Warsztat MiniMonsters

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dargo000
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Re: Warsztat MiniMonsters

Post autor: dargo000 »

Myśle że 200 sztuk to dość sporo, więc każdy zainteresowany zdoła się załapać. Jeśli chodzi o dodatkowe piętro to napisz mi jak by to miało wyglądać, a ja pomysle czy zrobić to do odlewania czy jako jednorazową dobudówke.

Awatar użytkownika
Adam
Chuck Norris

Post autor: Adam »

Okazuje się, że jestem pierwszą osobą która kupiła wieżę więc podzielę się moimi wrażeniami: jakość wykonania jest naprawdę dobra, wszystko wygląda bardzo realistycznie i jest naprawdę dopracowane. Obawiałem się trochę bąbelków w żywicy ale tak właściwie to prawie ich nie ma, a te co są znajdują się w głównie w szczelinach pomiędzy kamieniami, więc zupełnie nie przeszkadzają. Generalnie produkt jak najbardziej godny polecenia :)

Awatar użytkownika
dargo000
Kontakt:

Adam jak pomalujesz wieże to może wrzucisz na forum ja chętnie zobacze jeśli zechcesz się podzielić. A póki co wrzucam zdjęcia, więcej można zobaczyć na aukcji a niebawem także będzie na mojej stronie. Wieża jest już dostępna na allegro więc zapraszam zainteresowanych.
Obrazek

Awatar użytkownika
michnik000
Kretozord

Post autor: michnik000 »

Pięknie wykonana i pomalowana wieża.Jedyne co mi się w niej nie podoba to głazy u podstawy i te wciśnięte koło okna w ścianę(jak one się tam znalazły?)To pociski z katapulty, czy jak? Te na dole można przeżyć, ale te przy oknie wg. mnie strasznie psują efekt.
Jaka jest cena takiej wieży w częściach?

Awatar użytkownika
dargo000
Kontakt:

Intencja jest taka że te głazy w ścianie to zamurowana dziura tym co było pod nogami. A dziura mogła powstać od strzału z katapulty. Cena za wieże to 120zł pisałem to już wcześniej.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

To nie same głazy nie pasują - myślę, że powody są dwa:
- malowanie, technicznie bez zarzutu, ale zbyt intensywne kolory w porównaniu z resztą wieży, powinny być dużo bardziej wyblakłe
- brak przy głazach jakichkolwiek śladów zaprawy - łączenia są za czyste. Jeśli wkleja się głaz np. w otwór po pocisku, to powinno być na nim "nalepione" sporo zaprawy. Takie uzupełnianie muru jest trudne i trza dużo zaprawy, aby się to trzymało, głazy powinny być nią upaćkane...

Awatar użytkownika
dargo000
Kontakt:

Dawno nic nie dodawałem to dam coś dużego, mianowicie "Dom kupca". Sporo było pracy przy konstrukcji tego domku, a jeszcze więcej przy detalach. Mam nadzieje że będzie się podobał. Ale wszelkie opinie mile widziane, zwłaszcza konstruktywna krytyka.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

Sam go ulepiłś ?

Awatar użytkownika
dargo000
Kontakt:

Tak to mój projekt od początku do końca, oczywiście na zdjęciu jest już odlew.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Wspaniały. Naprawdę kawał dobrej roboty =D> =D> =D>
Obrazek

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

Bardzo udana praca tylko mam wrażenie że już ją widziałem ze dwa miesiące temu prezentowaną przez Ciebie czy to nowe :>?
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Bardzo dobry!

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

Też jakaś taka znajoma mi się wydała ta chatka ale świetna jest =D>

Awatar użytkownika
dargo000
Kontakt:

Morsfinek pisze:Bardzo udana praca tylko mam wrażenie że już ją widziałem ze dwa miesiące temu prezentowaną przez Ciebie czy to nowe :>?
Mogłeś widziec, ale nie tutaj. Faktycznie skończyłem ją jakiś miesiąc temu.

Awatar użytkownika
Flinsh
Chuck Norris

Post autor: Flinsh »

Jak dla mnie bardzo fajny Warhammer-owy klimacik :)
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane :D

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

ja na allegro widziałem już jakiś czas temu właśnie parę miesięcy :)
nawet miałem w rękach pomalowany już domek jeden, całkiem całkiem, super alternatywa dla braku Kaplicy by GW, więc na domki jest git, zresztą jak inne wyroby studia również, beczki/skrzynie, studnia, kaplica, inny domek :)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
dargo000
Kontakt:

Teraz coś małego - Zestaw worków. Przyadzą się do wzbogacenia dioramy bazaru, domu kupca lub po prostu do urozmaicenia pola bitwy.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
dargo000
Kontakt:

Teraz coś troche innego niż zawsze, modele powstały na życzenie graczy "Warmachine" ale przydadzą się też do innych systemów. Ponieważ dostałem kilka zapytań o coś podobnego do systemów fantasy pewnie niedługo powstaną takie właśnie wersje podobnych modeli. Co o tym myślicie?

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Myślę, że ekstra.

ODPOWIEDZ