BSB - wszystko, co trzeba o nim wiedzieć
Moderator: Gremlin
i ma zasady vampire chyba więc po śmierci generała się nie sypie...
Dla mnie Coach to też duży problem, bo nie dość że wysoki T to jeszcze ward 4+ z pupy, no i jak każdy rydwan przejeżdża po większości jednostek WE a ze swoim ruchem ma na to duże szanse (zwłaszcza jak ktoś gra praktycznie całą armią z ItP). Dziwie się że ludzie na nim nie grają, z tak dużą ilością kostek jakie wampiry produkują to w 3-4 turze ma się jednostkę praktycznie nie do zabicia...więc akurat wtedy gdy szachy się kończą
Dla mnie Coach to też duży problem, bo nie dość że wysoki T to jeszcze ward 4+ z pupy, no i jak każdy rydwan przejeżdża po większości jednostek WE a ze swoim ruchem ma na to duże szanse (zwłaszcza jak ktoś gra praktycznie całą armią z ItP). Dziwie się że ludzie na nim nie grają, z tak dużą ilością kostek jakie wampiry produkują to w 3-4 turze ma się jednostkę praktycznie nie do zabicia...więc akurat wtedy gdy szachy się kończą
No sam sobie prawie odpowiedziales dlaczego ludzie nie graja. Naladowuje sie troche za pozno. A do tego czasu jest zwyklym rydwanem za 200 pkt, ktory chociaz wytrzymaly to schodzi od sily 7 a wiec od wszelkich armat, dwurakow na pakernych herosach, katapult itp. Kluczowe jest dla niego dostanie eterycznosci, wtedy polowa maszyn i dwuraki nie sa go w stanie ruszyc. Pozatym mimo warda potrafi utknac w combacie i sie zwyczajnie posypac. Ale i tak na nim gram, bo jest mega fajny
Mój kumpel też gra na couchu i idzie mu całkiem dobrze
Największy problem to właśnie gdy staje sie eterykiem. No i największy ból dla black couch'a to są dwarfy. Bolec z S7, katapa czy canion... To boli.
Ale wracajmy do tematu, do WElfickiego BSB
To ja mam takie lamerskie pytanie: gdzie wstawiacie najczęściej swojego bsbka?
pozdro
Największy problem to właśnie gdy staje sie eterykiem. No i największy ból dla black couch'a to są dwarfy. Bolec z S7, katapa czy canion... To boli.
Ale wracajmy do tematu, do WElfickiego BSB
To ja mam takie lamerskie pytanie: gdzie wstawiacie najczęściej swojego bsbka?
pozdro
Ja niedawno przetestowałem (na ost. turnieju) bsbka w łucznikach. Tzn. szły łuki po lewej, po prawej, w środku drzewo i w jednych łukach koło drzewa bsb Serio naprzeciwko nie pamiętam juz czego, ale dała radę kombinacja Jeszcze hoda z bsbka i praktycznie drzewo dobiło.
A tak to moim ulubionym miejscem do bsb są WD, gdzie indziej to raczej mało się spełnia...
A tak to moim ulubionym miejscem do bsb są WD, gdzie indziej to raczej mało się spełnia...
- Jacek_Azael
- Masakrator
Mój AB pozwala na to. To raczej może. A masz banner, czy war banner?
- Michał Archanioł
- Mudżahedin
A ja powiem, że dla mnie łuk, jakikolwiek, na BSB to śmiech na sali.
Mówienie, że można mu dać łuk magiczny i hode, że hoda niweluje działanie łuku (tak naprawdę się dzieje), czyniąc go niemagicznym to "trochę" naginanie rzeczywistości. Jeśli bowiem łuk przestaje być magiczny to staje się długim łukiem, którego BSB nie może używać. (IMHSotBO jest to wał)
Odmawiam gry z kimś takim.
Mówienie, że można mu dać łuk magiczny i hode, że hoda niweluje działanie łuku (tak naprawdę się dzieje), czyniąc go niemagicznym to "trochę" naginanie rzeczywistości. Jeśli bowiem łuk przestaje być magiczny to staje się długim łukiem, którego BSB nie może używać. (IMHSotBO jest to wał)
Odmawiam gry z kimś takim.
Oczywiście, że może mieć dowolny magiczny łuk. Może też z niego strzeklać, jak już pozbędzie się haila.
He mogą brać zwykły łuk na bsb. Do tego dwuraka i tarczę. Nawet figurki w armybooku są tak wyposażone. Więc możesz się pośmiać z siebie.dla mnie łuk, jakikolwiek, na BSB to śmiech na sali.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Michał Archanioł
- Mudżahedin
Właśnie dlatego mnie tam na razie nie zobaczą... Dopóki się zasada ta nie zmieni...
A tak gwoli ścisłości to jak sobie tłumaczycie?
P.S.
Chciałbym wiedzieć bo jestem klimaciarzem do bólu.
A tak gwoli ścisłości to jak sobie tłumaczycie?
P.S.
Chciałbym wiedzieć bo jestem klimaciarzem do bólu.
- Michał Archanioł
- Mudżahedin
To dziwne bo mój army book mówi jasno że taką możliwość on traci...
To se odmawiaj...Michał Archanioł pisze: Odmawiam gry z kimś takim.
Ja odmawiam gry z jaszczurkami, bo jak to - jaszczurki chodzą ?? jak to możliwe ?? nie będę walczyć ze szkieletami, bo przecież one nie powinny żyć itd. - to fantasy chłopie i wkładanie tutaj świata realnego i realizmu mija się z celem.
Jak sobie wytłumaczyć BSB z łukiem ?? niosę łuk na plecach i sztandar w garści. Chcę strzelić, to sztandar wbijam w ziemię, biorę łuk i siup. Bo chyba nie powiesz mi że z łuku się strzela w pełnym biegu
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
- Michał Archanioł
- Mudżahedin
Ciekawe?
Dlaczego zatem nie może on używać długiego łuku ?
Dlaczego zatem nie może on używać długiego łuku ?