Dyskusja Ogólna
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
a sprzedajesz?
jeden stoi tak od 9-11 zł...
Spamujcie trochę mniej.
Nie chce potem czytać płaczu, że komuś pousuwałem posty, itp.
Nie chce potem czytać płaczu, że komuś pousuwałem posty, itp.
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)
- darksloniu
- Wałkarz
Robię armię stylizowaną na Chrace i zastanawiam się jakby wyglądali zwyczajni włócznicy wywodzący się z tego "landu".
Link do już zrobionych figurek jest w moim podpisie. Nie wydaje mi się żeby emblematy lwa były na wszystkim bo przecież WL to niby elita. Wiem, że mają kulturę łowców i ich bóstwo wygląda jakoś tak:
.
Moje pytanie: Jak wyglądają włócznicy z Chrace?
Link do już zrobionych figurek jest w moim podpisie. Nie wydaje mi się żeby emblematy lwa były na wszystkim bo przecież WL to niby elita. Wiem, że mają kulturę łowców i ich bóstwo wygląda jakoś tak:
![Obrazek](http://www.gamer.ru/system/attached_images/images/000/060/013/normal/2009WildHunt_08.jpg?1251811740)
Moje pytanie: Jak wyglądają włócznicy z Chrace?
Normalnie, po prostu mają lwa na tarczy. Każde królestwo ma takich samych włóczników i łuczników, było to napisane we fluffie. Chodzi o to, żeby w razie potrzeby stworzyć silną, jednolitą armię, a nie mieszanine dowolnie uzbrojonych żołnierzy.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Przenoszę rozmowę o Chrace tutaj, do SpamTematu.
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Możesz dodać włócznikom białe kity na hełmach. Zawsze to ich jakoś ujednolici z Białymi Lwami.
- darksloniu
- Wałkarz
Sorry za spam.
Logiczne to co piszecie. Musiałbym się do szczegółów ograniczyć...
Tarcza i kita. Może jakaś skóra i rogi jelenia na championie. Muzyk z rogiem myśliwskim.
Mam jeszcze jedno pytanie. Chrace słynie z WL i polowań. Co jeszcze jest tam według was specyficznego? Maszyny, bóstwo? Chodzi mi o coś fajnego na fillera, ale żeby to nie był kolejny lew, bo moje skojarzenia ograniczają się do poganiaczy lwów i myśliwych. Może zauważyliście coś w fluffie...
Tarcza i kita. Może jakaś skóra i rogi jelenia na championie. Muzyk z rogiem myśliwskim.
Mam jeszcze jedno pytanie. Chrace słynie z WL i polowań. Co jeszcze jest tam według was specyficznego? Maszyny, bóstwo? Chodzi mi o coś fajnego na fillera, ale żeby to nie był kolejny lew, bo moje skojarzenia ograniczają się do poganiaczy lwów i myśliwych. Może zauważyliście coś w fluffie...
Tak. Daj trofea myśliwskie, pale z wypatroszonymi DE, skalpy DE na tarczach, championa włóczników możesz skonwertować, żeby zamiast miecza miał topór.darksloniu pisze:Sorry za spam.
Chrace to lesista kraina, więc możesz zrobić jakiś filler z leśnym strumykiem albo oczkiem wodnym i do tego jakiś stojak na broń, albo rzeźbę, koniecznie omszałą.
Poza tym na całej wyspie stoją te śmieszne obeliski, możesz zrobić taki i wystylizować go jakby był umieszczony w lesie.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Bez jaj. Chrace to nie Nagaryathe. Taki klimat pasuje raczej do najbardziej ponurej HElfiej prowincji, a Chrace to bardziej lasy, drzewka i strumyki, tak jak piszesz. No i przyozdobić sztandary (możesz wziąć od wood elfów). Od razu będzie lepiej wyglądało.pale z wypatroszonymi DE, skalpy DE na tarczach
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
jeśli chodzi o charce i motywy leśne, a la WE to radziłbym uważać, najbardziej welficką krainą wyspy jest bez wątpienia avelorn, ale myślę, że obecność motywu lwa jasno definiuje pochodzenie oddziału. Dodatkowo z tego co pamiętam charce to nie tylko lasy, ale też pasma górskie (nie takie wielkie jak te w caledorze no ale jednak) i przede wszystkim często najeżdżane wybrzeże, motyw tego połączenia morze/las/góry można przedstawić jakoś w postaci fillera.
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.
Ja zawsze wyobrażałem sobie krajobraz Charce tak jak szkockie Highlandy. Co do włóczników to sam chciałbym moim dać lwy na tarczach, tak jak to gdzieś widziałem na zdjęciu, ale nie mogę takich tarcz znaleźć.
Zawsze możesz przerobić włóczników tak jak łuczników. Tylko trochę dużo roboty i duży koszt, jeśli na każdego włócznika trzeba użyć jednego Białego Lwa.
Aha, i jest figurka metalowego czempiona włóczników do starych elfów-klonów, który ma rogi jelenia na hełmie. Nie mogę coś zdjęcia wygooglować, ale jest bo mam takiego![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
A o filerku do włóczników sam dużo myślałem i nie mam jakoś pomysłu. Stwierdziłem, że las włóczni wygląda lepiej niż jakiś filer wstawiony pośrodku. Może to jest jakiś pomysł na oddział, pod warunkiem, że chce ci się rzeźbić dużo w greenstafie: włócznicy klony, na ramieniu skóra lwa, tarcze z lwem z Charce i kity na hełmach. Do tego metalowa grupa dowodzenia z tym czempionem z rogami.
Zawsze możesz przerobić włóczników tak jak łuczników. Tylko trochę dużo roboty i duży koszt, jeśli na każdego włócznika trzeba użyć jednego Białego Lwa.
Aha, i jest figurka metalowego czempiona włóczników do starych elfów-klonów, który ma rogi jelenia na hełmie. Nie mogę coś zdjęcia wygooglować, ale jest bo mam takiego
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
A o filerku do włóczników sam dużo myślałem i nie mam jakoś pomysłu. Stwierdziłem, że las włóczni wygląda lepiej niż jakiś filer wstawiony pośrodku. Może to jest jakiś pomysł na oddział, pod warunkiem, że chce ci się rzeźbić dużo w greenstafie: włócznicy klony, na ramieniu skóra lwa, tarcze z lwem z Charce i kity na hełmach. Do tego metalowa grupa dowodzenia z tym czempionem z rogami.
takie pytanko mam:
- czy ksiazki "Defenders of Ulthuan" oraz "Sons of Ellyrion" zostały przetłumaczone na polski?
- czy ksiazki "Defenders of Ulthuan" oraz "Sons of Ellyrion" zostały przetłumaczone na polski?
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue
![Obrazek](http://berduszek.art.pl/Mordheim_Intro_Logo.png)
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue
![Obrazek](http://berduszek.art.pl/Mordheim_Intro_Logo.png)
Odradzam strumyczki, źródełka i grzybki - w formie fillerów wrzuć myśliwskie trofea ale takie serio: trupy mantikor, chimer, bazyliszków... Według naczelnego fluffisty Gave'a (tfu!) Thorpa to głównie na to poluje się w Chrace