Pytania i odpowiedzi

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Re: Pytania i odpowiedzi

Post autor: Murmandamus »

a co sądzicie o 2x Luminark w armii po jednym na każdej flance?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

Grałem dzisiaj na heavenowym. Spoko spoko:) robi robote :), mamy działa wiec ten pocisk nie jest tak potrzebny...A + do hita robi straszna robote.
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2012, o 13:44 przez kowaljl, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

Można prosić jakiś raporcik? :)
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

Za wiele niema do pisania. Pierwszy raz przegrałem z WE:( Ale ten wózek najpierw ppmogł kawalerii która wpadła w wardancerow i po prostu przejechała po nich. W nastepnej turzen 11 kawalerzystow spadło od duszenia Tremena i ostrzału... wyobrazasz sobie rzucic 11 x 1 na AS:(:(:( potem moj gryf został zaszarzowany przez smoka.... zabilem mu generała a smok na jednym wondzie uciekł. Potem halabardy walczyły z driadami i jeszcze jakims odziałem i tam to +1 znowu dało sporo. Fajna sprawa za tak małe pkt. plus kosc do powera. Ale najlepszy był czołg. Rozjechał 2 odziały lucznikow, 2 odziały driad a potem zabił smoka. Nowy rodzaj ruchy jest zajebisty i nieda sie go juz ani zajsc ani przed nim uciec. Potem niestety nastapiła jakas katastrofa i przegrałem na oko 12-8. Zaznaczam ze rozpa była bez demigryfów i modeli mialem raptem 64. A i helblaster daje czadu, chodz ustrzelili mi go juz w swojej 1 turze. Ma potencjał. Za 2 godziny kolejna bitwa tym razem TK. ZObaczymy co tam sie bedzie działo.

Gerald
Mudżahedin

Post autor: Gerald »

czy wiadomo cos na temat nowych zasad euro do imperium?
''Three things make The Empire great – faith, steel and gunpowder!"

Legionowski Klub Miłośników Fantastyki

http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Wiadomo, że do kolejnego draftu gramy bez żadnych ograniczeń armijnych :twisted: Można więc poszaleć.

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

@kowalij: Nie rozpaczaj, jeszcze w 6 ed jak grałem przeciw HE, strzeliłem moździerzem do klocka Swordmasterów (Wtedy trudniej było trafić i modele nie pokryte całkowicie trafiane były na 4+). Bardzo się ucieszyłem jak zraniłem 15 elfów. Ale to co się stało później zapamiętam do końca życia: kumpel rzucił 12 szóstek na save :O :evil:

I bądź tutaj mądry :) Trzeba przyznać, że to jest jednak możliwe :)

Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: rob »

pytanie: czy rzucając bound spell z luminarc of hysh należy testować trafienie na bs załogi chariotu? czy to jest autohit?(jak rozumieć zapis "treat as bolt thrower" przy tym boundzie?)
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

nic nie testujesz - jak czar Ci wyjdzie rzucasz na ranienie...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
krilan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: krilan »

Rycerze na demigryfach z halabardami mają +1 do siły w każdej turze walki, nie jak w lancach tylko w pierwszej turze?
Co za tym idzie....Czy mają dalej armour save 1+, czy może tarcza ich ogranicza z halabardą jak w piechocie?

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Proste, mogą wymienić lancę na najzwyklejszą w świecie halabardę.

Efekt jest taki sam jakbyś wykupił zwykłym halabardnikom tarcze. Czyli +1 do siły w cc, a tarcza broni tylko w strzelaniu.

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Sorki ale nie wiem gdzie to zamieścić, a pewnie niektórych zainteresuje.
Recenzja booka imperium:
http://www.belloflostsouls.net/2012/04/ ... mpire.html
Dali temu bookowi 8/10. :)

tilt112
Mudżahedin

Post autor: tilt112 »

Papa na bryczce dalej nie moze odpalic banishmemt na 48"?

Bizim. Podrecznik ma wiele mozliwosci. Na 10 imperialistow kazdy moze zlozyc mocna i inna rozpiske :)
Mam nadzieje ze reszta bookow bedzie uniwersalna i nie zabraknie losowosci :)

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Co za burakko to pisał... na dzień dzisiejszy można dać 6/10. Może to i będzie zbalansowana książka na 8ed ale długo będzie nam na to czekać. GW powinno wydać dla pozostałych armii coś w stylu starego Ravening Hordes i wtedy wszyscy mielibyśmy równe szanse, a tak...dalej brak ogólnego balansu podręczników. Miejmy nadzieję, że Cruddace napisze więcej podręczników do 8ed - to by chyba było najbardziej uczciwe.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Czołg od drugiej tury CC (przy założeniu że mam 3 PP ) uderza d6 +3d3 czy tylko 3d3 ?
Kiedy strzelając z działa na czołgu mam missfire to po staremu tracę d3 ran?
Czy ktoś mógłby napisać tabelkę missfire'ów czołgu
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Eltharion pisze:Czołg od drugiej tury CC (przy założeniu że mam 3 PP ) uderza d6 +3d3 czy tylko 3d3 ?
Czołg w cc już nie zadaje ran z rozjeżdżania.
W turze szarży masz impacty d6+d3xSP przeznaczone na silnik. W następnych turach cc każdy SP przeznaczony na silnik zadaje d3 ran w fazie RUCHU. Czyli jeśli czołg nie szarżuje to może uderzać w fazie walki tylko zionięciem i inżynierem.
Eltharion pisze:Kiedy strzelając z działa na czołgu mam missfire to po staremu tracę d3 ran?
Po staremu.
Eltharion pisze:Czy ktoś mógłby napisać tabelkę missfire'ów czołgu
1-4: rzuć d3, 1-2 nie można przeznaczać SP na silnik, 3-4 nie można przeznaczać SP na działo parowe, 5-6 nie można przeznaczać SP na armatę parową.
5: tracisz d3 SP wyprodukowane w tej turze
6: tracisz d6 SP wyprodukowanych w tej turze, do tego czołg i każda jednostka b2b z nim dostają 2d6 hitów z s2
7: rzuć d3, dostajesz tyle SP w tej turze i tyle również tracisz woundów (po prostu tracisz bez możliwości, żadnych save)
8: kabooom! wszystkie jednostki w 6'' dostają 2d6 hitów z s4, potem czołg ginie

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Piechota podrożała o 1 punkt, niektóre rzeczy też podrożały ale za to mamy nowe fajne zabawki a niektóre stare działają lepiej. Ogólnie book nas trochę osłabił ale taka jest tendencja nowych booków. Na pewno wstrzymam się z oceną książki dopóki nie po testuje jak to hula po polach bitewnych
Obrazek

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

A swordsmeni w końcu mają inicjatywę 3?
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

tak
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

:| :? :evil:
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

ODPOWIEDZ