Slann
Moderator: Ziemko
I tak może robić. Spokojnie może przytrzymać klocek np 20 WL/BG jak się mu da warbannera. Masz +2 CR, przeciwnik 1/2 szeregi i banner, przegrywasz max o 1, lizakowe 8 z przerzutem tonie problem.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
War banner to przeżytek Teraz lepszy jest banner of discipline. Masz ten sam efekt przy przegranej walce. Problem w tym że ktoś może się bardziej postarać o brreakowanie slanna i wtedy bez stubborna jest kiepsko. Mało tego jak masz life i stubborn to nawet bohater z magicznymi atakami niewiele pomoże przey breakowaniu slanna bo po prostu szybciej się leczysz niż ktoś Cię bije.
Oczywiście masz rację, nie pomyślałem o tym banerze. Inna sprawa, że z warbannerem może nawet coś na farcie przepchnąć
Ninja Gokish był szybszy
Ninja Gokish był szybszy
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
widzę podobnie , nic nie robimy sensownego tylko piszemy gdzie się da ^^Andrzej pisze:Oczywiście masz rację, nie pomyślałem o tym banerze. Inna sprawa, że z warbannerem może nawet coś na farcie przepchnąć
Ninja Gokish był szybszy
ja nie narzekam na stubborn i ld 10. Wolę mieć większą pewność zdania tej liderki , bo bardzo w 7ed mnie zabolało stracenie TG z 2 bohaterami i slannem nie rzucając 8 z przerzutem
Nie wierze, ze Ci regularnie spierdziela na 10 ld z przerzutem.
To jest niewykonalne.
Takie cos moze zdarzyc sie raz na kazylion gier.
Nie wierze, ze dzieje sie regularnie.
Gram na slannie z ld 10 dlugo i nigdy nie zdarzylo mi sie nie zdac 2 razy pod rzad ld 10 na 3 kosciach.
Ja teraz przerzucam sie na sztandar +1M - saurusy z m 5 i marszem 10 robia duza roznice.
To jest niewykonalne.
Takie cos moze zdarzyc sie raz na kazylion gier.
Nie wierze, ze dzieje sie regularnie.
Gram na slannie z ld 10 dlugo i nigdy nie zdarzylo mi sie nie zdac 2 razy pod rzad ld 10 na 3 kosciach.
Ja teraz przerzucam sie na sztandar +1M - saurusy z m 5 i marszem 10 robia duza roznice.
Regularnie nie znaczy często. Ale masz racje że to dziwne. Nawet się tak zastanawiam czy przeciwnicy mi nie dają swoich podpiłowanych kości jak zdaję Ld. Ale pamiętaj że statystycznie rzecz biorąc to zdaję co najmniej 20-30 razy Ld w ciągu bitwy skinkami. Zwłaszcza w tej edycji gdzie dochodzą swift reformy i maszerowanie przy zdanym Ld.
Mi sie jeszcze nie zdarzylo dzieki Bogu nie zdac x2.
Raz owszem, ale 2 nigdy.
Raz owszem, ale 2 nigdy.
- The WariaX
- Falubaz
Proponuję przetestować kostki, te które często mają wysokie wyniki (u mnie mają kolor czerwony te z GW.. nic z nimi nie robiłem, serio) trzymać je razem i zawsze używać tylko do walki. Resztę (u mnie są to białe, te ze starterów) co słabo rzucają, używać tylko do wszelakich testów.
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
20-30? uwazasz ze to duza liczba testow? szansa na oblanie ld 10 bez re rolla to 1,8%, z re rollem to ok 0,034% (jesli sie nie myle nie zdanie ld 10 na 3 kosciach to tylko 4 kombinacje na 6^3 mozliwych)X.Maciek pisze:Regularnie nie znaczy często. Ale masz racje że to dziwne. Nawet się tak zastanawiam czy przeciwnicy mi nie dają swoich podpiłowanych kości jak zdaję Ld. Ale pamiętaj że statystycznie rzecz biorąc to zdaję co najmniej 20-30 razy Ld w ciągu bitwy skinkami. Zwłaszcza w tej edycji gdzie dochodzą swift reformy i maszerowanie przy zdanym Ld.
Jeśli masz rączki, to można w miarę próbować (bo jest szansa nie wysadzić ich sobie pierwszym miscastem w powietrze). Na pewno templom będzie się łatwiej bić z czymś, co ma zaniżone statystyki. Jedyne co, to mając templów tracisz kilka ciekawszych zagrań slannem - nie wykorzystasz na nim ani steed of shadows, ani atrybutu domeny.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.