Ulthuan Naviedzonego i różne różności
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Ulthuan Naviedzonego i różne różności
Świetna robota. Szczególnie wieża po lewej stronie. 

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Hah! Dzięki!
Właśnie w produkcji jest murek. Klimatyczny oczywiście. 

- Naviedzony
Lubię taką baśniowość na stole, choć figurki HE zdecydowanie bardziej przypadają mi do gustu nowe, siódmoedycyjne, niż stare (za wyjątkiem Dragon Princów, starzy DP są przepiękni).
- Naviedzony
"Soulgrindera czas zacząć!", jak pisał wieszcz narodowy.
Postanowiłem go ulepić od początku całego, mimo że uważam, że nie mam umiejętności. Trudno. Będę go lepił tak długo, aż będę usatysfakcjonowany z rezultatu (czyli długo). Będę dzielił się z Wami jakimiś randomowymi zdjęciami WIPów, bo kiedy czasem patrzę na ten model i myślę ile z nim jest roboty, to nawet mnie nieco przeraża perspektywa dłubania przy nim.
Pancerz jest na etapie późnego WIP. Z założenia mój legion Slaanesha utrzymany będzie w konwencji roślinno-kwietnej. Demonetki z wianuszkami kwiatków, na podstawkach ogrody Slaanesha, kolczaste róże, rosiczki i tak dalej. Pomysł na pancerz ma zakładać spękania, z których na późniejszym etapie modelowania będą wyrastały kwiaty. Pomysł wydaje mi się być fajnym, jednocześnie ładny i nieco schizerski, czyli to, co kojarzy mi się najbardziej ze Slaaneshem. Na razie wygląda tak:

Druga fotka to pajeczakowate łapki na różnym stadium rozwoju od szkieletu z drutu do gotowego "szponu" przed szlifierką.

Postanowiłem go ulepić od początku całego, mimo że uważam, że nie mam umiejętności. Trudno. Będę go lepił tak długo, aż będę usatysfakcjonowany z rezultatu (czyli długo). Będę dzielił się z Wami jakimiś randomowymi zdjęciami WIPów, bo kiedy czasem patrzę na ten model i myślę ile z nim jest roboty, to nawet mnie nieco przeraża perspektywa dłubania przy nim.
Pancerz jest na etapie późnego WIP. Z założenia mój legion Slaanesha utrzymany będzie w konwencji roślinno-kwietnej. Demonetki z wianuszkami kwiatków, na podstawkach ogrody Slaanesha, kolczaste róże, rosiczki i tak dalej. Pomysł na pancerz ma zakładać spękania, z których na późniejszym etapie modelowania będą wyrastały kwiaty. Pomysł wydaje mi się być fajnym, jednocześnie ładny i nieco schizerski, czyli to, co kojarzy mi się najbardziej ze Slaaneshem. Na razie wygląda tak:

Druga fotka to pajeczakowate łapki na różnym stadium rozwoju od szkieletu z drutu do gotowego "szponu" przed szlifierką.

Ciekaw jestem postępów, bo narazie nei jestem sobie w stanie wyobrazić co jest czym 

- Naviedzony
Coś trochę innego:
Podstawki pod 15 Silver Helms. Póki co WIP.

Podstawki pod 15 Silver Helms. Póki co WIP.

- Naviedzony
Wiem, modele w większości zasłonią ten wzór, ale lubię mieć świadomość, że mimo wszystko on tam jest.
Tym bardziej, że armia utrzymana jest w klimacie miejskim. 

Wiesz że jest to praca z gatunku podziwiać i się czepiać jednocześnie?
Ambitnie, z pomysłem. Jednocześnie małe kamyki miejscami kiepsko wyszły, dolne z prawej strony, lekkie odejście od całości.
Generalnie, z całą pewnością bardzo ciekawe podejście do tematu podstaw.
Ambitnie, z pomysłem. Jednocześnie małe kamyki miejscami kiepsko wyszły, dolne z prawej strony, lekkie odejście od całości.
Generalnie, z całą pewnością bardzo ciekawe podejście do tematu podstaw.
- Naviedzony
Ewentualne niedoróbki postaram się zamaskować odpowiednim rozmieszczeniem modeli. No i kolory jeszcze poprawię, szare płyty porozjaśniam, wzór pośrodku też, małym kamykom zwiększę pewnie kontrasty. Ale mam zamiar skończyć to w przyszłym tygodniu, a może wtedy wrzucę zdjęcie z kawalerią i to będą pierwsze figurki, które wrzucę do tej galerii. 

Mega!
Będziesz planował takie podstawki do całej armii?

Będziesz planował takie podstawki do całej armii?
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy.
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Fajnie, czekam na te figurki:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
- Naviedzony
Dzięki!
Tak, cała będzie w takim miejskim klimacie.Kubaf16 pisze:Będziesz planował takie podstawki do całej armii?