Poza tym w nowej edycji BP aż tak nie jest potrzebne, serio. Common Magic Items załatwia 1/4 tego, co robiło BP. Nowe zasady kolejną 1/4 i tak naprawdę rzeczy typu scenariusze na turniejach / ograniczenia kompozycyjne na turniejach powinny same załatwić sprawę. Tak to wygląda póki co.
Dlatego też zgłosiłem się do projektu BS, do czego zresztą Barb mnie zachęcił. Myślę, że póki co dyskusja dalsza wiele nie wniesie, trzeba poczekać co się z tego wykluje, zagrać parę turniejów na wszelakie zasady (już zgłosiłem się na turniej do Wawy, żeby zobaczyć co szwankuje najbardziej ) i wtedy po upublicznieniu efektów prac będzie można powiedzieć coś więcej...Rakso_The_Slayer pisze:+1. Takie coś właśnie popieram.tomekjar pisze: ja wolę zatrzymać się na minimalnej ingerencji w zasady, takim Rules Packu, który będzie można zawrzeć w temacie o turnieju. Ma być krótki, nie ingerować zbyt mocno w zasady, ale pozwolić na w miarę rozsądną rozgrywkę.
A samego projektu Barba też bym nie skreślał, może to być bardzo fajny zestaw zasad. Szkoda tylko, że w moim odczuciu to już nie WFB, ale tak jak mówię wszystko się okaże.