Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Re: Pytania i odpowiedzi
a co sądzicie o 2x Luminark w armii po jednym na każdej flance?
Za wiele niema do pisania. Pierwszy raz przegrałem z WE:( Ale ten wózek najpierw ppmogł kawalerii która wpadła w wardancerow i po prostu przejechała po nich. W nastepnej turzen 11 kawalerzystow spadło od duszenia Tremena i ostrzału... wyobrazasz sobie rzucic 11 x 1 na AS:(:(:( potem moj gryf został zaszarzowany przez smoka.... zabilem mu generała a smok na jednym wondzie uciekł. Potem halabardy walczyły z driadami i jeszcze jakims odziałem i tam to +1 znowu dało sporo. Fajna sprawa za tak małe pkt. plus kosc do powera. Ale najlepszy był czołg. Rozjechał 2 odziały lucznikow, 2 odziały driad a potem zabił smoka. Nowy rodzaj ruchy jest zajebisty i nieda sie go juz ani zajsc ani przed nim uciec. Potem niestety nastapiła jakas katastrofa i przegrałem na oko 12-8. Zaznaczam ze rozpa była bez demigryfów i modeli mialem raptem 64. A i helblaster daje czadu, chodz ustrzelili mi go juz w swojej 1 turze. Ma potencjał. Za 2 godziny kolejna bitwa tym razem TK. ZObaczymy co tam sie bedzie działo.
czy wiadomo cos na temat nowych zasad euro do imperium?
''Three things make The Empire great – faith, steel and gunpowder!"
Legionowski Klub Miłośników Fantastyki
http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769
Legionowski Klub Miłośników Fantastyki
http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769
@kowalij: Nie rozpaczaj, jeszcze w 6 ed jak grałem przeciw HE, strzeliłem moździerzem do klocka Swordmasterów (Wtedy trudniej było trafić i modele nie pokryte całkowicie trafiane były na 4+). Bardzo się ucieszyłem jak zraniłem 15 elfów. Ale to co się stało później zapamiętam do końca życia: kumpel rzucił 12 szóstek na save :O
I bądź tutaj mądry Trzeba przyznać, że to jest jednak możliwe
I bądź tutaj mądry Trzeba przyznać, że to jest jednak możliwe
pytanie: czy rzucając bound spell z luminarc of hysh należy testować trafienie na bs załogi chariotu? czy to jest autohit?(jak rozumieć zapis "treat as bolt thrower" przy tym boundzie?)
Emp/DoCh
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
Sorki ale nie wiem gdzie to zamieścić, a pewnie niektórych zainteresuje.
Recenzja booka imperium:
http://www.belloflostsouls.net/2012/04/ ... mpire.html
Dali temu bookowi 8/10.
Recenzja booka imperium:
http://www.belloflostsouls.net/2012/04/ ... mpire.html
Dali temu bookowi 8/10.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Co za burakko to pisał... na dzień dzisiejszy można dać 6/10. Może to i będzie zbalansowana książka na 8ed ale długo będzie nam na to czekać. GW powinno wydać dla pozostałych armii coś w stylu starego Ravening Hordes i wtedy wszyscy mielibyśmy równe szanse, a tak...dalej brak ogólnego balansu podręczników. Miejmy nadzieję, że Cruddace napisze więcej podręczników do 8ed - to by chyba było najbardziej uczciwe.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Czołg od drugiej tury CC (przy założeniu że mam 3 PP ) uderza d6 +3d3 czy tylko 3d3 ?
Kiedy strzelając z działa na czołgu mam missfire to po staremu tracę d3 ran?
Czy ktoś mógłby napisać tabelkę missfire'ów czołgu
Kiedy strzelając z działa na czołgu mam missfire to po staremu tracę d3 ran?
Czy ktoś mógłby napisać tabelkę missfire'ów czołgu
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Czołg w cc już nie zadaje ran z rozjeżdżania.Eltharion pisze:Czołg od drugiej tury CC (przy założeniu że mam 3 PP ) uderza d6 +3d3 czy tylko 3d3 ?
W turze szarży masz impacty d6+d3xSP przeznaczone na silnik. W następnych turach cc każdy SP przeznaczony na silnik zadaje d3 ran w fazie RUCHU. Czyli jeśli czołg nie szarżuje to może uderzać w fazie walki tylko zionięciem i inżynierem.
Po staremu.Eltharion pisze:Kiedy strzelając z działa na czołgu mam missfire to po staremu tracę d3 ran?
1-4: rzuć d3, 1-2 nie można przeznaczać SP na silnik, 3-4 nie można przeznaczać SP na działo parowe, 5-6 nie można przeznaczać SP na armatę parową.Eltharion pisze:Czy ktoś mógłby napisać tabelkę missfire'ów czołgu
5: tracisz d3 SP wyprodukowane w tej turze
6: tracisz d6 SP wyprodukowanych w tej turze, do tego czołg i każda jednostka b2b z nim dostają 2d6 hitów z s2
7: rzuć d3, dostajesz tyle SP w tej turze i tyle również tracisz woundów (po prostu tracisz bez możliwości, żadnych save)
8: kabooom! wszystkie jednostki w 6'' dostają 2d6 hitów z s4, potem czołg ginie
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
Piechota podrożała o 1 punkt, niektóre rzeczy też podrożały ale za to mamy nowe fajne zabawki a niektóre stare działają lepiej. Ogólnie book nas trochę osłabił ale taka jest tendencja nowych booków. Na pewno wstrzymam się z oceną książki dopóki nie po testuje jak to hula po polach bitewnych