Jak zacząć zbierać chaosowe puszki

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Re: Jak zacząć zbierać chaosowe puszki

Post autor: Grolshek »

Kroon pisze:Hej !

Wiem, że odkopałem temat wiem też, że mogę powtarzać pytanie :P

Ale co tam. Do teraz zbierałem Krasnoludy armia jak wiadomo defensywna. Teraz chcę się zabrać za WoCH , czytałem forum wiem więcej niż wcześniej ale sądzę, że lepiej Was zapytać zamierzam bo trochę się mało znam na 8 ed. Zamierzam kupić
- Batalion
- box marudów/warriors (nie wiem co wybrać)
- box konnicy (też nie wiem co teraz wybrać)
- jakiegoś maga i herosa

Co byście o tym sądzili co zmienili jeśli chodzi o zakup?

Dzięki za podpowiedzi :)
A jak będzie kupował drugich 5 najtów to zgłoś się do mnie będzie duuużo taniej... Ja mam ze 30 i chyba troszkę przydużo...

Awatar użytkownika
Kroon
Mudżahedin

Post autor: Kroon »

Spoko !

Chociaż teraz jak czytam i wnioskuje, że aż tak nie są już przydatni :) (mogę się oczywiście mylić) hehe
Dwarfs - 3/0/2

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Kroon pisze:Spoko !

Chociaż teraz jak czytam i wnioskuje, że aż tak nie są już przydatni :) (mogę się oczywiście mylić) hehe
No ja bez 2x5 Khornijczyków nie ruszam się z miasta... :shock:

Awatar użytkownika
Kroon
Mudżahedin

Ok posłucham się Ciebie :) Ile za 5 ?
Dwarfs - 3/0/2

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Awatar użytkownika
Kroon
Mudżahedin

Poszła pw :)
Dwarfs - 3/0/2

Awatar użytkownika
MorgotH
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MorgotH »

Witam

Właśnie zacząłem zbierać wojowników hałasu- armię wybrałem ze względu na najfajniejszy wygląd figurek, klimat sam w sobie i różne takie. Na tej samej zasadzie wybierałem figurki, które dostałem na urodziny (dobry patent- zrzuta po 20 od znajomych i mnogość figurek w posiadaniu), a mam następujące:

-Archaon- nie bawiłem się jeszcze z GS a pewniakiem będę musiał gdyż dziurawe to to (ale śliczne ;) )
-chosen- command
-Batalion- duże pudło, dużo figsów- trochę mnie to przytłoczyło :)

Wcześniej (we wrześniu) zakupiłem na próbę rycerzy aby obadać czy w ogóle chce mi się w tym babrać (wrzucił bym fotki rycerzyków ale trochę to jeszcze lipnie wygląda w porównaniu do prezentowanych tu prac :/ ). W najbliższą sobotę dostanę jeszcze lorda na demonicznym wierzchowcu, planuję też dokupić chosenów do komanda ale to po Nowym Roku

Posiadam również Lokhira z DE bo chciałem obadać jak z metalowymi figurkami (wolę plastiki sklejać ale same figurki są fajniejsze "organoleptycznie" :D) oraz knightów bretońskich (żona uważa, że mają ładne koniki :) )

Oczywiście mam zamiar trochę tym pograć jeśli kiedykolwiek znajdę na to czas, także proszę o kilka słów podsumowania/ porady dotyczące składu armii Hałasu.

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Lord na demonic mouncie - niepotrzebny (w razie potrzeby archaon może go zastąpić). Ale taki jest raczej mało grywalny (łatwo spada od katapult/dział i innych takich).
Polecam za to:
- lorda/czarodzieja na dysku (figurka może służyć zarówna za bohatera/lorda jak i czarodzieja)
- czarodzieja (typ dowolny ale warto mieć maga w armii)

Awatar użytkownika
DOC

Post autor: DOC »

Dorzuciłbym do tego box Warriorów i box Maruderów.
Waldi pisze: - lorda/czarodzieja na dysku (figurka może służyć zarówna za bohatera/lorda jak i czarodzieja)
- czarodzieja (typ dowolny ale warto mieć maga w armii)
MUSS
Osobiście poleciłbym jeszcze model Lorda na Juggernaucie (zaraz usłyszysz że jest mało grywalny i szybko spada - bo takie są fakty :P) gdyż jest to moim zdaniem jedna z ładniejszych figsów GW i to dzięki niemu ja się wciągnęłem do WFB i Puszek.
Szczur22 pisze:Bez BSB to jak bez wacka do burdelu. Napijesz się drinka, ale akcji nie bedzie bo spanikujesz.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

pomaluj co masz, pograj na proxy, obczaj która kompozycja armi Cię syci - zakupy dalsze potem

jeśli myslisz poważniej o WFB (turnieje i takie tam) olej rade w poście nademną
masz już archaonda drugi monster mount - choćby piękny jak jagger- w 8ed na 100% bedzie sie kurzył na półce , poczekaj z zakupem figsów na półke do skończenie kompletowania grywalnej armii
Obrazek
T

Awatar użytkownika
MorgotH

Dzięki za porady

Co do grania na proxach to oczywizda raczej- taki Archaon nawet za zwyklasa herosa przecież posłużyć może.
Co do lorda na DM jest po prostu prześliczny, lord na jaggu też ale musiał ustąpić przed choosenami.
Turnieje na razie w ogóle nie są brane pod uwagę- w WFB grałem na razie raz :) w związku z tym mogę pozwolić sobie na kupowanie tego co mi się podoba z wyglądu w pierwszej kolejności a potem ewentualnie pod kątem bitewnym (z posiłkowaniem się proxami).
A taki Lord na DM może posłużyć przecież nawet za czarnoksiężnika na DW ;)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Ja bym na twoim miejscu wykorzystał fakt że mieszkam w warszawie gdzie jest dużo lokali podanych na talerzu . W najbliższą sobotę na Narbutta jest jeden co prawda na 2400pts ale zawsze możesz wpaść popatrzeć ma piękne armie , pogadać o tych czy tamtych jednostkach , zobaczyć jak to wygląda i z czym to się je : ]
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Albo jak będziemy interes ubijać to wpadnij do mnie obejrzysz sobie armię chaosu pełną gębą...

Awatar użytkownika
MorgotH

MOŻE dzisiaj posklejam knechtów a może nie- dam Ci znać Groshek czy zostało mi coś czego potrzebujesz

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

MorgotH pisze:Witam

Właśnie zacząłem zbierać wojowników hałasu- armię wybrałem ze względu na najfajniejszy wygląd figurek, klimat sam w sobie i różne takie. Na tej samej zasadzie wybierałem figurki, które dostałem na urodziny (dobry patent- zrzuta po 20 od znajomych i mnogość figurek w posiadaniu), a mam następujące:

Oczywiście mam zamiar trochę tym pograć jeśli kiedykolwiek znajdę na to czas, także proszę o kilka słów podsumowania/ porady dotyczące składu armii Hałasu.
Moim zdaniem najfajniej sie gra Armią, która ci się po prostu podoba :D Dla mnie granie np na samej kawie i full magii to żadna zajawka. Ja wystawiam jednostki takie, jakimi akurat chcę sobie pograć i nie ma znaczenia że dostanę baty od kogoś kto wystawił trzech magów i full Konnych Marud.
Czytałem ostatnio raport z turnieju bodajże w Irlandii gdzie przyszedł koleś z Rospą właśnie na full magii wspartej tylko kawą. Wszystkie trzy bitwy wygrał walkowerem, zgarnął nagrodę i już więcej się tam nie pokazał...
Nie mam nic przeciwko takiemu graniu ale osobiście wolę grać armią, która stając na polu bitwy powoduje że jestem HAPPY kiedy na nią patrzę:D

Pozdrawiam:)
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

kawaleria rządziła w 7 ed

teraz podstawą jest dużo marauderów, warriorów i przede wszystkim chosenów
dodatkowo helcannony, warshriny/charioty i bohaterowie

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Kawaleria dalej daje radę, tylko bierze się jej mniej niż kiedyś - już nie 3-4 piątki, tylko raczej 1-2 siódemki lub ósemki, bo trzeba się liczyć z stratami od strzelania i ataków z bliska przy dużych klockach. Ale to wciąż szybka jednostka z wieeelkim kopnięciem :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

gerald_tarrant pisze:kawaleria rządziła w 7 ed

teraz podstawą jest dużo marauderów, warriorów i przede wszystkim chosenów
dodatkowo helcannony, warshriny/charioty i bohaterowie
A klimat pozostaje ponad czasowy, nie to co PG 8)

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

PG też jest ponadczasowe 8)

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Ponadczasowe? Co edycje inne podejście, faktycznie ponadczasowe... :D

ODPOWIEDZ