kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
mam pytanie odnosnie jednego czaru w WoCH.
jest to czar nurgla niestety nei pamietam ktory. chyba czworka albo piatka.
sam czar jest taki:
- testujesz inicjatywe,
- zdasz - nic sie nie dzieje; nie zdasz - testujesz AS,
- nie zdasz AS - nic sie nie dzieje; zdasz AS - dostajesz rane.
lore ma cos tam z wciaganiem w bagna.
mam nadzieje, ze nic nie powalilem przy tym spellu.
i teraz mam pytanie odnosnie tego AS. przypuscmy, ze moj oddzial jest uzbrojony w: heand weapony, shieldy i GW. to czy musze brac najlepszy mozliwy AS? tj z shieldem, czy powiedzmy na czas trwania tego spella moge spobie powiedziec, ze w tej chwili chlopaki uzywaja GW czy nawet zwykla bron jednoreczna bez tarczy.
jest to czar nurgla niestety nei pamietam ktory. chyba czworka albo piatka.
sam czar jest taki:
- testujesz inicjatywe,
- zdasz - nic sie nie dzieje; nie zdasz - testujesz AS,
- nie zdasz AS - nic sie nie dzieje; zdasz AS - dostajesz rane.
lore ma cos tam z wciaganiem w bagna.
mam nadzieje, ze nic nie powalilem przy tym spellu.
i teraz mam pytanie odnosnie tego AS. przypuscmy, ze moj oddzial jest uzbrojony w: heand weapony, shieldy i GW. to czy musze brac najlepszy mozliwy AS? tj z shieldem, czy powiedzmy na czas trwania tego spella moge spobie powiedziec, ze w tej chwili chlopaki uzywaja GW czy nawet zwykla bron jednoreczna bez tarczy.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
-
- Masakrator
Używa się najlepszego możliwego As'a, czy w tym przypadku shieldy+hw.
Poza tym, CQ nie zadaje ran, ale usuwa modele.
Mylisz się. Bonus za HW+Shield przysługuje tylko i wyłącznie w walce wręcz.Occ pisze:Używa się najlepszego możliwego As'a, czy w tym przypadku shieldy+hw.
Wyboru broni dokonuje się tylko podczas walki. Używasz save takiego jaki masz przeciwko strzelaniu, czyli w tym wypadku zbroja + tarcza.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Czy jeżeli w demonach przegram combat o np. 9 to rzucając dwie 1 nic mi sie nie stanie?
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Dzięki. I widze, że wypadałoby go wreszcie przeczytaćOcc pisze:Tak-FAQ GW.
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Linię "przelotu czaszki" wyznaczasz po tym jak przeciwnik powie, że czar wchodzi/nie uda mu się go rozproszyć, więc MR nie działa.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
..no i gdzie chcesz leci glowa
Czy jeśli w opisie czaru stoi, że możemy rzucić go na "friendly unit", to czy mag może rzucić czar również na siebie, czy musi być zapis "or himself". Pytanie odnośnie bound spella z czarem Vanhel's Danse Macabre rzucanego przez Vampira biegacza na siebie samego.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Możesz też na siebie.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
@gerwaz
w książce krasnoludów zobaczyłem, że może rerollować missfire tylko w katapulcie, nie w dziale. To do reroll w dziale jest z Rune of Forging. I niestety to jest prawda, ale może przerzucić tylko raz (chyba, że źle doczytałem )
czy rany z czempiona nie przechodzą na oddział, jeśli tylko w czempiona mogę bić? (np podczas ataku z flanki na konnicę)
w książce krasnoludów zobaczyłem, że może rerollować missfire tylko w katapulcie, nie w dziale. To do reroll w dziale jest z Rune of Forging. I niestety to jest prawda, ale może przerzucić tylko raz (chyba, że źle doczytałem )
czy rany z czempiona nie przechodzą na oddział, jeśli tylko w czempiona mogę bić? (np podczas ataku z flanki na konnicę)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Engineer w dziale - masz przerzut kostki na tabelce misfire'a, jeśli takowy Ci wypadniegerwaz26 pisze:Pytanko bo jakies to dla mnie dziwne jest. Czy dzialo krasnoludzkie ma przerzut na odbicie kuli jesli w dziale jest mistrz inzynier ?? Bo rozumiem ze moze Missfire'a przerzucic przy strzale ale przy odbicu to juz lekko dziwne jest bo niby jak on ma to zmienic? Dmucha na ta kule czy jak.
Master Engineer w dziale - działo zamiast zadawać D3 ran, zadaje D6 ran
Rune of Forging - runa pozwalająca Ci przerzucić misfire zarówno przy rzucie na odległość jaki i rzucie na odbicie.
Wszystkie te bonusy można skumulować w jednej maszynie, oczywiście ponosząc odpowiednie koszta.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."