Dyskusja Ogólna

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
wertex
Chuck Norris

Re: Dyskusja Ogólna

Post autor: wertex »

20 WL za 60 zł to dobra cena?
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

a sprzedajesz?
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

wertex
Chuck Norris

Post autor: wertex »

Mam propozycję zakupu, pytam czy to dobra cena :) (modele stare metale)
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

jeden stoi tak od 9-11 zł...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Dobra w ch*j :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

wertex pisze:20 WL za 60 zł to dobra cena?

Kiepska.
Daj namiary na tą osobę to sam jej to powiem.
:mrgreen:
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

Bizim pisze:
wertex pisze:20 WL za 60 zł to dobra cena?

Kiepska.
Daj namiary na tą osobę to sam jej to powiem.
:mrgreen:
To mi też przy okazji :mrgreen:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Spamujcie trochę mniej.
Nie chce potem czytać płaczu, że komuś pousuwałem posty, itp.
Obrazek

Awatar użytkownika
darksloniu
Wałkarz

Post autor: darksloniu »

Robię armię stylizowaną na Chrace i zastanawiam się jakby wyglądali zwyczajni włócznicy wywodzący się z tego "landu".
Link do już zrobionych figurek jest w moim podpisie. Nie wydaje mi się żeby emblematy lwa były na wszystkim bo przecież WL to niby elita. Wiem, że mają kulturę łowców i ich bóstwo wygląda jakoś tak: Obrazek.
Moje pytanie: Jak wyglądają włócznicy z Chrace?

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Normalnie, po prostu mają lwa na tarczy. Każde królestwo ma takich samych włóczników i łuczników, było to napisane we fluffie. Chodzi o to, żeby w razie potrzeby stworzyć silną, jednolitą armię, a nie mieszanine dowolnie uzbrojonych żołnierzy.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Przenoszę rozmowę o Chrace tutaj, do SpamTematu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Możesz dodać włócznikom białe kity na hełmach. Zawsze to ich jakoś ujednolici z Białymi Lwami.

Awatar użytkownika
darksloniu
Wałkarz

Post autor: darksloniu »

Sorry za spam.

Logiczne to co piszecie. Musiałbym się do szczegółów ograniczyć...
Tarcza i kita. Może jakaś skóra i rogi jelenia na championie. Muzyk z rogiem myśliwskim.

Mam jeszcze jedno pytanie. Chrace słynie z WL i polowań. Co jeszcze jest tam według was specyficznego? Maszyny, bóstwo? Chodzi mi o coś fajnego na fillera, ale żeby to nie był kolejny lew, bo moje skojarzenia ograniczają się do poganiaczy lwów i myśliwych. Może zauważyliście coś w fluffie...

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

darksloniu pisze:Sorry za spam.

Logiczne to co piszecie. Musiałbym się do szczegółów ograniczyć...
Tarcza i kita. Może jakaś skóra i rogi jelenia na championie. Muzyk z rogiem myśliwskim.

Mam jeszcze jedno pytanie. Chrace słynie z WL i polowań. Co jeszcze jest tam według was specyficznego? Maszyny, bóstwo? Chodzi mi o coś fajnego na fillera, ale żeby to nie był kolejny lew, bo moje skojarzenia ograniczają się do poganiaczy lwów i myśliwych. Może zauważyliście coś w fluffie...
Tak. Daj trofea myśliwskie, pale z wypatroszonymi DE, skalpy DE na tarczach, championa włóczników możesz skonwertować, żeby zamiast miecza miał topór.
Chrace to lesista kraina, więc możesz zrobić jakiś filler z leśnym strumykiem albo oczkiem wodnym i do tego jakiś stojak na broń, albo rzeźbę, koniecznie omszałą.
Poza tym na całej wyspie stoją te śmieszne obeliski, możesz zrobić taki i wystylizować go jakby był umieszczony w lesie.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

pale z wypatroszonymi DE, skalpy DE na tarczach
Bez jaj. Chrace to nie Nagaryathe. Taki klimat pasuje raczej do najbardziej ponurej HElfiej prowincji, a Chrace to bardziej lasy, drzewka i strumyki, tak jak piszesz. No i przyozdobić sztandary (możesz wziąć od wood elfów). Od razu będzie lepiej wyglądało. :)

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

Post autor: Korhil »

jeśli chodzi o charce i motywy leśne, a la WE to radziłbym uważać, najbardziej welficką krainą wyspy jest bez wątpienia avelorn, ale myślę, że obecność motywu lwa jasno definiuje pochodzenie oddziału. Dodatkowo z tego co pamiętam charce to nie tylko lasy, ale też pasma górskie (nie takie wielkie jak te w caledorze no ale jednak) i przede wszystkim często najeżdżane wybrzeże, motyw tego połączenia morze/las/góry można przedstawić jakoś w postaci fillera.
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.

noggin
Chuck Norris

Post autor: noggin »

Ja zawsze wyobrażałem sobie krajobraz Charce tak jak szkockie Highlandy. Co do włóczników to sam chciałbym moim dać lwy na tarczach, tak jak to gdzieś widziałem na zdjęciu, ale nie mogę takich tarcz znaleźć.

Zawsze możesz przerobić włóczników tak jak łuczników. Tylko trochę dużo roboty i duży koszt, jeśli na każdego włócznika trzeba użyć jednego Białego Lwa.

Aha, i jest figurka metalowego czempiona włóczników do starych elfów-klonów, który ma rogi jelenia na hełmie. Nie mogę coś zdjęcia wygooglować, ale jest bo mam takiego :-)

A o filerku do włóczników sam dużo myślałem i nie mam jakoś pomysłu. Stwierdziłem, że las włóczni wygląda lepiej niż jakiś filer wstawiony pośrodku. Może to jest jakiś pomysł na oddział, pod warunkiem, że chce ci się rzeźbić dużo w greenstafie: włócznicy klony, na ramieniu skóra lwa, tarcze z lwem z Charce i kity na hełmach. Do tego metalowa grupa dowodzenia z tym czempionem z rogami.

faj3r
Mudżahedin

Post autor: faj3r »

takie pytanko mam:
- czy ksiazki "Defenders of Ulthuan" oraz "Sons of Ellyrion" zostały przetłumaczone na polski?
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

nie
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Odradzam strumyczki, źródełka i grzybki - w formie fillerów wrzuć myśliwskie trofea ale takie serio: trupy mantikor, chimer, bazyliszków... Według naczelnego fluffisty Gave'a (tfu!) Thorpa to głównie na to poluje się w Chrace

ODPOWIEDZ