@Daw
po co się wysilasz? Wcześniej Shino próbował wyjaśniać niejasności, skończyło się na tekście "Poczekamy na oficjalnego FAQa a teraz będziemy sobie grali jak chcemy".

Moderator: misha
Ewidentnie - coś za długo to trwawru pisze:Coś to GW zwleka z wydaniem faka.
Moim zdaniem podnieciłeś się za bardzo i trochę przeinaczasz to co jest faktycznie napisane w AB bądź w RB i wtedy próbujesz to obrócić na swoją korzyść... słabe to jest bo część ciemnego ludu dołącza do Twojej procesji wyłączając myślenie (zależnie czasami mimowolnie, a czasami ze zwykłej nieznajomości angielskiego). Nie forsuj czegoś co jest bez sensu... i jeszcze raz przypominam... możesz grać w tę grę jak sobie chcesz... tylko pytanie czy Twój przeciwnik będzie z Tobą chciał grać na Twoich własnych wymyślonych zasadach...If He is able to chose a spell lore, He must use the Lore of Vampires
WnioskiVampire Lord (220)
4 lvl Wizard (Lore of Vampire)
> Shield (3)
> Heavy Armour (6)
Vampiric Powers
> Master of the Black Arts (75)
> Dark Acolyte (25)
Magic Items
> Dragonhelm (5)
> Seeds of Rebirth (5)
> Book of Ashur (70)
Nic takiego w zasadach nie jest napisane. W zasadach jest napisane, że generałem musi być mag. Uściśliliśmy, że z najwyższym Ld. Ponadto, jeśli Twój generał ma możliwośćwyboru lore'a, to musi wybrać lore of vampires. Jeśli ma czapkę, to nie ma możliwości wyboru lore'a, choć to raczej głupie złożenie wampira i nie sądzę, by się często zdarzało.Daw pisze:...jest zablokowane w związku z zasadą, że Generałem musi być Mag o najwyższym Ld i znajomości Lore of Wampires.
Musiałeś mieć dobre rzuty na ilość trafień...ten czar sprawdził mi się tylko jak rzuciłem go przez dwa klocki maruderów (2x30, stojących po 5 w szeregu). W innych sytuacjach tylka nie urywał, a wręcz przy pechowym rzucie straciłem prawie cały kloc 45 zombiakówNazroth pisze:Słuchaj - Wind of Undeath jest wyczesany pod warunkiem, że mądrze go stosujesz. Wyobraź sobie - wpadasz Crypt Horrorami w jakiś 5 szeregowy unit i grzęźniesz. Zostaje Ci 1 szereg - puszczasz przez nich duży template... im za przeproszeniem gówno robisz - ale unit w styku z nimi ma loda...Mi ten czar grę wygrał - właśnie w ten sposób, gdzie został mi 1 Crypt w styku z Trollami (2 szeregi) od boku i goblinami (wtedy 3 szeregi) na pysku. Poszło kółko śmierci - wydymało kosmo ilość przeciwnika, potem trzy wskrzeszania z różnych źródeł i Crypty były prawie pełne. Oczywiście regenka 4+ na Crypcie, bo nieopodal Mortiis.
IMO tak, maksymalnie do 4+. Jeden Ci daje regeneracje na 6+, a drugi zwiększa Ci ją o 1. Nie ma nic, że ta zasada się nie kumuluje.Bojek pisze:to jednak sie regenka kumuluje?Malak pisze:7) Dwa Mortisy rekompensują nam w pewnym stopniu Drakenhofa i sprawiają, że taka gwardia znowu ma regeneracje na 5+.
Zgadzam się z Tobą w 100%. Poza tym nie uważam się za gracza Pro i sądze, że moi koledzy są podobnego zdania co Ja. p.s. gramy zawsze o 6 paka ;P więc sądze, że jest drobna spinka.misha pisze:@Malak
równie dobrze ty mogłes grać z graczami którzy ledwo ogarniają bretonniemoim zdaniem to nie jest łatwy paring dla VC wydaje mi się, że trzeba dużo pograć z dobrymi przeciwnikami po turniejach by nauczyć się grać VC i przeciwko VC
dodatkowo granie w domku na luzaku raczej nie prowadzi do wzrostu skill'a, bo zwyczajnie nie starasz się myśleć i kombinować aż tak jakbyś mógł
Fakt, ale jestem zaskoczony, że taki oddział nic nie zrobił jak zaszarżował na Coven Throne od boku i sam się ubił ^^ Była to jedna z piękniejszych chwil w bitwiemisha pisze:i tak jak Dębek napisał, żaden oddział nie chciałby przyjąć szarży Grali z ognistymiżadna regenka nie pomoże składają wszystko
No fakt, jest to w pewnym stopniu problem, ponieważ musisz zabrać połowę chałupy żeby pograć...Daw pisze: Myślę, że problem Vampirów nie tkwi na oswojeniu się z nowymi zasadami bo tutaj wystarczy zagrać jeden turniej i mieć już wszystko poukładane... do tego pare play-testów i jedziesz spokojnie coś ugrać.
Gracze Wampirków mają teraz nie lada xujową opcję pt. "potrzebuję 500 modeli w walizce bo te 200 ,które bazowo wystawiam w rozpie nie starczy".... tutaj leży problem. Nie w tym, że ludzie są nie ograni.
Coven ma przecież battle of wills musiał wypaść wynik (6+ różnicy w Ld) powodujący ataki Grali w siebie samych, jeśli to pierwszy rzut 'to hit' w tej turze, poza tym Ward 4+Malak pisze:Fakt, ale jestem zaskoczony, że taki oddział nic nie zrobił jak zaszarżował na Coven Throne od boku i sam się ubił ^^ Była to jedna z piękniejszych chwil w bitwie
A u mnie wbił się od boku w 13 bk z lordem, którzy walczyli z errantami i poskładał to w turę - też było fajnie. Takie cuda się zdarzają. Moja breta na szczęści często ma 10 ld więc rzut zycia na CT rzadziej się zdarza.Fakt, ale jestem zaskoczony, że taki oddział nic nie zrobił jak zaszarżował na Coven Throne od boku i sam się ubił ^^ Była to jedna z piękniejszych chwil w bitwie
słuszna uwagana obronę wampirów powiem, że RZadko piszemy przez rz, a Hełm przez samo h.
I w 3/3 miejscach jest prawidłowe żalbo, że leżymy bo straciliśmy wyżej wymienione
Z armii topowej VCty stały się przeciętną