Warsztat MiniMonsters
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Warsztat MiniMonsters
Myśle że 200 sztuk to dość sporo, więc każdy zainteresowany zdoła się załapać. Jeśli chodzi o dodatkowe piętro to napisz mi jak by to miało wyglądać, a ja pomysle czy zrobić to do odlewania czy jako jednorazową dobudówke.
Okazuje się, że jestem pierwszą osobą która kupiła wieżę więc podzielę się moimi wrażeniami: jakość wykonania jest naprawdę dobra, wszystko wygląda bardzo realistycznie i jest naprawdę dopracowane. Obawiałem się trochę bąbelków w żywicy ale tak właściwie to prawie ich nie ma, a te co są znajdują się w głównie w szczelinach pomiędzy kamieniami, więc zupełnie nie przeszkadzają. Generalnie produkt jak najbardziej godny polecenia
Adam jak pomalujesz wieże to może wrzucisz na forum ja chętnie zobacze jeśli zechcesz się podzielić. A póki co wrzucam zdjęcia, więcej można zobaczyć na aukcji a niebawem także będzie na mojej stronie. Wieża jest już dostępna na allegro więc zapraszam zainteresowanych.
- michnik000
- Kretozord
Pięknie wykonana i pomalowana wieża.Jedyne co mi się w niej nie podoba to głazy u podstawy i te wciśnięte koło okna w ścianę(jak one się tam znalazły?)To pociski z katapulty, czy jak? Te na dole można przeżyć, ale te przy oknie wg. mnie strasznie psują efekt.
Jaka jest cena takiej wieży w częściach?
Jaka jest cena takiej wieży w częściach?
Intencja jest taka że te głazy w ścianie to zamurowana dziura tym co było pod nogami. A dziura mogła powstać od strzału z katapulty. Cena za wieże to 120zł pisałem to już wcześniej.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
To nie same głazy nie pasują - myślę, że powody są dwa:
- malowanie, technicznie bez zarzutu, ale zbyt intensywne kolory w porównaniu z resztą wieży, powinny być dużo bardziej wyblakłe
- brak przy głazach jakichkolwiek śladów zaprawy - łączenia są za czyste. Jeśli wkleja się głaz np. w otwór po pocisku, to powinno być na nim "nalepione" sporo zaprawy. Takie uzupełnianie muru jest trudne i trza dużo zaprawy, aby się to trzymało, głazy powinny być nią upaćkane...
- malowanie, technicznie bez zarzutu, ale zbyt intensywne kolory w porównaniu z resztą wieży, powinny być dużo bardziej wyblakłe
- brak przy głazach jakichkolwiek śladów zaprawy - łączenia są za czyste. Jeśli wkleja się głaz np. w otwór po pocisku, to powinno być na nim "nalepione" sporo zaprawy. Takie uzupełnianie muru jest trudne i trza dużo zaprawy, aby się to trzymało, głazy powinny być nią upaćkane...
Dawno nic nie dodawałem to dam coś dużego, mianowicie "Dom kupca". Sporo było pracy przy konstrukcji tego domku, a jeszcze więcej przy detalach. Mam nadzieje że będzie się podobał. Ale wszelkie opinie mile widziane, zwłaszcza konstruktywna krytyka.
Tak to mój projekt od początku do końca, oczywiście na zdjęciu jest już odlew.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Świetna robota ...
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Kacpi 1998
- Masakrator
Też jakaś taka znajoma mi się wydała ta chatka ale świetna jest
Mogłeś widziec, ale nie tutaj. Faktycznie skończyłem ją jakiś miesiąc temu.Morsfinek pisze:Bardzo udana praca tylko mam wrażenie że już ją widziałem ze dwa miesiące temu prezentowaną przez Ciebie czy to nowe :>?
Jak dla mnie bardzo fajny Warhammer-owy klimacik
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane
ja na allegro widziałem już jakiś czas temu właśnie parę miesięcy
nawet miałem w rękach pomalowany już domek jeden, całkiem całkiem, super alternatywa dla braku Kaplicy by GW, więc na domki jest git, zresztą jak inne wyroby studia również, beczki/skrzynie, studnia, kaplica, inny domek
nawet miałem w rękach pomalowany już domek jeden, całkiem całkiem, super alternatywa dla braku Kaplicy by GW, więc na domki jest git, zresztą jak inne wyroby studia również, beczki/skrzynie, studnia, kaplica, inny domek
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Teraz coś małego - Zestaw worków. Przyadzą się do wzbogacenia dioramy bazaru, domu kupca lub po prostu do urozmaicenia pola bitwy.
Teraz coś troche innego niż zawsze, modele powstały na życzenie graczy "Warmachine" ale przydadzą się też do innych systemów. Ponieważ dostałem kilka zapytań o coś podobnego do systemów fantasy pewnie niedługo powstaną takie właśnie wersje podobnych modeli. Co o tym myślicie?