Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
Ostatnio mam fazę na zrobienie matikory z lwów HE(skrzydełek balroga lub tyrkowych oraz całej masy bitzów po old one), czy ten model jest grywalny i po zrobieniu byłbym go w stanie sprzedać za 50+ zł
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
To wszystko zalezy od wykonania ;P
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Chciałbym poruszyć znowu temat związany z atakowaniem klocka od boku Hydry przez klocek piechoty.
W sytuacji kiedy od frontu Hydra walczy z przeciwnikiem i poganiacze sa ustawienie po obu jej bokach.
Wówczas przecinki atakuje od flanki i teraz:
a) bije tylko w poganiacza 2 modelami (podstawka i róg)
b) bije całym forntem np 5 modeli tylko czy może w tej sytuacji zaatakować tylko Hydrę ? (według zasad jeśli może bić po Hydrze i poganiaczu to wszystkie ataki lecą w Hydrę)
Proszę o odpowiedź.
W sytuacji kiedy od frontu Hydra walczy z przeciwnikiem i poganiacze sa ustawienie po obu jej bokach.
Wówczas przecinki atakuje od flanki i teraz:
a) bije tylko w poganiacza 2 modelami (podstawka i róg)
b) bije całym forntem np 5 modeli tylko czy może w tej sytuacji zaatakować tylko Hydrę ? (według zasad jeśli może bić po Hydrze i poganiaczu to wszystkie ataki lecą w Hydrę)
Proszę o odpowiedź.
pewny jestes?
mi sie wydaje ze powinna obowiazywac ta sama zasada co z niepelnymi rankami w oddziale.
Analogicznie szarzujesz piechota na tyl piechoty z 6 modelami, 5 w pierwszym ranku i 1 w drugim de facto styka sie niby tylko 3 z tym 1 z tylu ale bija wszyscy bo "wirtualnie stykaja sie z modelami w pierwszym szeregu.
Wydaje mi sie ze ta sama sytuacja
mi sie wydaje ze powinna obowiazywac ta sama zasada co z niepelnymi rankami w oddziale.
Analogicznie szarzujesz piechota na tyl piechoty z 6 modelami, 5 w pierwszym ranku i 1 w drugim de facto styka sie niby tylko 3 z tym 1 z tylu ale bija wszyscy bo "wirtualnie stykaja sie z modelami w pierwszym szeregu.
Wydaje mi sie ze ta sama sytuacja
1. Dokładnie zgadzam się SexRocetem więc jednostka która zaszarżowała z boku stykając się fizycznie z poganiaczem i niepełnym rankiem czyli Hydrą to przeciwnika traktuję się de facto jak związanego z walka z Hydrą i poganiaczem. Reasumując nie może bić po poganiaczu - zgadza się ?
2. Przy okazji mam pytanie drugie w tej samej sytuacji przeciwnik deklarując szarże mierzy czy się udała do poganiacza czy do Hydry ? Z tego co pamiętam do Hydry - zgadza się ?
3. Jakie US ma Hydra z poganiaczami 5 czy 7 ?
2. Przy okazji mam pytanie drugie w tej samej sytuacji przeciwnik deklarując szarże mierzy czy się udała do poganiacza czy do Hydry ? Z tego co pamiętam do Hydry - zgadza się ?
3. Jakie US ma Hydra z poganiaczami 5 czy 7 ?
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2010, o 09:45 przez Raamiel, łącznie zmieniany 1 raz.
Oczywiście że jeśli chodzi "fizyczne dostawienie" to tylko do poganiacza bo innej opcji nie ma ponieważ tylko ten model wystaje z boku.
Zgodnie z zasadami zasadami Hydry gdzie jest jasno napisane że jeśli przeciwnik może wybrać ze cel ataku poganiacza lub hydrę MUSI BIĆ PO HYDRZE. Obowiązuje zasada niepełnego ranku w walce wręcz jeśli chodzi o liczbę walących modeli i taka sytuacja ma miejsce w tym przypadku.
Zgodnie z zasadami zasadami Hydry gdzie jest jasno napisane że jeśli przeciwnik może wybrać ze cel ataku poganiacza lub hydrę MUSI BIĆ PO HYDRZE. Obowiązuje zasada niepełnego ranku w walce wręcz jeśli chodzi o liczbę walących modeli i taka sytuacja ma miejsce w tym przypadku.
Jesli jest taka sytuacja (gdzie to oddzial walczacy front frontem z hydra to hydra, to poganiacze a to oddzial ktory zaszarzowal na bok hydry) to pierwszy zielony ludek moze bic po poganiaczach bo styka sie tylko z nim zas kazdy kolejny musi bic w hydre. Gdyby bylo inaczej to dwa ostatnie zielone ludki nie mogly by bic wogole a przeciez moga
A co do mierzenia zasiegu szarzy to wydaje mi sie ze jesli hydra juz jest w walce to mozna miezyc zasieg szarzy do poganiacza, ale to tylko jesli juz jest w walce