Nakarm Bazyliszka, 16.07 Warszawa Single Euro

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Re: Nakarm Bazyliszka, 16.07 Warszawa Single Euro

Post autor: Smiechu »

Przemcio pisze:jak go wynajmiemy to możemy spokojnie w nocy wyjechać i rano być na miejscu i będzie bez przystanków przecież!
Wierzysz w cuda że x osób palących to i owo będzie spalo cala noc wczesie jazdy na DMP, bo ja nie., poza tym chyba nie busa, a autobusa, bo z wawy będzie cos okolo 10 składów.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

racja Śmiechu :mrgreen:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Smiechu pisze:
Przemcio pisze:jak go wynajmiemy to możemy spokojnie w nocy wyjechać i rano być na miejscu i będzie bez przystanków przecież!
Wierzysz w cuda że x osób palących to i owo będzie spalo cala noc wczesie jazdy na DMP, bo ja nie., poza tym chyba nie busa, a autobusa, bo z wawy będzie cos okolo 10 składów.
to jest a-wykonalne, a 10 składów to ok. 50 osób a należy jeszcze doliczyć ewentualnych najemników którzy będą dopiero tworzyć składy :wink:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

#helion# pisze:
Smiechu pisze:
to jest a-wykonalne, a 10 składów to ok. 50 osób a należy jeszcze doliczyć ewentualnych najemników którzy będą dopiero tworzyć składy :wink:
Twierdzisz, że autobus nie pomieści 50 osób?
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

nie, twierdzę, że im więcej osób tym większe prawdopodobieństwo, że nikt nie zaśnie...ale byłby to dość opłacalny interes, gdyby wiadomo było kto wystawia składy i ile osób jedzie, do tego jaki koszt pi razy oko wychodzi
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

włąsnie do DMP miesiąc więc jeśli chciało by się organizować jakiś przejazd grupowy już by trzeba było zacząć ogarniać ludzi chętnych.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

a ile zabawa w busa wychodzi i czy ktos z was ma osoby zajmujace sie czyms takim zeby zalatwic to troche taniej?

Bo przedewszystkim trzeba by ogarnac ile osob jedzie, od ilu sie oplaca jechac

no i oczywiscie trzebaby jechac w piatek poznym wieczorem/sobote rano jesil juz bo nie wszyscy beda mogli wczesniej a warto by to jakos ogarnac

Kalesoner
Szczur Królów

Pytania o konkrety zawsze ucinają takie radosne tematy. :(
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

z tego co kojarzę pełnowartościowe autokary ma kilka firm i wynajmują je, są to: PKS Warszawa (Polonus), BAGS - firma z Dobrego, Rapit, też podwarszawskie; te na pewno mają dość spore możliwości i wynajmują
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

nie wiem o jakich kosztach myślicie ale takie bez znajomości nie wyglądają zbyt kolorowo u nas, a wątpię żeby w Warszawie było taniej...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

to jest bardzo dobry pomysl.
trzeba wyznaczyc jedna konkretna osobe, ktora podejmie sie zorganizowania takiego busa, zalozyc oddzielny temat kto jest zainteresowany i przeliczyc czy to sie oplaca.
jesli cena bedzie 10 czy 20zl wieksza niz przejazd samochodem pociagiem zdziwie sie jesli ktos bedzie narzekal..
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Laik pisze:nie wiem o jakich kosztach myślicie ale takie bez znajomości nie wyglądają zbyt kolorowo u nas, a wątpię żeby w Warszawie było taniej...
stad tez jesli by komus autokar wychodzil mniej lukratywnie niz fura/pociag to pewnie go nie bedzie.

Cena jest lepsza jesli jest wiecej osob bo i tak placi sie za autokar a nie od osoby. Wiec jesli by sie zadeklarowalo 10 teamow to moze byc cos sie dalo z trym zrobic.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

pytanie czy zbierze się 10 teamów i czy wszyscy będą chcieli busem jechać...

Kalesoner
Szczur Królów

A dlaczego 10 teamów ma być jakąś magiczną i niezbędną ilością? 9 to za mało? Potrzebne są najpierw konkrety dotyczące kosztów.
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ja wiem, ze busa wolalbym sobie podarowac - wystarczy, ze przez dwa dni smierdzicie mi na sali, transport wole miec w bardziej kameralnym gronie.

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

swieta_barbara pisze:Ja wiem, ze busa wolalbym sobie podarowac - wystarczy, ze przez dwa dni smierdzicie mi na sali, transport wole miec w bardziej kameralnym gronie.
you made my day

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Nawet jak wyjdzie to wjedziemy do rowu po drodze albo silnik nawali i będzie DMP bez nas :(
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

ehhhh więc lepiej sobie na własną ręke kombinować dojazd:)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Rozsadek nakazuje dywersyfikacje ryzyka. Czesc Warszawy powinna jechac osobowymi (najlepiej róznymi trasami), czesc pociagiem. W ten sposob, prawie na pewno ktos z Wawy dojedzie do Gorzowa i obroni podium. Jak pojedziemy hurtem i wpierniczymy sie w drzewo, to podium moze zajac ktos ze Śląska, lub co gorsza... z Bydgoszczy! :shock:
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

bless pisze:Rozsadek nakazuje dywersyfikacje ryzyka. Czesc Warszawy powinna jechac osobowymi (najlepiej róznymi trasami), czesc pociagiem. W ten sposob, prawie na pewno ktos z Wawy dojedzie do Gorzowa i obroni podium. Jak pojedziemy hurtem i wpierniczymy sie w drzewo, to podium moze zajac ktos ze Śląska, lub co gorsza... z Bydgoszczy! :shock:
Nie no, tutaj to już przesadziłeś.
Obrazek

ODPOWIEDZ