Zatem Vanguard posiadają Marasi Konni, psy zaś pewnie nie.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Moderator: JarekK
Poprawiłem się wcześniej.- Vanguarda mają Fast Cavalry, nasze psy nie są fastem
Nie widziałem tego zapisu, lecz skoro ty masz RB.True LoS jest opisany na stronie 10tej. Czyli nie będzie zasłaniania Knechtów psami już. Ani konnymi maruderami jak się ktoś uprze...
Nie wspomniałem o Channelingu, gdyż nawet nie warto.- Magowie mogą generować dodatkowe kostki, każdy mag na 6+ raz na fazę może zrobić kostkę PD /DD (zależnie od tego czyja to jest faza magii)
Ale można zdawać LD, by tego uniknąć.jeśli chodzi o Frenzy to dodaj, że jeśli nie zdasz Ld, to musisz deklarować na szarżę na najbliższy cel zawsze. no i przypominam, że Frenzy trzeba zdawać (w przypadku kawalerii), gdy cokolwiek pojawi się w zasięgu 19 cali od naszych Knechtów, więc co turę będziemy musieli testować wszystkie nasze oddziały praktycznie... A palenie szarży średnio na 5" jest, więc ładnych parę razy nasi rycerze zamiast maszerować do przodu poczłapią parę cali tylko... Dodatkowo nie ma już dodatkowych ataków dla koni, a po walce można zamiast gonienia robić reform, więc wydaje mi się, że coraz więcej osób będzie myślało o innych markach niż Khorne...
Nie widziałem tego w reference.- obowiązuje modyfikator za multiple shots tak jak teraz, czyli jest tak jak było
michau5300 pisze:A nie ma nic za strzelanie nad oddziałami ? Jak nie to lekka lipa..
To i ja się podepnę do pytania, czy magowie gracza, który w tej rundzie będzie się "bronił" też challengują?jurak pisze:....
a wlasnie, jak z challenge'ami?
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Bo mam dość grania niepomalowanymi figsami... Chcę złożyć legalną rospę pod figurki które mam pomalowane bez względu na ich siłę lub jej brak w 8ed. I powolutku malować warriorów itp.Varinastari pisze:A po cóż Ci zapełniać cory psami?
Mhm. Już myślałem, iż ktoś próbuje w desperacji zapchać core śmieciami, by wystawić więcej najtówBo mam dość grania niepomalowanymi figsami... Chcę złożyć legalną rospę pod figurki które mam pomalowane bez względu na ich siłę lub jej brak w 8ed. I powolutku malować warriorów itp.