jak chcesz na tym zarabiać to zapłać podatki, wystaw FV lub paragony- człowieczku - tak robi każdy cywilizowany człowiek w cywilizowanym kraju... Inaczej jesteś zwykłym cwaniakiem ,oszustem i złodziejem .... ot cała różnica między "zarabiać " na czymś a robić coś "nom profit" dla innych ,hobby etc...swieta_barbara pisze:Spoko - fajne podejscie. W Warszawu podchodzimy do tego inaczej - mozna zrobic fajnego mastera i nie zarobic, ale po co?
Przeciez inne opcje tez sa kuszace - fajny master i zarobic? Najs
Slaby master i zarobic? Niby gorzej, ale czemu nie.
Slaby master i nie zarobic? No, tu juz ewidetnie slabo, ale zostawiamy te kategorie Krakowiakom
THEGAMBLERS.PL - Twoje źródło informacji
Re: THEGAMBLERS.PL - Twoje źródło informacji
- swieta_barbara
- habydysz
Prowokujesz, czy masz ochote na jakas merytoryke?
Czolwieczek to sporo za malo, zeby mi sie chcialo.
Czolwieczek to sporo za malo, zeby mi sie chcialo.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Też uważam, że "zarabia" to się w pracy. Chce ktoś zrobić sobie pracę z organizowania masterów - proszę bardzo. Ale dopóki robią to gracze dla graczy, nikt nie powinien trzepać na tym kasy. Nikt nie powinien też, rzecz jasna, do tego dokładać, więc cała nadwyżka kasy powinna być raczej przeznaczana na następną imprezę, która startowałaby już z jakimś minimalnym funduszem zapasowym.
W niektórych klubach nadwyżka idzie na blaty,tereny i inne udogodnienia na turniejach
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM

To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM

Piszą sami idealiści. Pozapierd***ć pare miesięcy żeby zrobić tip top mastera potem możecie pisać o non-profit rozwijaniu hobby itd. itp. Jeżeli można coś zrobić dobrego mastera w sensownej cenie -nie mam nic przeciwko, że ktoś za otrzyma jakieś śmieszne pieniądze-przecież nikt tu nie bierze kilku tysięcy pln
Zapas finansowy musi być- trudno ocenić co się zwali w ostatniej chwili lub jakie szkody zostaną wyrządzone podczas mastera.Turnieje same się nie robią i nie jest to wcale takie hop siup.

- swieta_barbara
- habydysz
W Warszawie jest podobnie, ale doprowadzilo to do sytuacji, gdy malo komu chce sie robic turnieje.Robert.P pisze:W niektórych klubach nadwyżka idzie na blaty,tereny i inne udogodnienia na turniejach
edit.
@Sociu - to nie idealisci. To teoretycy.
Sprobowalby jeden z drugim zrobic duza impreze i ciekaw jestem, w ktorym momencie skonczylby im sie entuzjazm.
@PiotrB - jeszcze apropo cwaniactwa. Fajnie, ze jestes takim uczciwym chlopakiem. Realia niestety sa takie, ze jak za mastera trzeba byloby zaplacic ZUS, ogarnac ochrone, itd, to szybko okazaloby sie, ze na mastery przyjechac moze ze 20 osob, bo reszty nie stac.
Niektórych stać na to, by imprezy robić za darmo, innych nie. Poprzedni organizatorzy Silesiana odpadli, bo się okocili i/lub pracują po 60h na tydzień, więc nie mają czasu na ogarnianie imprezy.
Jeżeli niektórzy potrzebują finansowej zachęty, żeby coś robić - ich sprawa. Mnie, jako klientowi jest wszystko jedno, czy ktoś sobie na tym zarobi, czy nie (i czy za wjazda zapłacę 35 czy 50). Raczej nigdy się nie dowiem, czy sala kosztowała 3000, czy może 1000 po znajomości, więc nie będę miał pojęcia, czy organizatorzy są do przodu, czy nie. Szczerze mówiąc mam to gdzieś - ma być fajnie.
Jeżeli niektórzy potrzebują finansowej zachęty, żeby coś robić - ich sprawa. Mnie, jako klientowi jest wszystko jedno, czy ktoś sobie na tym zarobi, czy nie (i czy za wjazda zapłacę 35 czy 50). Raczej nigdy się nie dowiem, czy sala kosztowała 3000, czy może 1000 po znajomości, więc nie będę miał pojęcia, czy organizatorzy są do przodu, czy nie. Szczerze mówiąc mam to gdzieś - ma być fajnie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
po kolejnej długiej przerwie wracamy - tym razem Kudlatego przemyslenia
mam nadzieję, że w ten sposób urozmaicając strone (oprócz wywiadów) będzie sie Wam równie dobrze ja czytało.
W związku z nowymi mozliwościami, zapraszam wszystkich do pisania - jak tekst będzie wystarczająco dobry - przeczytają go te "miliony"
mam nadzieję, że w ten sposób urozmaicając strone (oprócz wywiadów) będzie sie Wam równie dobrze ja czytało.
W związku z nowymi mozliwościami, zapraszam wszystkich do pisania - jak tekst będzie wystarczająco dobry - przeczytają go te "miliony"
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Odblokujcie komentarze pod tekstem - czekanie na akceptację moderatora zabija jakąkolwiek dyskusję na Waszej stronie.
A skończyły się tematy do wywiadów? To było imo całkiem fajne przedsięwzięcieW związku z nowymi mozliwościami, zapraszam wszystkich do pisania - jak tekst będzie wystarczająco dobry - przeczytają go te "miliony"
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
wywiadziki będą wciąż, staram się to dograć czasowo, ale samemu ciężko wszystko ogarnąć
Komentarze pod będą teraz dużo częściej (4 razy dziennie) akceptowane, bo wordpressowe strony zawsze padają atakiem miliona spam komentów
Komentarze pod będą teraz dużo częściej (4 razy dziennie) akceptowane, bo wordpressowe strony zawsze padają atakiem miliona spam komentów
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
nom - to jest prawda akurat - to raczej nie jest cenzura tylko chęć utrzymania porządku bo zaraz będzie milion reklam viagry -dwa miliony linków od pozycjonerów i trzy miliony z pozoru głupawych wiadomości od bootów ...
Wypowiedź Kudłatego trafia do mnie jak mało co ostatnio!
Wypowiedź Kudłatego trafia do mnie jak mało co ostatnio!
http://thegamblers.pl/?p=697
na stronie będzie też relacja (mamy nadzieję ze z foto) z turnieju - więc jeżeli się na niego nie wybrałeś (wstyd!) możesz zobaczyć jak się bawi Wrocław!
na stronie będzie też relacja (mamy nadzieję ze z foto) z turnieju - więc jeżeli się na niego nie wybrałeś (wstyd!) możesz zobaczyć jak się bawi Wrocław!
parówka 2x2500 mmmm najs. 3 bitwy w dwa dni.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
OD DZIŚ ZACZYNA SIĘ PUBLIKOWANIE WYNIKÓW WYJĄTKOWEGO RANKINGU!
Dziś na Gamblersowym Fanpage'u sprawdzisz w którym klubie średni gracz ugrał najwięcej punktów w sezonie 2012
Dziś na Gamblersowym Fanpage'u sprawdzisz w którym klubie średni gracz ugrał najwięcej punktów w sezonie 2012