Plotki ws 8ed. Kodeksu DE

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Matias
Mudżahedin

Re: Plotki ws 8ed. Kodeksu DE

Post autor: Matias »

Chociaż atuty DE (chodzi mi tu głównie o PoD i Druchii Sorcery) są blokowane i w PKS :evil:

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Euro 2013 jest duzo lepszym compem niz PKS... Nawet nie patrzac z perspektywy DE, ktore dostaly niemilosiernie po dupie i wlasciwie wszystko zostalo sprowadzone do euro compa + dodaniu hydry (wow...).

Sorry, ale 2 czolgi/ironblastery, czy demoniczine dziala w cenie -100 to niebezpieczna zagrywka. Co wiecej, zagrywka czysto teoretyczna, bo nikt nie zagral na ten format zadnego turnieju. Co do bitew domowych sie nie wypowiadam, ale raczej tez nie byly grane.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Rince, ja myślałem, że Ty jakieś świeże ploteczki zapodałeś...
A tu tylko jakieś pierdzenie o compowaniu! [-X
;P

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Rince, to zapodaj chłopakom od PKS temat. Ja go słyszałem już.z Merytoryczne argumenty istnieja, zapodaj je chłopakom. Znasz ich i wiesz, że dysponują wysokim poziomem inteligencji i to rozważą.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

2 czolgi/ironblastery, czy demoniczine dziala w cenie -100 to niebezpieczna zagrywka. Co wiecej, zagrywka czysto teoretyczna, bo nikt nie zagral na ten format zadnego turnieju
+100
Ja tez jestem przeciwny wprowadzaniu jakichkolwiek zmian na turniejach, dopóki ktoś ich nie ogra na turniejach.

A plotek nie ma i nie będzie. Do HE też nie było (trafnych).
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No ja bym chciał wiedzieć, jakiego nowego potworka mogę się spodziewać :roll:

Awatar użytkownika
Matias
Mudżahedin

Na pewno morskiego ;P

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Najpewniej też coś, co będzie się dało upchnąć do tego samego zestawu z hydrą, z jednym monstrem do sklejenia.

Awatar użytkownika
Matias
Mudżahedin

Dadzą hydrze płetwy zamiast nóg i napiszą na pudełku kraken. A ludzie będą to kupować "bo mocny model" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Jankiel pisze:
2 czolgi/ironblastery, czy demoniczine dziala w cenie -100 to niebezpieczna zagrywka. Co wiecej, zagrywka czysto teoretyczna, bo nikt nie zagral na ten format zadnego turnieju
+100
Wsadzenie drugiego IB to koszt 170pts, które trzeba znaleźć w rozpisce. Do tego trzeba uciąć kolejne 100 pts za karę. To razem 270 pts, które można uzyskać tylko poprzez wywalenie Mournfangów. Ile trzeba wywalić Mournów, żeby się zmieściło? 5? Kto o zdrowych zmysłach wywali 5 Mournów i wstawi Drugi IB?

Noo..może się znajdzie jakś frajer. EOT.

Wracając do plotek. Poproszę o jakąś garść, bo mi dusza usycha!

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Niestety nie moge, ale gadalem na ETC z Benem Currym, ktorego nazwisko widnieje w zasadzie w kazdym booku. Testowal juz nasza armie. Troche mi tam zdradzil, ale bardzo prosil, zebym tego nie puszczal w internetowy obieg. To co moge powiedziec. Bedzie mnostwo nowych modeli, wspominal cos nawet o dwoch wzroach hydr, beda 2 nowe duze potwory, podobno zajebisty lore uderzeniowy z fajnym atrubutem, ktory to uderzenie dodatkowo boostuje. Zostanie sztylet, ktory ma dzialac podobnie, tyle, ze dostajesz pd na 4+, ale mozesz zazynac dowoli, az to 4+ kulniesz. Takze calkiem klimatyczna wersja :) Kociolek w unicie. Tyle moge powiedziec.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

1 ważna informacja ci umkła
Co z pedantem !? :roll:
BTW fajnie ze kocioł będzie w unitach !
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Nosz kurde. A ja już sobie zaprojektowałem wizualnie mój kociołek i miałem się wziąć za rzeźbienie go, a tutaj nie wiadomo, czy to się nada :|

Awatar użytkownika
Matias
Mudżahedin

Ja wstrzymałem wszystkie zakupy :P

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

właśnie taką ofensywną magię chciałem :D taka dark elficka. Ciekawi mnie co z tym kotłem czy w obecnej postaci (u mnie na podstawce 60x30) da radę w takim oddziale.
Obrazek

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Na Warseerze można znaleźć, że DE Atrybut boostuje S. Nie poodoba mi się pchanie Sorcek do CC:(

Awatar użytkownika
Matias
Mudżahedin

Może będą augmenty, a dodatkowo z attributa boostujące S.

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Jankiel pisze:

A plotek nie ma i nie będzie. Do HE też nie było (trafnych).

75% plot do He się sprawdziło.
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Matias pisze:Może będą augmenty, a dodatkowo z attributa boostujące S.
Przypuszczam, że będzie analogicznie do HE. Czyli czarodziej doda +1S z atrybutu oddziałowi, w którym się znajduje tak, jak magowie HE dodają +1 WSv. Czyli słabo.

Pożyjemy - Zobaczymy.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Jeśli pedant zostanie może nie aż tak bardzo źle. Zresztą magowie mają jeszcze ujowszy atrybut a +1s na oddział to jest nie takie zle(talisman of preserv na magini i powinna żyć) - korsarze z dwiema brońmi i s4 proszę bardzo.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2013, o 10:13 przez Murmandamus, łącznie zmieniany 1 raz.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Zablokowany