Okropne likaonowe modele
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Okropne likaonowe modele
Czołg za duży, troszkę mało szczurzy ale i tak mi się podoba.Proponowałbym poświęcać dwa razy więcej czasu na każdy projekt, pomysły masz bardzo ciekawe i przydałoby się je dopracować.Jest jeszcze kwestia wielkości modeli, czemu robisz wszystko takie wielkie, może spróbuj robić o połowę mniejsze.Na koniec zrób koniecznie coś z tym białym kolorem bo wali po oczach okrutnie, łosz bezwzględnie niezbędny.Mam nadzieję że krytyka zmotywuje do cięższej pracy.
na razie nałożyłem jedynie podstawowe kolory, malowania będzie przy nich sporo
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Nie sposób zauważyć jednego: na każdą konstruktywną krytykę reagujesz stwierdzeniem że model jest niedokończony, to tylko zarys, jeszcze wymaga sporo pracy, względnie wrogie siły zasabotowały go tuż przed zrobieniem zdjęcia. Widzę twoje dzieła już trzeci rok, i mam durne wrażenie że nie widziałem czegoś co jest definitywnie skończone. Mam wrażenie że po chwilowej fascynacji własnym pomysłem tracisz do niego cierpliwość i uciekasz do innego, który właśnie ci wpadł do głowy. Rozumiem, chcesz mieć rozpoznawalną, pełną nowatorskich konwersji armię, ale czy to jeszcze jest armia? Część z tych rzeczy rzeczywiście wygląda ciekawie (katapulta i chyba-doomdiver są bardzo "orky"), ale montowane z second handów(już pomalowane elementy wykorzystane powtórnie) i podkładowane na czarno tuż po osiągnięciu ogólnego planowanego zarysu. Jakiekolwiek przeróbki są wtedy bardzo trudne, a ty wyraźnie liczysz na to że twoje planowane cudowne malowanie zamaskuje wszystkie niedociągnięcia konstrukcji. Niestety, malowanie albo nie następuje, albo jest takie typowo na odwal się z dorobioną ideologią (Że niby nie chce mi się malować więc zostawiam czarny podkład na wierzchu? Łgarstwo! To czarne orki, więc mają czarne zbroje! A drewno jest nasmołowane! A Gobliny smarują twarze sadzą! A w ogóle to jeszcze nie skończyłem, i modele malował mój bezużyteczny sługa, którego już za to powiesiłem a teraz pracuję nad naprawieniem jego niepowodzeń.) Podejście, trzeba przyznać, zgodne z klimatem twoich armii, acz doprowadza do tego że swoją zdolność do konwersji starasz się udowodnić ich dość potężną łączną masą.
+1
Niestety ale kolega ma sporo racji.
Modele choć niektóre fajne nigdy nie są już kończone i wipami zostają.
Niestety ale kolega ma sporo racji.
Modele choć niektóre fajne nigdy nie są już kończone i wipami zostają.
@ Kefas
Jeżeli zdjęcia są do bani i nic na nich nie widać, to chyba lepiej powiedzieć "zdjęcia są do bani" i oczekiwać, że autor postara się jakieś lepsze zdjęcia zrobić, niż żeby nie było żadnego komentarza? Przecież często nic na takich fotkach nie widać.
A i co do zakładania konta - zazwyczaj IP wychodzi przy takiej sytuacji. Na razie niczego się nie dopatrzyłem. A tak poza tym, mieści się to w ramach konstruktywnej krytyki.
Jeżeli zdjęcia są do bani i nic na nich nie widać, to chyba lepiej powiedzieć "zdjęcia są do bani" i oczekiwać, że autor postara się jakieś lepsze zdjęcia zrobić, niż żeby nie było żadnego komentarza? Przecież często nic na takich fotkach nie widać.
A i co do zakładania konta - zazwyczaj IP wychodzi przy takiej sytuacji. Na razie niczego się nie dopatrzyłem. A tak poza tym, mieści się to w ramach konstruktywnej krytyki.
Uważam, że jednak lepiej napisać: "słuchaj postaraj się robić lepsze zdjęcia bo na tych nie widać przedstawianego przez Ciebie modelu na tyle dobrze żeby go konstruktywnie ocenić" i zaproponować jakiś link z tutorialem niż oczekiwać, że liakon sam do tego dojdzie skoro widać, że notorycznie popełnia ten sam błąd.. zresztą liakon prosił chyba o pomoc w robieniu zdjęć tylko nie wiem czy ktoś odpowiedział na tą prośbę...
Co do nowego członka naszego forum to był raczej żart niż próba insynuacji że osoba ta która "zjechała" liakonowe modele specjalnie w tym celu założyła konto Co nie znaczy, ze przed określeniami typu: "łgarstwo" i dość ciętym i pretensjonalnym językiem tej krytyki nie mam prawa wypowiedzieć swojego zdania... i starać się zrozumieć obydwie strony.
Mam nadzieję, że liakon jednak się nie zniechęci i pokaże nam w przyszłości jeszcze dużo fajnych modeli...
Co do nowego członka naszego forum to był raczej żart niż próba insynuacji że osoba ta która "zjechała" liakonowe modele specjalnie w tym celu założyła konto Co nie znaczy, ze przed określeniami typu: "łgarstwo" i dość ciętym i pretensjonalnym językiem tej krytyki nie mam prawa wypowiedzieć swojego zdania... i starać się zrozumieć obydwie strony.
Mam nadzieję, że liakon jednak się nie zniechęci i pokaże nam w przyszłości jeszcze dużo fajnych modeli...
Pure evil and hate!!!Zdjęcia rzeczywiście rozmazane ,ale ujdzie w tłoku tych niezwykłych bestii!!!Czołg dlatego niektórym nie pasi bo nie pochodzi ze stajni GW-przynajmniej nie cały,mi to wsio -wystarczy,że ma emblematy skavenów i przypomina maszynerie z flufu,bo cholera wie na co gryzonie mogą wpaść.
Nie chcę wywoływać wojny, ale przedmówca może zerknąć i stwierdzić że aż tak "nowym" członkiem tego forum nie jestem. Mało aktywnym, owszem, ale już ten roczek upłynął.
Z Likaonem znam się trochę czasu, i mój komentarz miał mu przypomnieć żeby kończył swoje konwersje, do licha ciężkiego i kapci proboszcza. Bo na razie to co widzimy to wszystko niedokończeńce, wymagające jeszcze pewnej pracy, a pozostające w charakterze straszydła w różnych zakamarkach. Zwykle jego konwersje kończą się na posmarowaniu figurki jedną warstwą farby i stwierdzeniu że gdyby miał czas to by lepiej zrobił. Ale zgadzam się z przedmówcą: mam nadzieje że likaon pokaże nam w przyszłości dużo fajnych modeli.
Dopisane: I niech mi likaon wyśle prywatną to mu zrobię zdjęcie.
Z Likaonem znam się trochę czasu, i mój komentarz miał mu przypomnieć żeby kończył swoje konwersje, do licha ciężkiego i kapci proboszcza. Bo na razie to co widzimy to wszystko niedokończeńce, wymagające jeszcze pewnej pracy, a pozostające w charakterze straszydła w różnych zakamarkach. Zwykle jego konwersje kończą się na posmarowaniu figurki jedną warstwą farby i stwierdzeniu że gdyby miał czas to by lepiej zrobił. Ale zgadzam się z przedmówcą: mam nadzieje że likaon pokaże nam w przyszłości dużo fajnych modeli.
Dopisane: I niech mi likaon wyśle prywatną to mu zrobię zdjęcie.