow trzeba sobie samemu sprawic? Beda sie liczyc do oceny malowania? (nie wiem czy robic undeadzkich :P )
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Scenariusze w wersji dla orków:Czy te scenariusze nie powinny jakoś specjalnie działać na zielonych. Pytam się, bo mam ambicję pojechać na PGA orasami i dla mnie to ważna informacja.
Pozdro
1. Jeden oddział dostaję zasade "Quell Animosity", nie musi miec do tego czarnucha ale oczywiscie wbija sobie hity.
2. Normalnie
3. Normalnie (możesz dac choppy np. goblinom, albo trollom )
4. Zielony szaman moze wybrac dowolny z 8 podstawowych lorów z booka, ale jesli to zrobi to rzuca na NORMALNEJ tabelce miskastów
5. Normalnie
Zaczniesz się sypać to zmienisz zdanieScenariusze calkiem spoko - szkoda tylko że 5 jest totalnie bezuzyteczny dla VC i TK
To chyba oczywiste1) animozja z nowych o&g tak?
To normalna animozja - jak niby chcesz ją rerolowac? Masz oddział z quell animosity?czy istnieje jakas opcja rerollowania jej tak jak w orkach?
Bohater nie jest brany pod uwagę na potrzeby sprawdzania kto ją dostanie, ale normalnie podlega jej zasadom o ile dołączy do oddziału (nie może czarować ani wyjść z oddziału).czy character w oddziale moze czarowac jesli oddzial obleje animozje (nie jest brany pod nia wg. scenariusza )
Fanoli mussicie miec swoich, nie bedzimy ciąć punktów za jakichs koslawych, ale na pewno bedzie mozna dostać punkty WOW! za fajnie zrobionych fanoli w innej armii.2) Modele fanatykow trzeba sobie samemu sprawic? Beda sie liczyc do oceny malowania? (nie wiem czy robic undeadzkich )scouci moga miec fanatykow? a eteryki?
Scouci, eteryki - nie ma przeszkód
Magik nie może wbijac się w casting order - albo przed cała resztą, albo po.4) W tk jak wyglada sprawa z kolejnoscia rzucania czarow? liczka nadal ma swoja kolejnosc czy jest traktowana jak mag z sojuszniczej armii?
Banshee rzuca sama kośćmi przeciwko LD przeciwnika więc nie. Breaki jak najbardziej można.5) breakow, banshee i tym podobnym testow ld jak rozumiem przerzucac nie mozna tak?
Tak - dowolny to dowolny.Czy fanoli mogą mieć kopaczki lub oddziały wychodzące na innych zasadach, np. górnicy krasnoludzcy?
Jest wprost napisane ze tylko nielatajaca piechota.nigdzie nie jest napisane ze fanatykow moze dostac tylko piechota...
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2009, o 09:47 przez szafa@poznan, łącznie zmieniany 1 raz.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
szafa@poznan pisze:Dowolny = dowolnynigdzie nie jest napisane ze fanatykow moze dostac tylko piechota...
to dowolny czy dowolny oddzial nielatjacej piechoty?2. Crazy (Green) Frog
Jeden, dowolnie wybrany przez właściciela oddział nielatającej piechoty otrzymuje dwóch darmowych fanatyków. Działają oni na normalnych zasadach fanatyków, i nie wpływają na wartość punktową oddziału. Zasady fanoli będą rozmieszczone na hali turnieju aby każdy mógł sprawdzić wątpliwości na bieżąco.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
a to sorrki, zmyliliscie mnie
Nielatająca piechota = dowolna nielatajaca piechota, moze byc w scaucie, wykopywaniu, etc.
Nielatająca piechota = dowolna nielatajaca piechota, moze byc w scaucie, wykopywaniu, etc.
Beasts of Chaos - circa 5k
zdajecie sobie mam nadzieje sprawe jakim super - mega - ekstra przegieciem jest 5 gutter runnerów wykopujących się i wyrzucających fanatyków? to potencjalny wygrywacz gry za mniej niz 100p...