jak damdo wody to farba zajdzie, więc raczej nożemvocal pisze:jesli kleiłes trawsko wikolem to starczy do wody figsy wrzucic i sie klej rozpusci;] ale tez jestem za usunieciem za pomoca nożyka modelarskiego figurek, sam tak robie;] bezpieczniej.
Robota Jamakota
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Robota Jamakota
]arrrr
- Tiger Brown
- Kradziej
Jeśli figurki sa przyklejone do podstawek na klej do polistyrenu, a nie na supergluja, to oprócz metody chirurgicznej (ryzykowna, bo wymaga siły, a niektórzy kleją tak, że prędzej by się wieża Eiffela oderwała), można uży metody chemicznej: między figurkę a podstawkę wpuszczać rozpuszczalnik nitro. Należy to robić ostrożnie, żeby nie zalać figurki. Nitro rozpuszcza polistyren i spoinę i albo całość sama odejdzie, albo utoruje drogę dla noża.
A w ogóle najlepiej użyć tego:
http://www.jadarhobby.pl/jlc-c-21_458.h ... 502bd60a38 Rewelacyjna sprawa do precyzyjnych cięć. Jeśli nie połamiesz, to starczy Ci na lata, bo się praktycznie nie tępi na polistyrenie.
A w ogóle najlepiej użyć tego:
http://www.jadarhobby.pl/jlc-c-21_458.h ... 502bd60a38 Rewelacyjna sprawa do precyzyjnych cięć. Jeśli nie połamiesz, to starczy Ci na lata, bo się praktycznie nie tępi na polistyrenie.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
no na razie podstawki wyglądaja na całkowicie zgapione z moich... na pewno tego nie pochwalę.
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Trochę bez sensu takie kopiowanie bez krzty własnej inwencji. Nie uważasz ze jakas modyfikacja - dodanie trawki, moze zmiana kolorystyki ziemi, rantów czy kryształków (może zastapienie ich np kolorowymi kamyczkami akwariowymi?) mogłaby poprawic i sam wygląd podstawki, i byłaby bardziej etyczna?
Pomijając fakt, że przy oryginale jakośc lezy
Pozdrawiam
Pomijając fakt, że przy oryginale jakośc lezy
Pozdrawiam
zabójczo podobne! :> no ale nie powinieneś marudzić tylko cieszyć się, że Twoje pomysły są inspiracja dla ludzivocal pisze:no na razie podstawki wyglądaja na całkowicie zgapione z moich... na pewno tego nie pochwalę.
próby nmm w powijakach jamakocie ale ćwicz ćwicz może coś z tego będzie...
Widać, że sporo się napracowałeś dlatego
- Tiger Brown
- Kradziej
Eee... czy trochę nie przesadzacie? Inwencja - OK, ale idąc tym tropem, to w oddali zobaczymy "wzór zastrzeżony podstawki z unikalnym motywem trzech kamyczków na planie trójkąta" Poza tym jeśli "jakość leży przy oryginale" a do jej poprawienia wystarczy "dodanie trawki", to chyba ta jakość niezbyt wymaksowana.
Ale generalnie uwaga o inwencji słuszna!
Ale generalnie uwaga o inwencji słuszna!
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
zupełnie co innego czymś sie inspirowac a co innego to powielać. tym bardziej w tak kreatywnym hobby powielanie kluczowej idei armii która ją wyróżnia w polsce a nie wykluczone że i na świecie uważam za niesmaczne:/ wiadomo że nikomu oczywiście nikt nie będzie niczego zabraniać ale jestem za szerzeniem kreatywności. starczy że w rozpiskach armie będą za parę miesięcy wyglądać identycznie:P
poza tym nie problem coś zmienić w tych podstawkach jak napisał chociażby Fluffi... więc nie rozumiem po co robić prawie takie same?
poza tym nie problem coś zmienić w tych podstawkach jak napisał chociażby Fluffi... więc nie rozumiem po co robić prawie takie same?
Nie usuwaj tych kryształków spaczenia. Ładnie Ci wyszły.
Poza tym. Z tymi podstawkami twoje modele duzo łądniej wygladają
Poza tym. Z tymi podstawkami twoje modele duzo łądniej wygladają
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
dorzuć żółtą trawkę kępkami, trochę kości, czaszek, jakąś rurę kanalizacyjną czy zardzewiałą broń i będzie wypas. dobrze zakupić box szkieletów na same podstawki, mi w karierze już ze 2 boxy zeszły.. na same podstawki. a dawniej po 20 były pakowane
Twoje malowanie jest kubek w kubek jak moje (kolory podstawowe, wash na wszystko, drybrush na futrze, pordzewienie pancerzy washem i ewentualny hightlighting. Co nie !? ) zdaniem moich kolegów (modelarzy - co prawda 40k ale modelarzy) poziom już podpada pod TT- ale jeszcze trochę praktyki (rozjaśnianie skóry, lepsze robienie płaszczy) i będzie TT
Za to jak maluje black templarów to jakimś dziwnym cudem mój poziom wzrasta do TT (może przez brak skóry i płaszczów przy power armorach )
Za to jak maluje black templarów to jakimś dziwnym cudem mój poziom wzrasta do TT (może przez brak skóry i płaszczów przy power armorach )
a weź przestań z glazami, to się człowiek przy hordówce zamęczy ja jak już warstwami ma jechać to np snikcha (którego zresztą teraz maluje i fajnie płaszczyk wyszedł) albo queeka ma zajebistą zbroje do lekkiego cieniowania (dużo płaskich płytek)
Klanratów i inne ścierwa to ty maluj na ilość a nie na jakość (ale w granicach rozsądku )
Klanratów i inne ścierwa to ty maluj na ilość a nie na jakość (ale w granicach rozsądku )