BSB - wszystko, co trzeba o nim wiedzieć

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

black couch w tej edycji IMO jest bardzo mocny, zawsze mam problem żeby go ruszyć no chyba że biegacz + drzewo. Ale na małe pkts., to ciężko ruszyć to draństwo, T6, sporo woundów, 3+ asv i 4+ ward, i jeszcze te durne dodatki...

Jedyne co to że ma mało Ld, bardzo łatwo się sypie ;p

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Dzidzia pisze:
Jedyne co to że ma mało Ld, bardzo łatwo się sypie ;p

Bardzo latwo sie sypie od czego, albo w zwiazku z czym?
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Jeśli chodziło mu o CC to nie polecam, a jeśli o śmierci generała to zawsze ma warda... Jo

Szypul
Mudżahedin

Post autor: Szypul »

i ma zasady vampire chyba więc po śmierci generała się nie sypie...
Dla mnie Coach to też duży problem, bo nie dość że wysoki T to jeszcze ward 4+ z pupy, no i jak każdy rydwan przejeżdża po większości jednostek WE a ze swoim ruchem ma na to duże szanse (zwłaszcza jak ktoś gra praktycznie całą armią z ItP). Dziwie się że ludzie na nim nie grają, z tak dużą ilością kostek jakie wampiry produkują to w 3-4 turze ma się jednostkę praktycznie nie do zabicia...więc akurat wtedy gdy szachy się kończą

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Post autor: Morgon82 »

No sam sobie prawie odpowiedziales dlaczego ludzie nie graja. Naladowuje sie troche za pozno. A do tego czasu jest zwyklym rydwanem za 200 pkt, ktory chociaz wytrzymaly to schodzi od sily 7 a wiec od wszelkich armat, dwurakow na pakernych herosach, katapult itp. Kluczowe jest dla niego dostanie eterycznosci, wtedy polowa maszyn i dwuraki nie sa go w stanie ruszyc. Pozatym mimo warda potrafi utknac w combacie i sie zwyczajnie posypac. Ale i tak na nim gram, bo jest mega fajny :twisted:

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Mój kumpel też gra na couchu i idzie mu całkiem dobrze ;)
Największy problem to właśnie gdy staje sie eterykiem. No i największy ból dla black couch'a to są dwarfy. Bolec z S7, katapa czy canion... To boli.

Ale wracajmy do tematu, do WElfickiego BSB :D
To ja mam takie lamerskie pytanie: gdzie wstawiacie najczęściej swojego bsbka?

pozdro :)

Pycu
Pseudoklimaciarz

Post autor: Pycu »

w 7 WD ;p albo hardcore samopas :D ale wtedy za szybko schodzi :D

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Ja niedawno przetestowałem (na ost. turnieju) bsbka w łucznikach. Tzn. szły łuki po lewej, po prawej, w środku drzewo i w jednych łukach koło drzewa bsb :D Serio naprzeciwko nie pamiętam juz czego, ale dała radę kombinacja ;) Jeszcze hoda z bsbka i praktycznie drzewo dobiło.

A tak to moim ulubionym miejscem do bsb są WD, gdzie indziej to raczej mało się spełnia... ;)

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

Czy BSB może mieć Bow of Loren?

(Zastanawia mnie to, bo w podręczniku nie widzę niczego, co by BSB w tym przeszkadzało, a army builder nie da mu wcisnąć bow of loren, czyli może czegoś nie doczytałem?)

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Mój AB pozwala na to. To raczej może. :wink: A masz banner, czy war banner?

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Nic nie mam na nim, chyba poszukam nowszej nakładki w takim razie. :D

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Hmm, imho nie może, ponieważ bsb (staroedycyjny) nie może uzywac łuków. Np. z Banem + hodą daje nam układ, który pozwala tylko na wystrzelenie hody, nie na strzelanie za pomocą łuku...

pozdro

Awatar użytkownika
Michał Archanioł
Mudżahedin

Post autor: Michał Archanioł »

A ja powiem, że dla mnie łuk, jakikolwiek, na BSB to śmiech na sali.

Mówienie, że można mu dać łuk magiczny i hode, że hoda niweluje działanie łuku (tak naprawdę się dzieje), czyniąc go niemagicznym to "trochę" naginanie rzeczywistości. Jeśli bowiem łuk przestaje być magiczny to staje się długim łukiem, którego BSB nie może używać. (IMHSotBO jest to wał)
Odmawiam gry z kimś takim.

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

I oddajesz 20 do 0, zapraszam na turnieje. :D

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Oczywiście, że może mieć dowolny magiczny łuk. Może też z niego strzeklać, jak już pozbędzie się haila.
dla mnie łuk, jakikolwiek, na BSB to śmiech na sali.
He mogą brać zwykły łuk na bsb. Do tego dwuraka i tarczę. Nawet figurki w armybooku są tak wyposażone. Więc możesz się pośmiać z siebie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Michał Archanioł
Mudżahedin

Właśnie dlatego mnie tam na razie nie zobaczą... Dopóki się zasada ta nie zmieni...

A tak gwoli ścisłości to jak sobie tłumaczycie?

P.S.
Chciałbym wiedzieć bo jestem klimaciarzem do bólu.

Awatar użytkownika
Michał Archanioł
Mudżahedin

To dziwne bo mój army book mówi jasno że taką możliwość on traci... 8)

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Jankiel pisze:Oczywiście, że może mieć dowolny magiczny łuk. Może też z niego strzeklać, jak już pozbędzie się haila.
Uff, bo już mnie Piotras nastraszył, że wałowałem. Parę magiczek już mój bsb ubił korzystając z łuku po wystrzelenieu hejla.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Michał Archanioł pisze: Odmawiam gry z kimś takim.
To se odmawiaj...

Ja odmawiam gry z jaszczurkami, bo jak to - jaszczurki chodzą ?? jak to możliwe ?? nie będę walczyć ze szkieletami, bo przecież one nie powinny żyć itd. - to fantasy chłopie i wkładanie tutaj świata realnego i realizmu mija się z celem.

Jak sobie wytłumaczyć BSB z łukiem ?? niosę łuk na plecach i sztandar w garści. Chcę strzelić, to sztandar wbijam w ziemię, biorę łuk i siup. Bo chyba nie powiesz mi że z łuku się strzela w pełnym biegu ;)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Michał Archanioł
Mudżahedin

Ciekawe?
Dlaczego zatem nie może on używać długiego łuku ?

ODPOWIEDZ